СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2013/14
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

Заокружена јесен - Крај Мораве, нема кикса!

fkts_grbПером: Мирољуб Веселиновић, дописник „Спортског журнала“ из Трстеника.
ФК ТРСТЕНИК, подвучено плавим...

fkts_krug_s– За Трстеник је још од давне 1920. године, када се на трстеничком вашаришту закотрљала прва права фудбалска лопта, ова 2013. била једна од најуспешнијих година, која ће бити уписана златним словима у анале фудбалског клуба и трстеничког спорта. Фудбалери српсколигаша са Мораве, предвођени тренером Иваном Радивојевићем и његовим помоћником Драгољубом Павловићем, ову јесен завршили су на трећем месту са 29 бодова, четири мање од Моравца из Мрштана и једним мање од пиротског Радничког. Трстеничани су забележили две победе на гостовањима, свих седам као домаћини, два нерешена исхода и четири пораза, уз гол разлику 21:12 и од тима који је прошле сезоне сачувао српсколигашки статус победом у последњем колу, дошао у позицију да се у наставку првенства бори за улазак у Прву лигу.
fkts_tim_sНово поглавље у историји клуба исписали су голмани Лазар Аздејковић и Немања Петровић, играчи: Душан Вукајловић, Горан Стојковић, Немања Љубисављевић, Милорад Савић, Милан Милић, Марко Миловановић, Владимир Каровић, Никола Рајковић, Владимир Симовић, Ђорђе Вукосављевић, Горан Перчевић, Дарко Милановић, Данијел Смиљковић, Никола Миловановић, Немања Арсић, Анђелко Адамац, Виктор Исаиловић, Стефан Недељковић и Марко Радивојевић...
Комплетан текст М. Веселиновића; (pdf, 158 KB).
Погледајте и све голове постигнуте на трстеничком игралишту у два филма, са акцијама које су им претходиле. Све на једном месту, наравно само на сајту Трстеничани/спорт/фудбал...
Сви голови (ФКТС домаћин) I део (flv, 13:52 min); – Сви голови (ФКТС домаћин) II део (flv, 12:0 min);
Погледај и у пуноме екрану I део; (full HQ, NTSC 720x480 Widescreen); - Пуна брзина сервера !
Погледај и у пуноме екрану II део; (full HQ, NTSC 720x480 Widescreen); - Пуна брзина сервера !

15. Коло: Дерби за крај јесењег дела

fkts_grbТрстеник 24. новембар 2013. год.
ФК ТРСТЕНИК – ФК ХАЈДУК ВЕЉКО 2:0 (2:0)

fkts_sl_1– Ни киша ни тмурно време није сметало играчима обе екипе да заиграју, мушки, добар, српсколигашки фудбал. У Трстеник је дошла најчвршћа екипа Српске лиге-Исток; зашто кажемо то, по нама и најквалитенија екипа лиге, која се увек у Трстенику надигравала са домаћим фудбалерима, а други разлог је, што је екипа Хајдук Вељка из Неготина претрпела само један пораз у протеклих 14 кола, уз 6 ремија. У пролећном делу претходне сезоне у Трстенику је било 0:0, али су Трстеничани у Неготину, новембра 2012. поражени са 1:0. Трстенички плави су се реванширали гостима из Неготина и сасвим заслужено победили и забележили СЕДМУ узастопну победу на домаћем терену у јесењем далу првенства. Седам пута је ФК Трстеник био дамоаћин и свих седам пута је победио; са гостовања (осам пута је гостовао), донеto je 8 бодова (2-е победе и 2 ремија).
Преузми видео М; (flv 28,7 MB, 540x304px); – Преузми видео HQ; (flv 110,0 MB, 640x360px);

ts_sonicm_sts_ivrad_sРазговор с' поводом: на крају јесењег дела првенства, разговарали смо са тренерима обе екипе, да нам пренесу своје утиске о јесењем делу такмичења у Српској лиги-ИСТОК, да сумирају резултате својих екипа и да нам наговесте, које су амбиције и цељеви тимова у пролећном делу такмичења.
ts_sura_sts_milic_sРазговарали смо и са другим тренером ФК Трстеник, Драгољубом Павловићем, капитеном Трстеничана М. Милићем и спортским директором клуба Славољубом Крњинцем. По речима наших домаћих саговорника, постоји могућност да и игралиште fkts_slk_sФК Трстеника на пролеће „прерасте“ у мали градски стадион, али та прича траје већ годинама...
Сви се ипак слажу, прво да се одигра утакмица за куп такмичење у идућој години на нивоу општине, па онда заслужени одмор фудбалера и тренера; а на пролеће у нове победе и...

