Добро дошли, погледајте наше нове странице:

КАРАТЕ – ОДБОЈКА – ПЛИВАЊЕ – ТЕНИС – СПОРТИСТА 2012
И остали спортови су у пуној мери заступљени у Трстенику, а поготову код млађих нараштаја. Посебно истичемо активности каратиста, одбојкаша, тенисера, како играју. И убудуће ћемо пратити њихов рад, кроз сазрезавање и напредовање, као и рад њихових тренера...

 • Ако желите да погледате извештаје са утакмица, видео репортаже, слајдове, фотографије које ћемо објављивати на овој страни, све то можете наћи на једном месту, по годинама и одговарајућим колима; погледајте овај линк..
  ТС спортске ЛЕГЕНДЕ ТС фудбалски ВЕЛИКАНИ

Актуелно са терена:

 • ts_fkts_grb

  ПЕТЛИЋИ Трстеника – ШАМПИОНСКИ

  ts_tst-mrv912_sТрстеник ППТ–ОФК Морава 1912 1:0 (1:0)
  ДЕРБИ лиге петлића у сваком погледу. Трстеничким клинцима долази далеко најквалитетнија селекција петлића ФСРИС из Ћићевца, која је забележила од 23 одигране утакмице 22 победе, један реми и сада први пораз! Трстеничани су остварили 19 победа и само 2 пораза. ts_tst-crlazr_3-0_sСве је то гарантовало одличну игру најмлађих и уживање за гледаоце. Трстенички петлићи „испеглали“ статистику и „оборили на плећа“ лидера првенства. И мало старији „клинци“ играли перфектно, и победили екипу Цар Лазара 2015 са 3:0 (1:0). Пионири Трстеник ППТ – Цар Лазар 2015, 3:0 (1:0). Посебно истичемо други гол домаћина који је постигнут ефектним ударцем са скоро 30 метара, БРАВО!

  До нове сезоне, поздрав за навијаче

  ts_tst-slgdsp_3-0_sТрстеник ППТ – Слога (Дсп) 3:0
  Са три гола у мрежи гостију, Трстеничани се достојно опростили од својих навијачима на домаћем терену. Млади играчи су желели што атрактивније да се покажу, па су мало и „удавили“ лопту, али можемо слободно рећи да су већ стасали неки „нови клинци“, који ће игром и васпитањем да подсећају на стогодишњу традицију фудбала у Трстенику.

  Без тренинга и рада, нема ни фудбала

  ts_tst-zupa_3-0_sКадети: Трстеник – Жупа 3:4
  После 21. одиграног кола првенства ФСРИС-II лига кадета, сезона 2021/22. трстенички кадети поражени 14. пут. Много рада и зноја је потребно да би се играо успешан фудбал. Нарочито је важно, да их неко научи да не играју за себе, већ за боје и грб клуба чије име носе. Више него заслужено, вршњаци из Александровца су их надиграли у свим фудбалским елементима. Жалосно за фудбал у Трстенику, али има наде још, јер стасава једна одлична генерација трстеничких петлића...

  Разигране мале делије, на сред трстеничке чаршије...

  ts_petlc_tstjag2_5-1_sПетлићи Трстеник – Јагодина 2, лако 5:1
  Најмлађи трстенички фудбалери који се такмиче у II лиги-СЕВЕР ФСРИС, декласирали немоћне Јагодинце. Тренер домаћих дечака, не само да их учи фудбалској вештини, већ и много важнијој, домаћем васпитању и љубави према грбу свог клуба. То се видело још од јесени, а ево наставило се и у пролећном делу. Бојимо се само да ће нам опет овако талентовани и фудбалски оформљени птићи, за пар година поново „одлепршати“, а да нису ни обукли дрес првог тима свог драгог им Трстеника...

  Мали фудбал пре 30 година

  ts_fmalifudbal992_sКлинци „Болера“, „Бумеранга“ и „Албасетеа“ пре 30 година...
  После 30 година, некада голобради клинци три екипе са звучним именима, разиграно отворили турнир на игралишту у Школском центру. Некада голман у екипи „Болеро“, Иван Мијаиловић-РАРА нам је доставио неколико видео снимака из давне 1992. године. Радо се сећамо свих тих дана и посебно многобројних познаника и пријатеља. Погледајте и ви...

  ЗОНА ЗАПАД - Kolo 13: Градски дерби LIVE!

