ts_cikarasa_s

Treba reći...

...Da je malo Trsteničana koji su ostavili toliko lepih uspomena među mladima našeg grada i okoline, kao što je to popularni čika Raša. Nekako se razvoj istorije fudbala u našem gradu vezuje za njega i Mišu Malićanina. Ima puno razloga zašto je to tako. Miša je formirao prvu ekipu oko pravog fudbala, koji je doneo njegov rođeni brat Milan 1920. godine iz Pariza u Trstenik; a Raša je još od davnih 1930-ih godina, „pikao“ loptu na popularnom „VAŠARIŠTU“ kraj Morave, igrao i za vreme rata loptu sa Nemcima i sa apetitom ih „driblao“, posle rata prvi okupljao mlade da igraju fudbal, a od 35-e godine života, počeo i da kondiciono priprema mnoge generacije podmladka FK Trstenika, kao i mnoge od prvih ekipa FK Trstenik. Kod njega su svi igrači podjedanko bili mokri od znoja. Prvi je uveo treninge u kopačkama na peskovitoj moravskoj plaži „Jasenje“; svi su morali da istrče uzbrdicu od 3-4 km do Petkovice (uspon i do 9%) i još toliko nazad nizbrdo ! Sa popularnim trenerom Kiretom, postigli su najveće uspehe u istoriji trsteničkog fudbala (plasman u 16 najboljih ekipa u Kupu Jugoslavije kao igrač sa rođenim bratom Dragomirom-Drađom, pa do ulaska u Srpsku ligu – bivše velike Jugoslavije.
I danas, u svojoj 93. godini života, čika Raša ne propušta ni jednu utakmicu svog kluba, na svakoj je na igralištu kraj Morave i živo bodri i savetuje mlade svog kluba.

Pogledajte: TS-Sportske legende !
Opširnije (preporuka): Čika Raša !

Pratite nas i dalje, kontaktirajte nas; šaljite nam Vaše predloge, savete i ideje. Potražite starije fotografije od značaja za istoriju grada u starim ormanima i kutijama, roditelja, baka i deka...

Svom otačestvu, Trsteničani....

www.trstenicani.rs

Izbor filmova, galerija: 1 3 4