ts_15_hv– Детаљи са тренинга пред утакмицу са Хајдук Вељком. Без два стандардна играча, озбиљно, радно и са мало приче, играчи Трстеника, у очекивању дербија лиге у последњем колу јесењег дела првенства 2013/14.
Преузми видео, са тренинга (flv 16,2 MB, 2:03 min);

Извештај М. Веселиновића, репортера ЖУРНАЛА:
ТРСТЕНИК – Гледалаца: 200. Судија: Милан Митић (Лесковац) 7. Стрелци: Н. Миловановић у 9. (из једанаестерца) и Савић у 42. минуту. Жути картони: Милић, Љубисављевић, Симовић, Смиљковић (Трстеник ППТ), а М. Тодоровић и Лилић (Хајдук Вељко).
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 7, Вукајловић 7, Љубисављевић 7,5, Савић 8, Милић 7,5, Рајковић 7,5, Милановић 7 (од 54. Арсић 6,5), Симовић 7,5, Каровић 8 (од 84. М. Миловановић -), Смиљковић 7 (од 86. Адамац -), Н. Миловановић 8.
ХАЈДУК ВЕЉКО: Милошевић 6, Давидовић 6,5, Трифуновић 6, Лилић 6, (од 50. Миливојевић 6), М. Тодоровић 6,5, Милосављевић 6, Богдановић 6,5, Нинић 7, Богословски 7, Спануловић 6,5 (од 77. Л. Тодоровић -), Богдановић 6 (од 70. Пуљецовић 6,5).
Играч утакмице: Владимир Каровић. – Комплетан извештај, (pdf 129 KB);

14. Коло: Бодови из Параћина

fkts_grbПараћин 17. новембар 2013. год.
ФК ЈЕДИНСТВО – ФК ТРСТЕНИК 1:2 (0:0)

– Трстенички фудбалери остварили пун погодак на гостовању, иако су што због картона, што због повреда, изостала четворица стандардних првотимаца. Донекле подмлађен тим, играо је са доста мотива, да пред завршетак полусезоне не доживе пораз. Одговорно, без исхитрене игре, а пре свега слушајући праве sl_1инструкције својих тренера, полако су освајали део по део терена, и пар пута озбиљно угрозили домаћег голмана, водећи рачуна да свој гол остане покривен.
УКРАТКО: По речима тренера Радивојевића, sl_2Трстеничани са утакмицу почели опрезније, да би у наставку првог полувремена све озбиљније претили голу домаћина. Чак су млади играчи Трстеника излазили и сами, „очи у очи“ са противничким голманом, али мало неискуство, мало недостатак среће, ипак указане прилике нису реализоване.
Плави са Мораве су први повели лепим поготком Смиљковића из слободног ударца, а домаћин је такође из слободног ударца изједначио. Ипак, више прилика и бољу игру гостију крунисао је млади Н. Миловановић, након лепе акције Рајковића и Милановића, после корнера, на повратну лопту је уследио одличан ударац и ето победе и важна три бода у борби за врх табеле. Треба напоменути да су црвене картоне добили, играч Трстеника Перчевић и капитен домаћина.