  Трстеник ППТ – Градина (Трстеник II)
  Дерби над дербијима из срца Шумадије. Дуел младости и маштовитости, против искуства и префињености. Искусни тренер и велика легенда трстеничког фудбала Живојин-Жика Илић, предводи своје асове из Пејовца, против младог и више пута доказаног тренера Трстеничана Златка Марковића и његовог помоћника, некадашњег трстеничког бомбардера, Драгољуба Павловића-Шуре. Трстенички голобради момчићи са неколико прекаљених ветерана, незнају за пораз више кола. Дођите на „стадион“ крај Мораве да сви заједно навијамо за обе екипе и да одгледамо леп, маштовит, динамичан и пре свега ефикасан фудбал. За све Трстеничане у расејању, директно на каналу YouTube-trstenicani, субота 6. нов 2021. у 13 h.

  ЗОНА ЗАПАД, дерби одложеног 4. кола

  ts_fktst_sfsborac_0-2_sТрстеник ППТ – СФС Борац (Параћин)
  Заостали дерби испунио очекивања. Трстеник – Борац 0:2 (0:1) уз обиље шанси пре свега гостију. Било је и занимљивих детаља, али репортажа је ту да је прегелдате. Треба видети. Сјајни – Параћинци су у дербију, у одложеној утакмици четвртог кола, савладали млади тим Трстеника. Од самог почетка играло се углавном пред голом домаћих, а до вођства гостију голман Марко Николић је имао пуно посла. Опширније (комплетан извештај репортера „Журнала“ испод видео репортаже.

  ЛИГА ЗА РИПЛИЈА, са 63. бода испадаш!

  ts_kup_tst_topl_0-1_sИако су лиге у Србији накарадно „скројене“ већ више сезона, ништа се не предузима на озбиљној реорганизацији и унапређењу такмичења и фудбала.
  Тако се дешава (само у Србији), да из једне лиге испадне 2/3 тимова, чак и екипа која освоји 63. бода (СФС Борац Параћин)! То ће се дешавати све дотле док Београд и Ниш имају своје Српске лиге у кругу „ДВОЈКЕ“, своју Другу лигу и своју Прву лигу (далеко је наш фудбал од лига са придевом „супер“). Због разноразних упадања и испадања у виши или нижи ранг, из Српске лиге Исток испало je 12 тимова, међу којима је и ФК Трстеник после 11 година српсколигашког стажа и последње 4 године веома лоших сезона.

  ПРВА ОКРУЖНА ЛИГА-ФС Расинског округа

  ts_gradina_citluk_2-0_sФК Градина – ФК Читлук 2:0
  СЛАВЉЕ У ПЕЈОВЦУ. Фудбалери Градине су у последњем колу Прве лиге Расинског округа, лако и очекивано, савладали Читлук и остварили историјски успех - пласман у зону Запад.

  ПЕТЛИЋИ - II Лига група Север 25. коло

  ts_fktst_fkprosok_4-2_sТрстеник ППТ – Просокер (КШ) 4:2 (0:2);
  Разиграли се трстенички клинци и овог викенда. Постигли четири гола и направили преокрет, од 0:2 на полувремену, до 4:2 и победе! Било је радовања на обе стране, туговања, плакања па и „бацања копачки“ уз сузе, али на крају су поздрави и загрљаји две екипе, били најлепша утеха за све пропуштено.

  ПРАВЕ ТС-ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ

  СА НЕКАДАШЊИМ АСОВИМА ТРСТЕНИЧКОГ ФУДБАЛА

  ts_fktst_velikani_sРетко који фудбалски клуб у Србији може данас да се похвали 100-годишњицом фудбалске игре на свом игралишту. Фудбалски тимови, као што су били БСК или СК1913 су се одавно угасили. Већином су данас то клубови у мањим градовима. А у малој вароши на Западној Морави, од 1920. године, када је Милан Малићанин донео свом млађем брату Милошу праву кожну ногометну лопту-кедерку, фудбалска игра није никада ни престајала.Стварали су је најбољи, (навешћемо само неке од њих): Џикац, Јеврем, Заре, Чале, Ђокан, Дуле-Лиле, Боба... Мала варош, мали клуб, никада врхунски успеси, али огроман број изврсних фудбалера је играо или продефиловао пољанчетом крај Мораве, које и данас прави Трстеничани зову, као што се звало од вајкада - „Вашариште“. Ево за почетак како ћемо кренути од неких прошлих УСПОМЕНА и како ће то изгледати „само мало модернизовано“, а за многе и едукативно.

  Трстенички црно-бели и на Олд Трафорду

  ts_tstgrobari_mancjun2_sНАВИЈАЧИ ПАРТИЗАНА ИЗ ТРСТЕНИКА И НА ОЛД ТРАФОРДУ, свугде и на сваком месту, уз своје љубимце и свој клуб. Захваљујући нашим Трстеничанима-комшијама, Миљану Копривици и његовим другарима-навијачима Партизана у расејању, представљамо пар кадрова снимљених са тренинга црно-белих на терену Манчестер јунајтеда и детаљ са утакмице; ts_tstgrobari_mancjun_sПАРТИЗАНЕ НАПАДАЈ – преко 70 навијача из Трстеника, популарни „ГРОБАРИ-ТРСТЕНИК“, организовано су ишли на утакмицу Лиге Европе, Партизан–Манчестер јунајтед 0:1 да бодре своје „црно-беле бебе“. Штета је, што Партизан није постигао бар један гол, а само је мало и среће требало.

