fkts_pehar_sКУП СРБИЈЕ – сезона 2013/14

Утакмица за 1/8-у националног Купа Србије
25. септембар, 2013.

ФК ТРСТЕНИК – ФК НОВИ ПАЗАР 0:2 (0:0)
fkts_nvpz_01_s

– Голови са утакмице Трстеник – Нови Пазар 0:2
Преузми видео са головима;
(flv 12,3 MB, 3:16 min)

Преузми видео са головима HQ; (flv 32,9 MB, 640x360 px, 3:16 min).
Коментар после утакмице; М. Веселиновић, дописник „Журнала“ из Трстеника.
Извештај репортера „Журнала“; М. Веселиновић, дописник из Трстеника.

fkts_nvpz_mКомплетна репортажа са утакмице (Посета, навијачи, шансе, голови, аплаузи – све на једном месту; кликни на слику лево и погледај филм у трајању од 23:07 мин).
Преузми репортажу са утакмице HQ; (flv 164 MB).
Преузми репортажу са утакмице (M); (flv 86,3 MB).
Преузми репортажу, Камера-2 HQ; (flv 63,0 MB).

Фудбалери Трстеника су у среду 25. септембра, одиграли утакмицуа за Куп Србије са екипом Новог Пазара, и изгубили са 0:2 (0:0). fkts_kam_sУ фер и на моменте веома узбудљивој утакмици домаћи српсколигаш се није обрукао. Све честитке младим трстеничким фудбалерима на залагању, упорности и труду; могу да жале за пар веома повољних прилика и добрих шутева које нису реализовали. Знамо да су играли свим својим срцем и са ватреном жељом за победом и пласманом у даљи ток такмичења. Главу горе плави, осветлели сте образ трстеничких фудбалских генерација и историју клуба. Играчи нису били сами, овога пута су их једном душом бодрили млади Трстеника, Трстеничани широм Србије и расејања, сви заљубљеници у фудбал овога краја; многи и путем сајта trstenicani.rs. fkts_kup16_trng_sts_kup16_sИграчи су спортски честитали свом противнику за пласман у 1/8 финала купа и пожелели му даље успехе у овом такмичењу. Леп спортски декор са више од 3000 посетилаца, реметила је мања група домаћих навијача, повременим недоличним навијањем; око терена и у граду нису забележени никакви инциденти нити нереди.
Преузми видео; (flv 20,9 MB, 640x360 px, 3:55 min).
Преузми видео HQ; (flv 33,4 MB, 640x360 px, 3:55 min).

fkts_pehar_sКУП СРБИЈЕ – сезона 2013/14

Утакмица за 1/16-у националног Купа Србије
04. септембар, 2013.

ФК ТРСТЕНИК – ФК ТИМОК (Зајечар) 1:0 (1:0)
fkts-kup-fls
Остварен је највећи успех у историји фудбала у трстеничком крају. Фудбалски клуб Трстеник, се победом над реномираном екипом Тимока из Зајечара (чланом Прве лиге Србије), квалификовао у шеснаестину финала националног Купа Србије и постао један од 32 клуба у земљи који ће се такмичити у следећим утакмицама Купа. Борбени фудбалери Трстеника, понесени младалачким заносом, стварали су веома извесне прилике пред голманом Тимока и у првих 30 минута у свему надвисили фаворизоване госте из Зајечара.
Преузми видео-HQ full;
(flv, 193 MB, 640x360 px, 15:45 min).
Преузми видео-Q full;
(flv 84,9 MB, 540x305 px, 15:45 min).).
fkts_tim-1-0_s
Ипак, млађани
Дарко Милановић, који је већ пропустио једну колосалну прилику, није погрешио у другој указаној шанси, у 29. минуту постиже гол који ће бити уписан златним словима у историју трстеничког фудбала. Од 1920. године, када се прва лопта закотрљала на истом том игралишту (тада званом Вашариште), ово је највећи успех не само ове већ и свих прошлих генерација фудбалера Трстеника. Дарко Милановић, то насмејано и спретно момче Трстеничана, винуо је трстенички фудбал у небеске висине, а себе и своје другаре уписао златним словима у фудбалску историју града... Међутим својим залагањем, озбиљношћу и дисциплином, стриктним извршавањем тактике својих тренера, ова екипа верујемо, неће стати. Имају ли снаге за још веће успехе? Ми у сваком случају можемо рећи ДА, јер верујемо у њих!
Преузми видео-ГОЛ за историју; (flv, 17,1 MB, 4:33 min).
Извештај репортера;
М. Веселиновић, спортски „Журнал“.