Извештај репортера ЖУРНАЛА:
Параћин - Гпедалаца: 300. Судија: Милан Милутиновић (Сврљиг) 7. Стрелци: Милановић у 78. за Јединсгво, Смиљковићу 62. и Н. Миловановић у 86. за Трстеник ППТ. Жути картони: Митић, Раденковић, Јездић, Стојановић (Јединстгво), Каровић, Смиљковић, Рајковић, Н. Миловановић (Трстеник ППТ). Црвени картони: М. Марковић (Јединство), Перчевић (Трстеник ППТ).
ЈЕДИНСТВО: Грујић 6,5, Гајић 6,5, Јездић 6,5, Савић 7 (од 69. Ристић -), Милутиновић 7, Раденковић 7, Марковић 6,5, Мирослав Стојановић 6,5, Милановић 7, Митић 6,5 (од 69. Трифуновић -), Крстић 6,5, (од 62. Митровић 6).
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 7, Вукајловић 7, Стојковић - (од 32. М. Миловановић 7), Савић 7, Љубисављевић 6,5, Рајковић 7,5, Перчевић 6, Симовић 7, Каровић 6,5, Смиљковић 7,5 (од 75. Адамац -), Н. Миловановић 7,5 (од 88. Арсић -).
Играч утакмице: Н. Рајковић, Трстеник ППТ.
Много буре у финишу првог дела, Перчевић је грубо фаулирао Милутиновића и зарадио искључење, а и капитен домаћих Милан Марковић, због неспортског потеза морао је у свлачионицу.
Трстеничани су повели у 62. минуту, Раденковић је непрописно зауставио Николу Миловановића, а капитен гостију Дамир Смиљковић из слободног ударца погодио угао. Срушен је Милановић, који је са 20 метара извео слободан ударац и погодио угао. Победоносни гол пао је у 85. минуту, Рајковић је извео корнер, a бивши играч Бежаније Никола Миловановић, са 16 метара био је прецизан. – В. Влаховић.

13. Коло: У Лесковцу

fkts_grbЛесковац 10. новембар 2013. год.
ФК ДУБОЧИЦА – ФК ТРСТЕНИК 0:0

– Без голова у Лесковцу, домаћин Дубочица и Трстеничани празних мрежа и са по бодом у џеповима.
УКРАТКО: Утакмица ј почела доста опрезно, обе екипе су чекале „своју прилику“. Трстеничани су у првом полувремену имали 2-3 зреле прилике, али мало непрецизни, мало избрзани, а у највећој мери лош терен домаћина, па су пропуштене прилике да се поведе. У наставку утакмице, домаћин је више вребао прилику да из контре или грешке гостију искористи своју шансу и постигне евентуални победоносни погодак, а Трстеничани су настојали да организују добру контру; међутим прилике се нису створиле и већ после 20-ак минута у другом полувремену, видело се да су обе екипе задовољне бодом. Све у свему, резултат сам говори: 0:0 - празно:празно.

Извештај репортера ЖУРНАЛА:
Лесковац - Гледалаца: 100. Cудија: Дејан Стајић (Врање) 7. Жути картони: М. Костић (Дубочица), и Милановић (Трстеник ППТ).
ДУБОЧИЦА 1923: Петровић 6,5, Ђикић 6,5, Станковић 6, Маринковић 6,5, Митровић 6, Макић 6, Стошић 6, Трајковић 6,5, М. Цакић 6, М. Костић 6, Ђокић 6.
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 6,5, Вукајловић 6, Стојковић 6, Љубисављевић 6, Милић 6,5, Рајковић 6,5, Милановић 6, Симовић 6, Каровић 6 (Миловановић -), Вукосављевић 6 (Смиљковић 6), Миловановић 6. Играч утакмице: Аздејковић.
Једна од најслабијих српсколигашких представа у години на измаку. Против безвољног, беспомоћног и безопасног домаћина, гости су до одмора контролисали игру и повремено претили. Промашаја за уздахе било је мало, као и у другом делу када се домаћин пренуо и припретио, али Аздејковић није морао посебно да брине. – Д. Ст.

13. Коло: Пред утакмицу у Лесковцу

fkts_grbfkts_islnd_sТрстеник 7. новембар 2013. год.
ЗАНИМЉИВО СА ТРЕНИНГА ТРСТЕНИЧАНА

– Са трстеничким фудбалерима су ових дана тренирале и две девојке. Већ неколико тренинга и женски фудбал се котрља на игралишту крај Мораве. И то какав фудбал. Како је једном први тренер Трстеничана рекао: „Када би бар једна играла и била регистрована за наш тим, били би сигурно ПРВОЛИГАШИ...“ Весна која игра у првој женској лиги Исланда у екипи Кефлавика, због паузе у првенству је у Трстенику (у родном крају) где вредно тренира са трстеничким Српсколигашем. – Погледај филм са тренинга.

