– Колонија на филму – Фебруар 27. 2011. зима није спречила многе Трстеничане да као и обично, крену ка пијаци. Посете се чаршијске месаре, виде пријатељи и купи шта је потребно за недељни ручак. Овај део Трстеника се ретко приказује, пошто смо га представили слајдом, ево мало и видео материјала о тзв. колонији... Филм има квалитетнију обраду и дуже траје, око 2,5 мин, па Вас молимо сачекајте мало док се видео клип учита, а дужина чекања зависи од Ваше брзине приступа интернету.
Погледај...

Link– Зима, зима, е па шта
И зими Tрстеник има своје чари, забеле улице, кровови, деца су најсрећнија. Грудвање је на сваком кораку, санкање по околним брдима. Трстеничани увек у журби и у мислима...
Погледај...

– Видео репортажа забележена на улицама нашег града, али формат приказа за посетиоце са споријим интернетом. Тест варијанта различитих врста видео приказа на WEB-у.

– НОВО, НОВО...!
Видео репортажа забележена Video filmнаулицама нашег града 17. фебруара, 2011. год. Презентација Tрстеника наовом сајту, биће заснована на видео и фото записима. Слика увек говори више од писане речи.

24. фебруар, 2011. год. Данас унашем граду: оком камере преподне;

Погледајте

– Старе и заборављене куће унашем граду. Иначе припадају старом моравском стилуградње,малтер, дрвене греде и палфони од трске. Више њих је имало и лепе веранде испред улазних врата, где су се пиле комшијске кафе, тзв „тазоваче“. Данас су на жалост многе напуштене или потпуно заборављене...

 

** Да, овако су изгледале прве наше странице и радови (кораци), почетком пролећа 2011. године. Што време више пролази, све им се радије и чешће враћамо и гледамо их...
** Da, ovako su izgledale prve naše stranice i radovi (koraci), početkom proleća 2011. godine. Što vreme više prolazi, sve im se radije i češće vraćamo i gledamo ih...

ПЛЕС МАТУРАНАТА СРЕДЊИХ ШКОЛА У ТРСТЕНИКУ – ТАЧНО У ПОДНЕ !

Трстеник: 25. мај, 2012. – ПЛЕС МАТУРАНАТА

ts_plesmat1_s


Трстеник: 20. мај, 2011. – ПЛЕС МАТУРАНАТА

ts_plesmat2_s

– Залазак сунца на Морави – Снимак заласка сунца, величина датотеке је 5,9 MB. Снимљено са бетонског моста, погледом према - ТУМБАСУ. Трстеник, 11. март, 2011. год. Свом отечеству Трстеничани...! Погледај wmv филм 8,1 MB, HQ (ако немате Флеш–плејер).

ts_zalsun_s

Трајање 2:30 мин

– Баба Мартине ћуди – Иако је већ почео март, зима не попушта у нашем граду. Пре подне је падао снег, деци за радост грудвања и санкања, а многим Трстеничанима је направио и проблеме. У филму који следи покушаћемо да добром музиком, у зимском амбијенту у граду, растопимо снег са наших улица. Трстеник плени као -опијум- све своје житеље увек, без обзира које је годишње доба... ма где се они налазили. Величина 6,2 MB.

ts_zimazima_s

Трајање 3:09 мин

Март, 02. 2011. год: Нова варијанта приказа слика и фотографија. погледај на плави текст, или притисни на иконицу десно.
Доле: Хотел–Топаловић, центар Трстеника давне 1935/36. год, виђен оком дизајнера, а по фотографијама из тих времена. Погледајте како данас изгледа центар Трстеника, са приближно истог места. Покушећемо да овом техником (и надамо се сваким даном квалитетнијом), да вам бар мало дочарамо како време брише објекте и људе, али никако историју и прошлост. Верујемо да ће се овом техником најбоље приближити прошлост и садашњост у разгледању Трстеника, и да ћемо сви уживати у будућим материјалима.

Фотографија центра Трстеника фебруар, 2011. год.

Фото албум 1: Делови града представљени фотографијама методом слајдова. Тест разних варијанти приказа и прелаза фотографија (једна у другу) путем видео ефеката. Посебно ће бити интересантно погледати албум, НЕКАДА и САДА...! За преглед других слајдова, колажа и већих формата фотографија.

Trstenik_panorama_nocu Трстеник–ноћу... ПОГЛЕДАЈТЕ...!

 

 

 

 

Na_gore