Добро дошли, погледајте наше нове странице: ТС – НАЈГОЛ, new

КАРАТЕ – ОДБОЈКА – ПЛИВАЊЕ – ТЕНИС – СПОРТИСТА 2012
И остали спортови су у пуној мери заступљени у Трстенику, а поготову код млађих нараштаја. Посебно истичемо активности каратиста, одбојкаша, тенисера, како играју МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ-подмладак Трстеника. И убудуће ћемо пратити њихов рад, кроз сазрезавање и напредовање, као и рад њихових тренера...

 • Ако желите да погледате извештаје са утакмица, видео репортаже, слајдове, фотографије које ћемо објављивати на овој страни, све то можете наћи на једном месту, по годинама и одговарајућим колима; погледајте овај линк..
  ТС спортске ЛЕГЕНДЕАРХИВА 2012/13 АРХИВА 2011/12

Актуелно са терена: Лиге округа и општине

 • ts_fkts_grb

  СРПСКА ЛИГА ИСТОК – сезона 2019/20

  Општи сумрак фудбала у Трстенику

  КОЛО 15: ФК Трстеник ППТ – ФК Дунав 1:2;
  Опширније.

  Трстенички црно-бели и на Олд Трафорду

  ts_tstgrobari_mancjun2_sНАВИЈАЧИ ПАРТИЗАНА ИЗ ТРСТЕНИКА И НА ОЛД ТРАФОРДУ, свугде и на сваком месту, уз своје љубимце и свој клуб. Захваљујући нашим Трстеничанима-комшијама, Миљану Копривици и његовим другарима-навијачима Партизана у расејању, представљамо пар кадрова снимљених са тренинга црно-белих на терену Манчестер јунајтеда и детаљ са утакмице; ts_tstgrobari_mancjun_sПАРТИЗАНЕ НАПАДАЈ – преко 70 навијача из Трстеника, популарни „ГРОБАРИ-ТРСТЕНИК“, организовано су ишли на утакмицу Лиге Европе, Партизан–Манчестер јунајтед 0:1 да бодре своје „црно-беле бебе“. Штета је, што Партизан није постигао бар један гол, а само је мало и среће требало.

  ТСТ успомене: ФК Трстеник 1990-их

  ts_fktst1990ih_s Захваљујући великој љубазности и труду нашег суграђанина-пензионера Љубише Славковића, бившег спортског репортера ТВ Трстеник и дописника РТС-а са ових простора, успели смо да са нашим пријатељима очистимо, обрадимо и дигитално запишемо видео репортаже које су снимљене пре 20 и 25 година. Заједно са великаном снимања Благојем Топличићем, укупно је забележено преко 2,5 сата видео материјала на једној VHS-траци, (а биће их још!).
  Трстеничке успомене из 1990-их, све репортаже на једном месту: Школа фудбала „Југ Богдан“, 4:2 против СФС Борца Параћин, о Трстенику...

  Навијачи Звезде, Олимпијакоса и Трстеничани навијали заједно-братски...

  ts_zvzdaolmptst_bratski_strts_zvzdaolmptst_bratski_strНа стадиону Црвене звезде-Рајко Митић, (навијачкој „Маракани“), орила се песма из хиљаде грла, са испреплетаним заставама и симболима оба клуба. Пре почетка утакмице надпевавали су се делови стадиона са навијачима Звезде и Олимпијакоса. Звездаши су поздрављали госте уз грчке речи, а гости домаћина српском песмом. Наравно ту су били и навијачи Звезде – Трстеничани, који су поздравили одбојкаше Србије-Европске шампионе на стадиону и снимили гооооооол, УЖИВО...!

  Најмлађи трстенички навијачи, уз Партизан

  ts_navijacitst_partz_s Испратили смо групу од 25 најмлађих навијача Партизана из Трстеника. Петлићи и пионири ФК Трстеник (узраста до 14 година), отишли су да бодре своје идоле, играче Партизана против АЗ Алкмара. УЕФА је дозволила младима до 14 година који уче прве фудбалске кораке у бројним школама фудбала у Србији, да могу да гледају утакмицу са трибина, па је наш град послао 25 дечака да свим срцем навијају за црно-беле. Дружили смо се и ми са њима и пожелели им да прославе победу; Трстеник, 19. септембар 2019. год.

  Трстеничани срцем и гласом за Звезду

  ts_zvzdaligasamp_strБројни навијачи Црвене звезде из Трстеника на популарној „Маракани“ свим срцем и гласом бодрили су играче и свој тим, да истраје и избори се за Лугу шампиона. Успели су у томе, а глас се чуо верујемо, са свих делова стадиона. Снимљено мобилним телефоном у тренутку великог славља и радости (не замеримо им на слабијем снимку), већ поздрављамо и честитамо на великом успеху играчима, комплетном тиму и руководству ФК Црвена звезда. Погледајте тренутке радости и песме (снимили ТСТ-навијачи) на крају утакмице, у којој је Звезда играла нерешено 1:1 (у гостима је било 2:2), са екипом Јанг бојса из Швајцарске.