12. Коло: Нереализоване шансе Трстеничана

fkts_grbТрстеник 3. новембар 2013. год.
ФК ТРСТЕНИК – ФК ЖИТОРАЂА 1:0 (1:0)

– Домаћин није искористио прилику да добро поправи своју гол разлику, јер није успео да индиспонираним гостима, од којих се много више очекивало, да бар 3-4 гола. Чак су дозволили себи луксуз да промаше и једанаестерац. Капитен Трстеничана Милић, ваљда задовоољан што је постигао леп погодак и довео своју екипу у вођство, тако је слабо шутирао са беле тачке, да је голман гостију малтене „чекао“ да му се она докотрља у наручје...
fkts_ztr_sИздвајамо: ...ФК Трстеник је наставио победоносни низ и забележио шесту узастопну победу на игралишту крај Мораве. Већ на почетку гости су показали да ће бити тврд орах за изабранике тренера Радивојевића. Играли су отворено и у добром делу сусрета успешно парирали домаћину. Ипак, прва озбиљнија прилика указала се домаћину. Капитен Милан Милић је у 16. минуту опалио као из топа са 25 метара, голман Глиговић је био кратак, али се лопта од стативе одбила далеко у поље.
Комплетан извештај дописника; Мирко Веселиниовић-Трстеник.
fkts_ztr_mУ видео репортажи са утакмице (у трајању од 9:30 min), представљени су најзанимљивији детаљи: најакције, све шансе екипа, стартови, судијске одлуке, спорни моменти, и наравно гол, реприза поготка, успорени снимци шутева, одбрањен пенал Трстеничана и одличне интервенције голмана гостију који је најзаслужнији што екипа Житорађе иде само са једним голом у мрежи. Ако желите пун екран и квалитетан снимак, кликните на сличицу дуела из меча, (горе-десно).
За оне који су увек у журби, издвојили смо оно НАЈ из репортаже, (само 3:02 min):
СТАТИВА-ГОЛ-ПЕНАЛ ! (640x360 px).

11. Коло: Борба за врх табеле

fkts_grbЈагодина 27. октобар 2013. год.
ТАБАНЕ ТРГОВАЧКИ – ТРСТЕНИК ППТ 2:1 (0:1)

Јагодина – Гпедалаца: 500. Судија: Александар Минић (Књажевац) 8. Стрелци: Димитријевић у 63, Ковачевић у 67. за Табане Трговачки, a Н. Миловановић у 42. за Трстеник ППТ. Жути картони: Ивић, Павловић (Табане Трговачки), fkts_0_1Н. Миладиновић, Савић (Трстеник).
ТАБАНЕ ТРГОВАЧКИ: Чокорило 7, Миладиновић 6, Ковачевић 8, Радојевић 7, Перовић 7,5, Цигер 7, Димитријевић 7 (од 89. Стојковић -), Здравковић 6, Ивић 6, Павловић 6,5 (од 90. Ђурић -), Мићуновић 6 (од 90. Станојевић -).
ТРСТЕНИК ППТ: Петровић 6,5, Вукајловић 6,5, Стојковић 6,5, Савић 7, Милић 7, М. Миловановић 6, Милановић 7 (од 78. Перчевић -), Симовић 6 (од 86. Каровић -), Љубисављевић fkts_tb_2s6 (од 87. Арсић -), Рајковић 6, Н. Миловановић 7.
Играч утакмице: Ковачевић Из повољне позиције тукао је Димитријевић, али преко гола. После сјајне oдбране голмана гостију из слободног ударца, Мићуновић је са ивице петерца пребацио пречку.
Играо се 42. минут када се капитен гостију Милић пробио и оштру лопту упутио пред гол, није успео да је пресече fkts_tb_3sМиладиновић, а Никола Миловановић је са два метра угурао у мрежу. Играо се 62. минут када је Здравковић шутирао са 16 метара, али је лопта окрзнула пречку. Минут касније, изједначење. Са 25 метара на шут се одлучио Игор Димитријевић, лопта је под пречку отишла у мрeжу. Имали су домаћи шансу за потпун преокрет два минута касније када је Ковачевић извео слободан ударац, а Ивић са дистанце тукао крај стативе. Ковачевић је извео корнер са десне стране, лопта је прелетела све играче и отишла у мрежу, 2:1 за домаћина.
– Извештај: 3. Миловановић; – Фотографије: С. Алемпијевић.

