Завршен VI STREETBALL CHALLENGE 2016 у Трстенику

ts_streetbasket16_2sts_streetbasket16_3sКафе бар „ТС-Центар“ са својим спонзорима, већ шести пут организује Street baskeball у самом центру града код Дома културе. Турнир је почео 25. јула 2016. са доста пријављених екипа, нарочито јуниора, који су и отворили својим утакмицама у више групама, само надметање. Видео репортаже са TS street baskeball турнира почињемо од најмлађих кошаркаша и кошаркашица. Надметања екипа у првој фази турнира су у пуном јеку; ts_streetbasket16_3sts_streetbasket16_4sувелико се надигравају сениори и ветерани у својим групама. Прво финале на турниру су одиграли најстарији баскеташи. Иако мало успорено, али доста маштовито и борбено су одиграли своју завршну утакмицу. У финалу ветерана састали су се Блажа и пријатељи (Блажа, Гоги, Џони, Цоци) против екипе Веселе 70-те (Баја, Кобрица, Бата, Петко), победиле су Веселе 70-те резултатом 16:13 (погледајте видео репортажу, десно). ts_streetbasket16_5sts_streetbasket16_6sКао и увек до сада, обавештаваћемо сликом и филмом шта се догађа на Омладинском тргу и у Street galllery5 за све електронске медије. Касно ноћу, среда на четвртак (3. на 4. август), у финалној утакмици сениора победила је екипа „Маркет ДИН“ из Краљева, која је савладала екипу „Кафе Мондес“ из Крагујевца резултатом 21:14. Ево и финалних утакмица најмлађих екипа: Чајкинци-Живадинци 10:11, (2005/06 годиште) и Тапас-Александар 10:12 (10:10), (2003/04 годиште). Иначе, сам турнир је изазвао велико интересовање публике, посебно младих, па су накнадно постављене и монтажне трибине са седиштима, које су биле увек препуне гледалаца.

Горан Лазић-Гоги, опроштај од активне игре
Трстеник, април 2016. године
Одлазак центра КК Прва петолетка у заслужену пензију, али само као играча...
ts_kkppt16_glazic_sГоран Лазић-ГОГИ, легендарни центар трстеничке кошарке, опростио се од активне игре ових априлских дана 2016. године. Кошаркашки клуб Прва петолетка, који је уз велике напоре овог пролећа изборио опстанак у Првој мушкој регионалној лиги-група ЗАПАД. Клуб се уз скромну свечаност, уз мало пажње и са великим поштовањем опростио од свог аса, који је оставио блистав траг у трстеничкој кошарци; тиме је показао свима како се не заборављају своји великани и дугогодишњи првотимци. Овакав начин захвалности својим асовима, би требало да постане пример и осталим спортским клубовима у граду са много дужом традицијом, а не да дозволе, да зуб прошлости обрише и баци у заборав многе легенде спорта нашег града. Увек постоји могућност-свечаност или јубилеј, на којима се могу многи заборављени асови спорта Трстеника, сада пензионери, позвати и одати им се дужно и заслужено признање и поштовање, како спортског клуба, тако и самог града.
– Већи формат, за таблете и мобилне Галерија html5 КОШ-16;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, пролећни део

ПРЕОКРЕТ У ПОСЛЕДЊОЈ ЧЕТВРТИНИ
КК Прва петолетка – ПРВЕНСТВО 2015/16
КОЛО 18. Трстеник 27. фебруар 2016. год.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЖЕЛЕЗНИЧАР (Чачак)) 83:78 (49:45)
ts_ppt16_zelez_sКошаркаши „Прве петолетке“ после вођства на полувремену од четири коша разлике, дозволили одличним гостима да поведу у трећој четвртини и добрим делом у четвртој четвртини и са 10 поена предности. Тек тада, на 4-5 минута пре крај утакмице, са неколико лепих акција и асистенција, па затим са два далекометна шута (две тројке), успели су да направе предност од 7-8 поена, које гости више нису могли да сустигну. Све се то одиграло у узбудљивој завршници на минут-два до краја. Како је то изгледало на паркету, погледајте у краткој репортажи...
– Већи формат, за таблете и мобилне Галерија html5 КОШ-16;
ЕВО И ПОБЕДЕ, АЛИ ЗАСЛУЖЕНЕ И ВРЕДНЕ
КК Прва петолетка – ПРВЕНСТВО 2015/16
КОЛО 16. Трстеник 13. фебруар 2016. год.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЦРНОКОСА (Косјерић) 81:61 (37:22)
ts_ppt16_crnks_sКошаркаши „Прве петолетке“ су остварили прву пролећну победу у својој лиги, победивши са двадесет поена разлике, великог ривала и конкурента за средину табеле, екипу „Црнокосе“ из Косјерића. Победа домаћина ни једног тренутка није била угрожена, јер се предност увек кретала преко 10 поена разлике. Овог пута Трстеничани су једноставно много више желели победу и уложили пуно труда и пожртвовања, да би се на крају сасвим заслужено радовали и славили победу, заједно са публиком и својим верним навијачима. Како је то изгледало на паркету и хали, погледајте у краткој репортажи...
– Већи формат, за таблете и мобилне Галерија html5 КОШ-16;
ПОРАЗ КОД КУЋЕ НА СТАРТУ
КК Прва петолетка – ПРВЕНСТВО 2015/16
КОЛО 14. Трстеник 30. јануар 2016. год.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ОКК ШАБАЦ 77:84 (39:31)
ts_ppt16_sbc_77-84_sКошаркаши „Прве петолетке“ нису успели да победе на домаћем терену екипу из Шапца, једног од директних конкурената за опстанак у лиги. Домаћин је решио прво полувреме у своју корист, и после две четвртине отишао на одмора са 8 кошева предности. Међутим у наставку утакмице, гости су заиграли организованије, чвршће у одбрани, тако да трстенички бели, нису успели да постигну много кошева из рекета, а у шутевима са дистанце, затајила је овога пута популарна „тројка“ Трстеничана. Док је код гостију из Шапца тројка решила малтене утакмицу и донела праву радост гостију, који су награђени аплаузом од домаће публике, чак су и трстенички ватрени навијачи „ТС-НЕРАДИ“ честитали гостима аплаузом за фер и допадљиву игру. Погледајте репортажу са утакмице у кош галерији.
– Већи формат, за таблете и мобилне Галерија html5 КОШ-16;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД

ДРАМАТИЧНИХ 35 СЕКУНДИ
КК Прва петолетка – ПРВЕНСТВО 2015/16
КОЛО 10. Трстеник 5. децембар 2015. год.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЗЛАТАР (Нова Варош) 74:71 (40:33)
ts_ppt15_zlatar_74-71_sДраматични и неизвесни тренуци задњег минута утакмице, када је 19 секунди пре краја резултат гласио 72:71 зa домаћу екипу и онда у прекид завршници са слободним бацањима, играчи Петолетке су имали више хладне крви и реализовали своја слободна бацања, а гости промашили... У правој првенственој утакмици на полувремену Прва петолетка је отишла са 7 поена предности, али су се у наставку утакмице, гости тројкама примакли и изједначили резултат. Дуго је резултат у другом полувремену био нерешен, или 1-2 поена предности за домаћина. Кликните на слику горе лево и погледајте репортажу, или посетите галерију.
– Већи формат, за таблете и мобилне; Галерија html5 КОШ-15;

Кошарка почетна