  ТСТ успомене: ФК Трстеник 1990-их

  ts_fktst1990ih_s Захваљујући великој љубазности и труду нашег суграђанина-пензионера Љубише Славковића, бившег спортског репортера ТВ Трстеник и дописника РТС-а са ових простора, успели смо да са нашим пријатељима очистимо, обрадимо и дигитално запишемо видео репортаже које су снимљене пре 20 и 25 година. Заједно са великаном снимања Благојем Топличићем, укупно је забележено преко 2,5 сата видео материјала на једној VHS-траци, (а биће их још!).
  Трстеничке успомене из 1990-их, све репортаже на једном месту: Школа фудбала „Југ Богдан“, 4:2 против СФС Борца Параћин, о Трстенику...

  Навијачи Звезде, Олимпијакоса и Трстеничани навијали заједно-братски...

  ts_zvzdaolmptst_bratski_strts_zvzdaolmptst_bratski_strНа стадиону Црвене звезде-Рајко Митић, (навијачкој „Маракани“), орила се песма из хиљаде грла, са испреплетаним заставама и симболима оба клуба. Пре почетка утакмице надпевавали су се делови стадиона са навијачима Звезде и Олимпијакоса. Звездаши су поздрављали госте уз грчке речи, а гости домаћина српском песмом. Наравно ту су били и навијачи Звезде – Трстеничани, који су поздравили одбојкаше Србије-Европске шампионе на стадиону и снимили гооооооол, УЖИВО...!

  Најмлађи трстенички навијачи, уз Партизан

  ts_navijacitst_partz_s Испратили смо групу од 25 најмлађих навијача Партизана из Трстеника. Петлићи и пионири ФК Трстеник (узраста до 14 година), отишли су да бодре своје идоле, играче Партизана против АЗ Алкмара. УЕФА је дозволила младима до 14 година који уче прве фудбалске кораке у бројним школама фудбала у Србији, да могу да гледају утакмицу са трибина, па је наш град послао 25 дечака да свим срцем навијају за црно-беле. Дружили смо се и ми са њима и пожелели им да прославе победу; Трстеник, 19. септембар 2019. год.

  Трстеничани срцем и гласом за Звезду

  ts_zvzdaligasamp_strБројни навијачи Црвене звезде из Трстеника на популарној „Маракани“ свим срцем и гласом бодрили су играче и свој тим, да истраје и избори се за Лугу шампиона. Успели су у томе, а глас се чуо верујемо, са свих делова стадиона. Снимљено мобилним телефоном у тренутку великог славља и радости (не замеримо им на слабијем снимку), већ поздрављамо и честитамо на великом успеху играчима, комплетном тиму и руководству ФК Црвена звезда. Погледајте тренутке радости и песме (снимили ТСТ-навијачи) на крају утакмице, у којој је Звезда играла нерешено 1:1 (у гостима је било 2:2), са екипом Јанг бојса из Швајцарске.

  Петлићи и кадети - заједнички
  Трстеник, јун 2018. год.
  – Школа фудбала „Југ Богдан“ ФК Трстеника, угостила вршњаке летњег кампа ФК Црвена Звезда;

  ts_skolefudb18_s Права ревија фудбалске љубави. Док се њихови одрасли идоли „играју фудбала“ са „дриблинзима“ ка новцу и туговању, дотле најмлађи имају само једну жељу: да дају гол више противнику и да се радују. Утакмице петлића и кадета са кампа, на страницама најмлађих.

 • Плави 9...

  Незаборавна екипа фудбалера из 1960-их која је остварила велики успех пласманом у Српску лигу давне 1963. године. Били су препознатљиви по маштовитој игри и плавим дресовима са белом траком преко левог рамена (стил Јужно-Aмериканаца). Ретко је ко носио бодове са трстеничке траве, док су они харали тих година..

 • Цветко...

  Давне 1958. године, како многи кажу, најбољи голман свих времена трстеничког фудбала, популарни Цветко, 1. октобра је бранио последњи пут за своју екипу, ФК Трстеник. Тачно после 20 година незаборавних одбрана, је „окачио своје копачке о клин“. Ово је детаљ једне од обрана популарног Цветка, са те утакмице.

 • Игра и Шандор...