fkts-kup_s
fkts_ivrd_mДавне 1948. године ФК Трстеник, (тада сa именом ФК Чајка) је играо у завршном такмичењу фудбалског Купа социјалистичке Југославије. Пласирао се међу 52 екипе република и 23 најбоље екипе из Србије. Само да поменемо неке од трстеничких легендарних фудбалера, тог времена: Цветко, Драђа, Света Јовановић, Душко Јовановић, Раша Радосављевић, Влада Хинић... Изгубио је на прагу 1/16-е финала у Суботици од домаће Слободе са 2:1 голом који је постигао М. Валок пред сам крај утакмице. У среду 4. септембра 2013. године млади трстенички фудбалери имају јединствену прилику да победом, залагањем и својим младалачким заносом, надвисе искуснију екипу Тимока из Зајечара (члана Прве лиге Србије) и упишу се златним словима у усторију за будућност и отачество.

fkts_ivrd_f Тренер Трстеничана Иван Радивојевић;
– Издвојили смо из разговора: „...Очекује нас тешка утакмица, у којој поштујемо наше старе познанике из Српске лиге Исток, који су сада у Првој лиги Србије, али играчи и зелени терен, ће ипак рећи све...“
Преузми видео разговор; (flv, 21,7 MB, 3:44 min).

Како су дошли до ових висина погледајте у прилозима ниже...

КУП је НАШ...
Ниш 26. јун, 2013. године; на повратку певајући са пехаром...
На повратку из Ниша са освојеним пехаром, трстенички фудбалери уз песму и весеље прославили победу и тријумф у купу ФС РИС-а. Срећно у даљем такмичењу КУП-а.

fkts_pehar_sКУП СРБИЈЕ – ФС РИС сезона 2013/14

Финална утакмица КУП-а региона Источне Србије:


КУП је НАШ...
Ниш 26. јун, 2013. године; на повратку певајући са пехаром...
На повратку из Ниша са освојеним пехаром, трстенички фудбалери уз песму и весеље прославили победу и тријумф у купу ФС РИС-а. Срећно у даљем такмичењу КУП-а.
fkts_kup1
Преузми видео ( flv 27,0 MB, 480x270px, 5:10 мин).
Трстеничани малобројни, али заједно са Нишлијама, (који видевши судијске одлуке, из свег срца навијали за трстеничке фудбалере, а против неправде), прославили победу и освајање купа. Свим Нишлијама поклањамо песму са њихове калдрме и заједничко весеље...
fkts_kup2
Преузми видео ( flv 28,5 MB, 480x270px, 5:33 мин).

Најзанимљивије са утакмице (опширније):
– Шансе, акције, гол, суђење (само део)...
Видео репортажа са најзанимљивијим детаљима финала купа ФС РИС-а.
fkts_kup3
Преузми видео ( flv 25,3 MB, 480x270px, 9:36 мин).

Победнички гол, пехар, радост:
Ниш 26. јун, 2013. год.
МОРАВАЦ (Орион) – ТРСТЕНИК ППТ 0:1 (0:0) - ПОБЕДА У ФИНАЛУ
Трстеник и околина коначно сасвим заслужено славе, јер су и у поновљеној утакмици, победили Моравац из Мрштана резултатом 1:0 (0:0). Ево како је постигнут погодак за тријумф.
fkts_kup4
Преузми видео ( flv 16,8 MB, 480x270px, 5:24 мин).