  МАЛИ ФУДБАЛ – Терен Школског центра

  ts_tst_malifudb19_finale_sДуга традиција у Трстенику, Турнир у малом фудбалу од 1-9. јул 2019. Надметао се велики број екипа из града и околних места, како од најстаријих ветерана и сениора, до најмлађих петлића и кадета. Као и претходних година, пратили смо турнир;
  Детаљније...

  Фудбалска расејања - Трстеничке перлице

  ts_tst_fdbperl_sШкола фудбала „Југ Богдан“ у Трстенику изнедрила је велики број врсних младих фудбалера. На трстеничком игралишту прве фудбалске кораке својевремено су направили асови српског фудбала. Нисмо их заборавили, јер са нама су на снимцима од 2010. године. Верујемо да ће у својим новим клубовима наставити да се развијају у праве фудбалске мајсторе и асове, јер само тако фудбал може вратити гледаоце и праве навијаче на трибине стадиона, ако је здрав, дечје маштовит и неискварен. Опширније, УСКОРО...

  ФИНАЛЕ КУПА ОФС ТРСТЕНИК

  СЕНЗАЦИЈА У ЛОЗНИ – АЛИ ЗАСЛУЖЕНА
  ts_fksloga_pobkupa19_sВелико славље играча Слоге и бројних навијача Лозне. Потпуно заслужено су победили фаворизоване српсколигаше из Трстеника, који су потценили своје домаћине. Са пуно жеље, елана и борбености, Слога је надвисила у многим елементима игре безвољне госте. Иако играју у Другој лиги Расинског округа, славили су победу сасвим заслужено. О свим детаљима, кликни на сличицу и погледај репортажу са утакмице; Опширније.

  Фудбалски времеплов:

  ts_kup13_ukrpob_sНиш, 23. јун 2013. године.
  Финале КУП-а ФСРИС;
  Трстеник ППТ 1:0 Моравац
  ОРИОН (прекид у 71. мин).
  – Покрећемо нове прегледе са фудбалског игралишта у Трстенику. Пошто се припремају нове странице (нов дизајн ts_kup13_IIfinale_sи изглед сајта), такође се и видео репортаже почев од 2010/11. пребацају у савременије формате; Подсетимо се великог успеха једне генерације трстеничких фудбалера, који су у две утакмице финала КУП-а достојно издржали многе судијске неправде.
  КУП-2013 опширније.

  ФК ТРСТЕНИК ППТ – јесен 2018 код куће

  fkts_jesen18_s– Најбоље са домаћег терена;
  – Свих 18 голова (15 датих + 3 примљена);
  – Највеће пропуштене шансе;
  – Највеће судијске неправде;
  – Најслађе радовање;
  – Најбоље од публике;
  – Посета на трибинама;
  – Забележено са тренинга;
  – Све у 15 минута;
  – Најлепше са игралишта крај Мораве јесен 2018 – ПОГЛЕДАЈ.

  Турнир у малом фудбалу - Трстеник 2018

  ts_malifudb18_sУ време одигравања фудбалских утакмица на Светском првенству у Русији, скоро незапажено протекло и већ традиционално надметање великог броја екипа у малом фудбалу на спортском терену Школског центра. Утакмице су се играле по групама и категоријама (узрастима). Завршена су надметања по групама, па смо пратили камерама финално вече, полуфиналне и финалне утакмице најбољих екипа у јуниорској и сениорској категорији; Избор са турнира, ТС Видео галерија.
  – За све IT уређаје у пуној резолуцији: Видео-1 & Видео-2,
  Видео-3 & Видео-4;

  Петлићи и кадети - заједнички
  Трстеник, јун 2018. год.
  – Школа фудбала „Југ Богдан“ ФК Трстеника, угостила вршњаке летњег кампа ФК Црвена Звезда;

  ts_skolefudb18_s Права ревија фудбалске љубави. Док се њихови одрасли идоли „играју фудбала“ са „дриблинзима“ ка новцу и туговању, дотле најмлађи имају само једну жељу: да дају гол више противнику и да се радују. Утакмице петлића и кадета са кампа, на страницама најмлађих.
  Опширније;

  ПРАВЕ ТС-ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ

  СА АСОВИМА ТРСТЕНИЧКОГ ФУДБАЛА

  ts_fktst_velikani_sРетко који фудбалски клуб у Србији може данас да се похвали 100-годишњицом фудбалске игре на свом игралишту. Фудбалски тимови, као што су били БСК или СК1913 су се одавно угасили. Већином су данас то клубови у мањим градовима. А у малој вароши на Западној Морави, од 1920. године, када је Милан Малићанин донео свом млађем брату Милошу праву кожну ногометну лопту-кедерку, фудбалска игра није никада ни престајала. Мала варош, мали клуб, никада врхунски успеси, али огроман број изврсних фудбалера је играло или продефиловало пољанчетом крај Мораве, које и данас прави Трстеничани зову, као што се звало од вајкада - „Вашариште“. Ево за почетак како ћемо кренути од неких прошлих УСПОМЕНА и како ће то изгледати „само мало модернизовано“, а за многе и едукативно.