  Фудбалски виртоуз, легенда, човек који је све могао са лоптом – Ђорђе Васиљевић, популарно и за многе Трстеничане једино знано–Шандор. Када су се играле утакмице на игралишту недељом у Трстенику, на плакатима се обавезно дописивало испод свих података крупним словима: ...Игра и Шандор...! То је био знак да се на стотине Трстеничана упути ка фудбалском терену јер ће видети елеганцију, грациозност, духовитост и машту у фудбалу...

 • Чика Кире...

  Kire_podmladak
  Стеван Кирета
  :
  Трстенички заљубљеници у фудбал на посебно место у свом срцу чувају успомену на дугогодишњег тренера свог клуба. Остаће у сећању неизбрисив као педагог, стручњак и миљеник младих. Захваљујући овом ентузијасти, који је неизмерно волео децу, подмладак клуба није никада оскудевао у младим талентима.
  Кликни на фотографију за детаље: чика Кире и чика Жера са петлићима ФК Трстеник, 1961/62 године.

 • Српска лига после више деценија...

  ФК Трстеник је 1994. године, после више деценија успео да избори улазак у Прву Српску лигу. Између осталих то су остварили: Шана, Батало, Шура, Зоки, Милке, Кинез, Џери, Баја, Симче... Екипу је три године стварао, водио и калио, једна од легенди трстеничког фудбала, бивши играч, а и данас тренер млађих категорија ФК Трстеника, Жика Илић–Чале.


  fkts_zoutube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  – Нове странице о фудбалу, TS fudbal-new.

  БУКВАР ТС ФУДБАЛА

  ts_fkts_tribstl_sдр Павле Т Топаловић - Паја је у свом шеснаестерцу био господар, увек на правом месту. Набачене лопте противника су му биле лак плен, као и за високе голмане Трстеника у то време, Ристића (Кожукчета) и Ђурића (Балета). Изузетно брз за своју висину, није му представљало никакав проблем да продре до противничког казненог простора, преда крилима лопту и на пеналу сачека њихов центаршут. Паја Топаловић је имао тешко детињство. Рођен је 1939. године у Трстенику као треће дете Милеве и Тихомира-Тике, (старији брат се звао Петар-Пера а сестра Невенка-Нена); Опширније...

  НАЈЛЕПШЕ ИЗ ФУДБАЛА
  Са Звездом у Барију
  ПРВИ ДЕО, учесници и сведоци;
  – РТС ТРЕЗОР: из Барија 1991. године. Подсетите се.
  Newcastle-Partizan 3:4
  – Незаборавна пенал-серија...

  КУП СРБИЈЕ 2013/14
  fkts_kuppehar_s– Извучени парови 1/16 финала Купа Србије; 25. септембра 2013. год. играју:
  ФК ТРСТЕНИК – ФК НОВИ ПАЗАР.
  Опширније.

  – Видео и фото репортаже са утакмица за КУП Србије. Победа за историју трстеничког фудбала, после неоправдано прекинуте утакмице и поништеног успеха; нова победа и у поновљеној утакмици, освојен победнички пехар...
  Погледај !

  Ексклузивно из историје фудбала
  само на сајту ТРСТЕНИЧАНИ:

  Милорад Сијић
  ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истражи-вачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада Сијића „Фудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима. Монографија представља плод систематичног и упорног истраживања, пре свега предратне штампе и периодике; то је заправо покушај да се реконструишу главни токови којим се југословенски фудбал кретао у периоду од 1918. до 1945. године... (Из рецензије о књизи).
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • Љубомир Љубиша Вукадиновић

  СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА
  strelica_12 Како је писао Љуба? (фељтон) new
  – Легендарно спортско перо Политике и
  његовог родног Трстеника.
  strelica_12 Турнир Љубиша Вукадиновић new
  – Све о турниру.
  strelica_12 Спортској легенди – погледај филм !

 • Прва кожна лопта у Трстенику

  1920. година, Милош-Миша Малићанин

  Прву кожну лопту лопту за фудбал у Трстеник је донео 1920. године, Милан Малићанин, свом брату Милошу, у то време студенту права у Београду. До те године лопта је била крпењача, која се брзо цепала и растурала, поготову после јаких шутева...

 • Без примљеног гола

  За Гиниса

  Трстенички фудбалери нису за полу-сезону 1956/57 примили ни један гол ! Не верујете, е па погледајте оригинал, руком писану евиденцију тренера првог тима–Стевана Кирете:
  Rekord_za_Ginisa
  Кликни на фотографију за детаље: Табеларни преглед и унос података вршен ручно, плаво-црвеном графитном оловком..

 • АРХИВА

  Видео, фото, слајд

  Посетите ову базу са видео репортажама, фотографијама, слајдовима. Сезоне и утакмице на једном месту. Ако нешто пропустите и не сазнате о трстеничком фудбалу, овде ће те наћи увек...
  Kartoni_kritika