Добро дошли у трстенички спортски времеплов...

АСОВИ ТРСТЕНИЧКЕ КОШАРКЕ

 

ts_askosk_zvonkots_askos_milickoЗВОНКО ЧИКАРИЋ (1958-1987)ЗОРАН МИЛИЋЕВИЋ (1958-2011)

Два права АСА трстеничке кошарке су заслужила да се нађу на првим страницама о кошаркашкој игри и играчима у Трстенику. Од основне школе су били заједно, кошаркашку лопту су волели свим бићем, слушали заједно исту музику, дисали једном душом и гајили велике наде и оптимизам.
Али зла коб нам их је прерано одузела; Звонка несрећним случајем 1987. године, а Зорана 2011. после дуготрајне и тешке борбе са болешћу. Они припадају оној групи трстеничких кошаркаша, са којом је све и почело у граду. Зачетници су једне лепршаве игре пуне лепоте, чари, акција, младалачке наивности, скокова, финти, „закуцавања“...

JW Player goes here

 


... Да они су први са својим другарима из тима, донели дух америчке NBA кошарке у Трстеник. За кратко време су кошарку из школских дворишта, пренели на терене широм Србије и то веома успешно. У то време, захваљујући њима у гостима су нам биле многе прволигашке екипе са својим асовима (Кићановић, Славнић, Далипагић, Ракочевић, Фарчић...)

КК Прва петолетка, Трстеник: Разговори-сећања

ts_askos_zmilicМилићко, тако су га сви звали, од пријатеља, другова, комшија, кошаркаша, па до најближих... Иако је већ осећао последице тешке болести упорно је играо и у старијим данима кошарку. Кош му је био све, кошаркашка лопта велика љубав. И са болесном кичмом је учио своје младе наследнике како да воле игру, рекет, таблу, обруч. Никада није нестајао осмех и „финта“ у игри , па су млади нараштаји Трстеника мислили да је све то Милићкова шала... Али, касније у утакмицама, све то Милићково знање пренето у шали, злата је вредело. Тиме су његова лепршава игра и „улаз у рекет“ постали право благо и велика успомена која траје и данас...

 

 

ts_askos_zvcik1

Звонко, је баш пример дечака који је право из школског дворишта основне школе заиграо као веома млад и у првом тиму КК Трстеник. Са утакмицама су стизале и награде и медаље, освојена првенства, школски купови и многи турнири у „баскету.“

 

 

 

 


ts_cvetko4

ВРЕМЕПЛОВ – Били су нераздвојни другари
Зоран и Звонко – су проводили сате уз музику '70-их; LP плоче, (тзв. Лонг-плејке) некада су биле закон, а ко је имао добар радио апарат или транзистор, слушао се Радио-Луксембург, до јутра. Сати су тада били минути, само да би се што више музике чуло; или чикање другара, ко је први чуо нови хит Пинк Флојда, Ролингстонса или Дип-Парпла...

 

 

 

 

Истичемо...

– Кошаркашку екипу која је оставила најлепше утиске , јер се одликовала лепршавом, маштовитом и пре свега младалачком игром. Једна eкипа кошаркаша Трстеника је на утакмици са Метaлцем из Г. Милановца играла и поставила можда и Гинисов рекорд: ШЕСТ ПРОДУЖЕТАКА на једној утакмици !

 

 

 

 

 

 

 


– Тим КК Трстеника који је унео дух НБА кошарке у Трстеник –

 

 

** Ова страница је још у припреми и обради, ускоро ће бити комплетирана текстом и галеријом фотографија. Захваљујемо на разумевању.

Сећање...

– На слици доле, заједничка слика КК Трстеник и КК Партизан из Београда, на јубилеју кошаркашког клуба, октобар 1976. год.

ts_kosleg_tim2

 

 

 

 

 

 – Једна од најуспешнијих екипа КК Трстеник: комбинација младости и искуства...

ts_kosleg_tim3

 

 

 

 

 

Пишемо спортским легендама

На овом месту покрећемо једну нову иницијативу многих посетилаца презентације, да им омогућимо да електронским путем пошаљу поздраве, коментаре или своје мишљење популарним личностима или великанима нашега спорта. Ово ће од сада примењивати стално.

(ВАШ КОМЕНТАР)

Email: info@trstenicani.com