  У Трстенику 12 нових фудбалских судија

  ts_osfs_sФудбалски савез општине Трстеник је, у оквиру својих редовних активности, ових дана организовао семинар за судије и остала службена лица, чланова овог Савеза пред наставак првенства у Општинској лиги Трстеник.  По пропозицијама такмичења и рада фудбалских савеза, на овом редовном семинару, по први пут, полагале су и нове судије - полазници школе фудбалских судија.
  На скромној свечаности, уз присуство старијих колега, од укупно двадесет полазника, седам момака и пет девојака награђено је дипломама за успешно завршено школовање и комплетом судијске опреме коју им је уручио Душан Лазић, председник ОФС Трстеник.
  – Нове фудбалске судије ОФС Трстеник су: Лазар Милојевић, Филип Гилић, Вања Милетић, Филип Тополац, Давид Лазић, Стефан Јочић и Александар Манџукић и пет девојака: Милица Јевтић, Милица Пољаковић, Кристина Делибашић, Мина Матић и Тијана Радосављевић. Већ наредног викенда сви ће имати свој деби као судије на теренима ОФС Трстеник.
  – Из извештаја дописника „Спортског журнала“ М. Веселиновића.

 • Плави 9...

  Незаборавна екипа фудбалера из 1960-их која је остварила велики успех пласманом у Српску лигу давне 1963. године. Били су препознатљиви по маштовитој игри и плавим дресовима са белом траком преко левог рамена (стил Јужно-Aмериканаца). Ретко је ко носио бодове са трстеничке траве, док су они харали тих година..

 • Цветко...

  Давне 1958. године, како многи кажу, најбољи голман свих времена трстеничког фудбала, популарни Цветко, 1. октобра је бранио последњи пут за своју екипу, ФК Трстеник. Тачно после 20 година незаборавних одбрана, је „окачио своје копачке о клин“. Ово је детаљ једне од обрана популарног Цветка, са те утакмице.

 • Игра и Шандор...

  Фудбалски виртоуз, легенда, човек који је све могао са лоптом – Ђорђе Васиљевић, популарно и за многе Трстеничане једино знано–Шандор. Када су се играле утакмице на игралишту недељом у Трстенику, на плакатима се обавезно дописивало испод свих података крупним словима: ...Игра и Шандор...! То је био знак да се на стотине Трстеничана упути ка фудбалском терену јер ће видети елеганцију, грациозност, духовитост и машту у фудбалу...

 • Чика Кире...

  Kire_podmladak
  Стеван Кирета
  :
  Трстенички заљубљеници у фудбал на посебно место у свом срцу чувају успомену на дугогодишњег тренера свог клуба. Остаће у сећању неизбрисив као педагог, стручњак и миљеник младих. Захваљујући овом ентузијасти, који је неизмерно волео децу, подмладак клуба није никада оскудевао у младим талентима.
  Кликни на фотографију за детаље: чика Кире и чика Жера са петлићима ФК Трстеник, 1961/62 године.

 • Српска лига после више деценија...

  ФК Трстеник је 1994. године, после више деценија успео да избори улазак у Прву Српску лигу. Између осталих то су остварили: Шана, Батало, Шура, Зоки, Милке, Кинез, Џери, Баја, Симче... Екипу је три године стварао, водио и калио, једна од легенди трстеничког фудбала, бивши играч, а и данас тренер млађих категорија ФК Трстеника, Жика Илић–Чале.


  МАЛИ ФУДБАЛ – ТРСТЕНИК 2018, 2017; Нове странице са турнира у малом фудбалу.
  fkts_zoutube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  – Нове странице о фудбалу, TS fudbal-new.

  Пионири & петлићи

  ФК Трстеник – ФК Јагодина (најбоље)
  ts_pion&petl_fktst_jagod_sНа гостовању у Трстенику у новој сезони 2019/20, пионири и петлићи из Јагодине разиграно и ефикасно, дали пуно „туце“ голова домаћим вршњацима. Издвојили смо један део занимљивих детаља са обе утакмице; Трстеник, 22. септембар 2019. год.

  ОМЛАДИНЦИ-ПИОНИРИ 2017/18

  Извештаји, репортаже, фото и видео...
  – Најсвежије информације и видео репортаже са првенствених такмичења најмлађих: јуниора, пионира и петлића ФК Трстеник, као и најмлађе категорије.
  Видео галерија са утакмица младих.