10. Коло: Савладани и груби гости

fkts_grbfkts_mrvc_2sТрстеник, 20. октобар 2013. год.
ФК Tрстеник – СФК Моравац 1:0 (0:0)

– Трстенички фудбалери успели да минималним резултатом савладају изузетно грубе госте, чију на моменте и прљаву игру, главни судија није адекватно кажњавао и спречавао. То је све и допринело да играч гостију, на очиглед судије, који је био само на 5 метара од догађаја, није чак ни судио прекршај над домаћим голманом fkts_mrvc_1sАздејковићем, коме је у судару гостујући играч изчашио раме. Трстеничани су стојички све то поднели и забележили сасвим заслужену победу, са којом су и даље у самом врху табеле Српске лиге ИСТОК.
Извештај репортера; (М. Веселиновић, дописник „Спортског ЖУРНАЛА“).
– Видео репортажа са утакмице и свим значајнијим детаљима: шансама, акцијама и грубостима гостију траје 9:45 мин. Наравно најлепше са утакмице је акција Трстеничана из које је постигнут једини погодак. – Преузми видео репортажу (m): (flv 36,5 MB, 540x305 px, 9:45 min).
Преузми видео репортажу (HQ): (flv 76,7 MB, 640x360 px, 9:45 min).

9. Коло: Трстеничани у лошем издању

fkts_grbКњажевац, 13. октобар 2013. год.
ФК Тимочанин – ФК Tрстеник 3:1 (2:1)

– Трстенички фудбалери на гостовању у Књажевцу поражени сасвим заслужено од домаћег Тимочанина. Гостујући играчи играли испод својих могућности и нису приказали ни део своје боље фудбалске стране. На гостовању, Трстеничани играју далеко слабије него на свом домаћем терену. То се и овог пута показало у Књажевцу.

ИЗВЕШТАЈ РЕПОРТЕРА ЖУРНАЛА
fkts_09_sl_sТИМОЧАНИН – ТРСТЕНИК ППТ 3:1 (2:1)
Књажевац – Гледалаца: 200. Су дија: Стеван Рашић (Лесковац) 7. Стрелци: Коцић у првом, Стојановић у 30. и Мир. Ђорђевић у 71. за Тимочанин, а Перчевић у 36, за Трстеник ППТ.  Жути картони: Коцић, Стојановић, Димитријевић (Тимочанин), Симовић (Трстеник ППТ).
Играч утакмице: Стојановић.
ТИМОЧАНИН
: Накић 7, Спасовски 6,5 (од 68. Мир. Ђорђевић 7), Тошић 7, Петровић 7, Митровић 7, Николић 7, Рајковић 6,5 (од 46. Map. Ђорђевић 7), Коцић 7, Димитријевић 7, Стојадиновић 7, Стојановић 7,5 (од 87. Ракић -).
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 6, Каровић 6, Стојковић 5 (од 46. Милић 6), Савић б, Адамац 5 (од 46. Миловановић 6), Миловановић 7, Перчевић 6,5, Симовић 7, Арсић 7, Исаиловић 6 (од 77. Недељковић -), Смиљковић 6,5.
Само што је лопта кренула са центра, завршила је у мрежи иза Аздејковића, а стрелац је био Коцић. Повисио је Стојановић пoсле лепе акције. Перчевић је, у 36. минуту измакао пажњи одбрани и спретно савладао Накића. Коначан резултат поставио је Мир. Ђорђевић после добре асистенције Стојановића.
К. Симић (дописник „Спортског ЖУРНАЛА“ из Књажевца).
СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2013/14| www.trstenicani.rs | trstenicani.rs@gmail.com |