ГАЛЕРИЈА ОСВАЈАЧА КУПА: – Пут трстеничке фудбалске младости, преко трња, казни и неправди до једног од највећих успеха трстеничког фудбала...
fkts_kup_1sfkts_kup_2s fkts_kup_3s fkts_kup_4s
fkts_kup_1s fkts_kup_6sfkts_kup_7sfkts_kup_8s

Ниш 23. јун, 2013. год.
МОРАВАЦ (Орион) – ТРСТЕНИК ППТ 0:1 (0:0) - прекинуто у 71. минуту!
Трстеник и околина нису одавно видели и то уз директан ТВ пренос из Ниша, овако перфидан начин отимања победе једној фудбалској екипи. Велика брука и срамота за Фудбалски савез региона Источне Србије, а и тренутак је да се Фудбалски савез Расинског округа пробуди и престане да буде нем на неправде које трпе екипе са његове територије.
fkts_kup13-lv

– Погодак младог Марка Радивојевића (18 год.) који је успео да по јакој киши и граду, по клизавом терену, побегне голману и пласира лопту у гол противника за вођство Трстеника од 1:0 у 57. минуту утакмице. Тада наступају судије; како погледајте у следећем прилогу (филму).
Преузми видео (flv, 33,8 MB, 480x270 px, 7:57 min).

fkts_sud1Судија из Зајечара Денис Траиловић, прекида утакмицу из чиста мира, наводно због немогућих услова за игру, иако се већ по тим истим условима утакмица играла у другом полувремену читавих 26 мин, а више од 15 минута и у првом полувремену. Одводи капитене екипа на центар да покаже како лопта не може правилно да скакуће, иако се само пар минута пре тога котрљала, скакутала и нашла у мрежи екипе Моравца. Свесно и намерно је прекинуо утакмицу да не би прошли минути после којих прекид значи и регистровање постигнутог резултата, а гласио је 1:0 за Трстеничане. Ранији прекид значи играње нове утакмице. Није сачекао ни 15 прописаних минута, да би проверио да ли се променило стање на самом терену. И једна и друга екипа би без икаквих проблема играла тих 15-20 минута до краја, тим пре што је киша убрзо и престала да пада. Све се то дало видети у директном ТВ преносу из Ниша који је вршила Радио телевизија Трстеник.
Ко сада одлучује о коначном исходу ове утакмице, зар опет Фудбалски савез региона источне Србије? Да ли Фудбалски савез Србије зна шта се догађа у регионалним фудбалским савезима, или само брине о фудбалу у „кругу трамвајске двојке“? Зашто ФК Трстеник већ три пута узастопно игра финалне утакмице у Нишу, а ниједно финале се не игра у Крушевцу, Параћину или Ћуприји?
Када све ово прочитате или видите на снимцима, онда вероватно схватате зашто је фудбал у Србији спао на тако ниске гране, тј. и даље се налази у блатњавом корењу...

Полуфинале КУП-а региона Источне Србије:

Трстеник 16. јун, 2013. год.
ТРСТЕНИК ППТ – РАДНИЧКИ (Св) 3:1 (1:0)
Трстенички фудбалери лагано и потпуно заслужено победили госте из Свилајнца и пласирали се у ФИНАЛЕ купа региона Источе Србије, које је предвиђено за недељу 23. јун у Нишу. Противник ће им бити екипа Моравца из Мрштана.

ts_radnsv_s

Преузми видео (flv 33,1 MB, 640x360 px, 6:07 min).
Извештај репортера; М. Веселиновић (Спортски Журнал).

КУП – Региона Источне Србије:

Куршумлија 12. јун, 2013. год.
Победник Топличког округа и победник Расинског округа

КОСАНИЦА (Куршумлија) – ТРСТЕНИК ППТ 1:4

Трстенички фудбалери победом у гостима у Куршумлији улазе у финиш купа такмићења и дочекују у недељу 16. јуна 2013. год. у 17:30 сати, победника из сусрета Дунав (Прахово)–Раднички (Свилајнац). Голове за Трстеничане постигли су Милић 2, Ристић и Радивојевић.

КУП УТАКМИЦА – Расински округ

Трстеник 15. мај, 2013. год.
ТРСТЕНИК ППТ – МЛАДОСТ (М) 3:0 (2:0)
ts_mladost_s
Преузми видео (flv 13,4 MB, 368x208 px, 2:34 min).
Извештај репортера; (М. Веселиновић, дописник „Спортског Журнала“.


СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2012/13| ВРХ СТРАНЕ