  БУКВАР ТС ФУДБАЛА

  ts_fkts_tribstl_sдр Павле Т Топаловић - Паја је у свом шеснаестерцу био господар, увек на правом месту. Набачене лопте противника су биле лак плен њега и високих голмана Трстеника у то време, Ристића (Кожукчета) и Ђурића (Балета). Изузетно брз за своју висину, није му представљало никакав проблем да продре до противничког казненог простора, преда крилима лопту и на пеналу сачека њихов центаршут. Паја Топаловић је имао тешко детињство. Рођен је 1939. године у Трстенику као треће дете Милеве и Тихомира-Тике, (старији брат се звао Петар-Пера а сестра Невенка-Нена); Опширније...

  Сезона 2018/19 – преглед
  Јесењи део првенства. – Пролећни део првенства.

  Сезона 2017/18 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2016/17 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2015/16 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2014/15 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  Сезона 2013/14 – преглед
  – Пролећни део првенства (23-30 коло). Посетите.
  Сезона 2012/13 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  НАЈЛЕПШЕ ИЗ ФУДБАЛА
  Са Звездом у Барију
  ПРВИ ДЕО, учесници и сведоци;
  – РТС ТРЕЗОР: из Барија 1991. године. Подсетите се.
  Newcastle-Partizan 3:4
  – Незаборавна пенал-серија...

  КУП СРБИЈЕ 2013/14
  fkts_kuppehar_s– Извучени парови 1/16 финала Купа Србије; 25. септембра 2013. год. играју:
  ФК ТРСТЕНИК – ФК НОВИ ПАЗАР.
  Опширније.

  – Видео и фото репортаже са утакмица за КУП Србије. Победа за историју трстеничког фудбала, после неоправдано прекинуте утакмице и поништеног успеха; нова победа и у поновљеној утакмици, освојен победнички пехар...
  Погледај !

  Ексклузивно из историје фудбала
  само на сајту ТРСТЕНИЧАНИ:

  Милорад Сијић
  ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истражи-вачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада Сијића „Фудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима. Монографија представља плод систематичног и упорног истраживања, пре свега предратне штампе и периодике; то је заправо покушај да се реконструишу главни токови којим се југословенски фудбал кретао у периоду од 1918. до 1945. године... (Из рецензије о књизи).
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ТС Новогодишњи турнир 2013.

  ПЕТЛИЋИ, ЈУНИОРИ, СЕНИОРИ
  strelica_12 СУПЕР ГОЛ са турнира (фото)
  – Корнер, волеј „бомба“, извештај...
  strelica_12 Најлепше са турнира (видео) ускоро
  – Акције, дуели, голови...

 • Љубомир Љубиша Вукадиновић

  СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА
  strelica_12 Како је писао Љуба? (фељтон) new
  – Легендарно спортско перо Политике и
  његовог родног Трстеника.
  strelica_12 Турнир Љубиша Вукадиновић new
  – Све о турниру.
  strelica_12 Спортској легенди – погледај филм !

 • Српска лига–Исток Сезона 2012/13

  ВИДЕО РЕПОРТАЖЕ СА УТАКМИЦА


  strelica_12 Новинарски извештаји
  – Мирко Веселиновић „Спортски журнал“.

 • Српска лига–Исток Сезона 2011/12

  Јесењи део првенства

  Распоред играња утакмица у јесењем делу првенства по месту, датуму и времену одигравања утакмица. ПОГЛЕДАЈ

  – Званични сајт ФС Србије –

  СРПСКА ЛИГА – Група Исток
  strelica_12 Фудбалски савез региона источне Србије

 • Прва кожна лопта у Трстенику

  1920. година, Милош-Миша Малићанин

  Прву кожну лопту лопту за фудбал у Трстеник је донео 1920. године, Милан Малићанин, свом брату Милошу, у то време студенту права у Београду. До те године лопта је била крпењача, која се брзо цепала и растурала, поготову после јаких шутева...

 • Без примљеног гола

  За Гиниса

  Трстенички фудбалери нису за полу-сезону 1956/57 примили ни један гол ! Не верујете, е па погледајте оригинал, руком писану евиденцију тренера првог тима–Стевана Кирете:
  Rekord_za_Ginisa
  Кликни на фотографију за детаље: Табеларни преглед и унос података вршен ручно, плаво-црвеном графитном оловком..

 • АРХИВА

  Видео, фото, слајд

  Посетите ову базу са видео репортажама, фотографијама, слајдовима. Сезоне и утакмице на једном месту. Ако нешто пропустите и не сазнате о трстеничком фудбалу, овде ће те наћи увек...
  Kartoni_kritika

Назив стране| www.trstenicani.rs | trstenicani.rs@gmail.com |