СРПСКА ЛИГА–ИСТОК 5. Коло ( коло + )

 • Kolo_5_gol1 Kolo_5_gol2Kolo_5_4Kolo_5_6_RasaGagi

  Немоћ Трстеничана... (размишљања)

  – ФК Трстеник–ФК Слога Де 0:2 (0:2) –

  Трстеник, 17. 09. 2011. Трстенички љубитељи фудбала не памте када се десило да њихов фудбалски клуб изгуби две узастопне утакмице на домаћем терену. Ни најстарији трстенички заљубљеник у фудбалску вештину, Раша Радосављевић (иначе више пута и сам тренер многих генерација трстеничких фубалера), у својој 91. години не памти да је ФК Трстеник два пута узастопно изгубио уткамицу код куће у првенству. Изузетно разочаран, пре свега игром, понашањем и не залагањем фудбалера Трстеника, не може да верује да им тренери не показују, да како он каже: ...Игралиште има своју дужину и жирину; да ли тренери знају да пренесу тој деци и да их науче, да се фудбал игра од аут линије, до корнер линије и супротно, а не на 10 метара и сви на лопту; да ли су чули да добар фудбалер мора у свакој ситуацији имати два решења са лоптом? Видно узбуђен коментарише наш чика Раша...
  И шта рећи, све је тачно, трстенички фудбалери су изгубили много посетилаца и правих навијача на игралишту крај Мораве. Мораће још доста тога да науче и знојем и радом да поврате, поверење пре свега бивших фудбалера, Трстеничана и заљубљеника у фудбал.
  Но, није им ни замерит, јер не морају ни да се претерано труде за, боје свог клуба, (оне праве боје ФК Трстеника сада не носе), за грб свог клуба такође, јер и њега немају на грудима на свом дресу; да и то је истина. Игра коју приказују, није игра генерација трстеничких фудбалера, а трстенички фудбал има веома богату историју, почев од 20-их година прошлог века. Када о овоме почну да размишљају, заједно са комплетним руководством клуба, надамо се да ће тада много озбиљније и са већим поштовањем носити дрес ФК Трстеник. Само тако могу вратити праве навијаче и фудбалске зналце на игралиште крај Мораве..

  trstenicani.com

Назив стране| www.trstenicani.rs | vojcel@trstenicani.com |