Добро дошли у трстенички спортски времеплов...

ДОПРИНЕЛИ РАЗВОЈУ ТРСТЕНИЧКОГ РУКОМЕТА

 

ts_zunjm_sМихајло Жуњанин Жуња

Rођен је августа, 1952. године у Трстенику. Са рукометом се упознао у свом родном месту још у основној школи „Чајка“, захваљујући свом наставнику физичког васпитања, Тодосијевићу. Као и сви млади Трстеничани са другарима је кренуо прво на фудбал, али се убрзо определио на наговарање свога другара Јуце, да игра рукомет. Тако је врло брзо као средњошколац-ученик Техничке школе у Трстенику, постао и члан прве екипе Трстеника, која је носила име „Прва петолетка“. Играо је неколико година за прву екипу, али је одласком на Факултет за физичко васпитање у Нишу, касније играо само повремено. Међутим љубав према рукомету је остала, па је изабрана и успешно одбрањена тема дипломског испита на ДИФ-у, била наравно из рукомета.
Вративши се у родни град, почео је да се бави тренерским послом са рукометашима, али како сам каже, није било неких успеха. Године 1981. почиње са радом у Спортском центру. Ту се активира са млађим категоријама рукометаша и започиње веома успешан рад на стварању женске рукометне екипе. Резултати су били задивљујући, јер са девојкама генерације 1977. годиште, осваја 1992. године ТРЕЋЕ место на Олимпијским играма средњошколаца у Србији; године 1993/94 и 1995/96. два пута улазе у Другу савезну лигу женског рукомета. Данас ради у Спортском центру, одељење за рекреацију.

ts_zunjm_1Групна слика рукометаша трстеника и руководства екипе, пред утакмицу са Желеничаром из Сталаћа 1980. год. Иако је је домаћин био са 4 бода предности, рукометаши трстеника су остварили победу у гостима и укључили се у даљу борбу за прво место у првенству...

Успомена са Јастребца пред утакмицу у Саталаћу.

Између осталих на фотографији су: Деско, Жуња, Мика, Пања, Мура, Лаза, Черек...

 ts_zunjm_2

Рукометаши Трстеника са члановима управе, по освајању првенства 1980. и прласка у виши ранг такмичења: Стоје с' лева: председник Десимир Живановић, Ивица Јовањев члан управе, Милићевић, Ранко, Агатоновић, Симић, Жуњанин, Божа, Милетић М, Никша, Ђурђић члан управе; чуче с' лева: Крстић, Миленковић, Черековић Д, Павловић, Крстић Г, Ћора и Лазић Д, члан управе.

 

 

 


ts_zunjm_3

Подмладак РК Трстеник са својим ветеранима, легендама ТС рукомета: Бинетом, Ликом, Дујом, Зриком, Калудром, Ивицом... у Јединственој српској лиги 1971/72. год.

 

 

Погледајте још рукометних фотографија – Галерија ТС рукомета

 

 


ts_zunjm_4

У Александровцу, на свечаном отварању Жупске бербе 1972. године. Пред финалну утакмицу у којој је екипа „Прве петолетке“ заузела прво место и освојила прелазни пехар загребачких „Спортских новости“. Стоје с' лева: Марковић, Ћирић, Ђуричић, Савић, Жуњанин, Обрадовић и Перага; доле чуче с' лева: Дамјановић, Марковић С, Живановић, Гилић и Бадрљица.

 

 Истичемо...

РУКОМЕТАШИЦЕ ДРУГОЛИГАШИ 1995/96 год.

Женска екипа рукомеата која је по други пут изборила улазак у Дугу савезну лигу 1995/96. године. Оне су код куће победиле екипу
„1. Маја“ из Пирота са 5 голова разлике (22:17), а у гостима изгубиле са 3 гола (16:19)...

ts_zunjm_5

 

 

 

 

 

 Један од успешнијих резултата трстеничког рукомета и тренера Жуњанина са девојкама, генерације 1977, која је изборила улазак у Другу савезну лигу 1996. год.

ts_zunjm_6

 

 

 

 

 

 

Екипа Техничке школе из Трстеника, која је са тренером Жуњанином, 1981. године на Спортским играма наменских индустрија свих република бивше Југославије 1981. године и освојила ПРВО МЕСТО у малом фудбалу !

Сећања...


ГОЛУБАРИ победници – Турнир у кошарци 1974/75. где су екипу „ГОЛУБАРА“ сачињавали рукометаши, фудбалери и коршаркаши. Екипа је освојила прво место и на почетку турнира је држећи по голуба у руци најавила своју доминацију на турниру.

ts_zunjm_7

 

 

 

 

 

 
– Екипу су сачињавали, стоје с' лева: Зока, Гуте, Макса, Бине и Цока; а доле чуче: Жуња, Биба и Света Ј.

...Трстеничани, свом отачеству !

Пишемо спортским легендама

На овом месту покрећемо једну нову иницијативу многих посетилаца презентације, да им омогућимо да електронским путем пошаљу поздраве, коментаре или своје мишљење популарним личностима или великанима нашега спорта. Ово ће од сада примењивати стално.

(ВАШ КОМЕНТАР)

Email: info@trstenicani.com