АКУТЕЛНИ СПОРТОВИ

КАРАТЕ – ОДБОЈКА – ПЛИВАЊЕ – ТЕНИС
И остали спортови су у пуној мери заступљени у Трстенику, а поготову код млађих нараштаја. Посебно истичемо активности каратиста, одбојкаша, тенисера и најмлађих фудбалера-петлића. И убудуће ћемо пратити њихов рад, кроз сазрезавање и напредовање, као и рад њихових тренера...

 • Сва дешавања из спорта у нашем граду, можете пратити на овим страницама. Представљамо трстеничке спортисте у својим првенственим наступима у граду, њихове успехе и неуспехе, напрдовања, тренинге, занимљиве детаље... Будите и даље са нама.

Забележили смо

НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ЗА 2012. ГОДИНУ

JW Player goes here

Најбољи и најуспешнији спортиста у општини Трстеник у 2012. години је Нада Сарић, карате клуб Прва петолетка из Трстеника. Државна репрезентативка, златна и сребрна медаља у Европи у борбама, вишеструки првак Србије у борбама, освајач многих златних медаља на међународним и домаћим турнирима. Тренер је у свом клубу и капитен сениорске карате репрезентације Србије у борбама.

БУДУЋИ АСОВИ РЕКОРДЕРИ

JW Player goes here

На тренингу: Са најмлађим Трстеничанима и њиховим тренерима, рано јутро, а они не мирују. Каратисти са својим тренером, прваком Европе, Надом Сарић, пуни живости и брзина, а на базену будући рекордери са Николом Стојићем, праћакају се по води и уче како не потонути; ту су и најмлађе одбојкашице и петлићи голмани. Сви они под будним оком својих тренера, сањају своје идоле – спортсмене.

ПРВА ПРВЕНСТВЕНА ВАТЕРПОЛО УТАКМИЦА

JW Player goes here

ВК Томако, први ватерполо клуб из Трстеника, на промоцији званичне утакмице у првенству на свом базену, је одиграо ватерполо утакмицу са ВК Параћин. Трстеничку екипу су представљали играчи из нашег града, Крушевца и Врњачке Бање. Гости су били знантно искуснији и далеко успешнији, па су заслужено славили убедљивим резултатом, 22:10 за ватерполисте из Параћина. Треба похвалити и домаће ватерполисте, који су на промоцији, пред својим навијачима, постигли 10 голова.

МАЛИ ТЕРЕН ЗА ВЕЛИКЕ МАЈСТОРЕ

JW Player goes here

Крајем августа је на малом простору Омладинског трга одигран турнир Урбан сити 2012, у малом фудбалу. Учествовале су екипе и сениора и јуниора. У обе конкуренције најбоље су биле екипе Месаре ЕГЕРИЋ, које су највише и приказале на турниру.


Погледајте још:

 • М. ВЕСЕЛИНОВИЋ – Репортаже

  – Дописник „ЖУРНАЛА“ из Трстеника –
  Сезона 2012/2013 – Извештаји са утакмица.

  За више погледај

  ИЗ АРХИВА: Отети од заборава !

  – Трстеничани у елити (2004.) –

 • Прва кожна лопта у Трстенику

  1920. година, Милош-Миша Малићанин

  Прву кожну лопту лопту за фудбал у Трстеник је донео 1920. године, Милан Малићанин, свом брату Милошу, у то време студенту права у Београду. До те године лопта је била крпењача, која се брзо цепала и растурала, поготову после јаких шутева...

 • Рукометаши у полуфиналу купа

  Куп Југославије

  Трстенички рукометаши су свој највећи успех забележили играјући полуфиналну утакмицу за куп Југославије, са Борцем из Бања Луке. У две одигране утакмице Борац је био успешнији и пласирао се у финале.

 • Боксери, друголигаши...

  Тих 970-их

  У то време боксери Трстеника су били једина екипа која је умела да на тако малом простору (биоскопска „башта“), окупи преко 1000 гледалаца. Тада су наступали неустрашиви Светислав-Селе Копривица, Мија Вукадиновић, Мића Миленковић-кенгур, Гаја..

 • Прво перо трстеничког спорта

  Новинар листа „Политика“ и „Ново време-Спорт“

  Љубомир Љубиша Вукадиновић, доајен спортског новинарства пореклом из нашег града, писао за „Политику“ и четрдесетих година за спортски лист „СПОРТ“; по њему је, не тако давно, организован и фудбалски турнир у Трстенику, а ускоро ће се турнир поново активирати, на 100-ту годину од рођења легенде српског спортског новинарства.
  Љубишин текст из давне 1942. (Погледај !)

Назив стране| www.trstenicani.rs | vojcel@trstenicani.com |