Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 10. март 2018. Првенствена, коло 21.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – РАДНИЧКИ (Крагујевац) 89:85 (49:33)
ts_ppt18_radkg_sТрстенички кошаркаши после пет узастопних пораза коначно борбени и орни за надметање, савладали ни мање ни више, искусну и треће пласирану екипу из Крагујевца. После дужег времена Трстеничани су сво време утакмице водили и само у једном тренутку дозволили противнику да се приближи на поен-два разлике, али су одмах својим „снајперским тројкама“ брзо противника враћали на безбедно одстојање. Издвајамо неспортски тренутак тренера гостијућих кошаркаша, који је правим „фудбалским волејом“ шутнуо флашу са водом, револтиран слабом игром свог млађаног играча. Зато је добио праву салву звиждука ватрене трстеничке публике, која је увек била на страни младих голобрадих играча, ма за кога они играли. Погледајте комплетна полувремена са ове вредне победе Трстеничана у борби за опстанак у лиги.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 24. фебруар 2018. Првенствена, коло 19.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЖЕЛЕЗНИЧАР (Чачак) 58:90 (33:48)
ts_ppt18_zelzca_sГости из Чачка водили током целог меча и та разлика је увек износила од 15-22 поена разлике. Домаћи играчи већ 4 утакмице не знају за победу изгубили су и четврту утакмицу за редом. Дно табеле се све више ближи и већ се може рећи да ће трстеничким кошаркашима следеће утакмице бити све утакмице за спас и опстанак у лиги. Мора се далеко озбиљније и више тренирати за овај ранг такмичења, а не играју се само утакмице на домаћем терену, већ се бодови освајају и у гостима. Али то су нека давна, али добра времена, трстеничке кошарке.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Друга женска лига група Југ-Б, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Коло 15.
Трстеник 17. фебруар 2018. год.
КК Трстеник – КК Актавис (Лесковац) 72:28 (40:14)
ts_kktst18_leg_mdesp_sts_kktst18_aktav_sМладе кошаркашице одличном игром убељиво победиле директног конкурента на табели гошће из Лесковца екипу КК Актавис, резултатом 72:28 (40:14). Овом прилико су показале да у својим редовима имају неколико младих и одличних талената. После утакамице забележили смо тренутак за историју кошарке у нашем крају. Иако у дубоким 80-им годинама, легендарни бивши трстенички кошаркаш и тренер Милен Деспотовић, који не пропушта прилику да дође и гледа кошарку, фотографисао се са младим кошаркашицама после утакмице. Један од првих кошаркаша Трстеника из давне 1952/53 и генерација младих кошаркашица данас, после тачно 65 година кошаркашке традиције. Видео репортаже, за таблете и мобилне ТСТ КОШ-18;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 10. фебруар 2018. Првенствена, коло 17.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЗЕКАС 75 (Рача) 89:94 (53:31)
ts_ppt18_zekas_sПобеда гостујуће екипе сасвим заслужена. Домаћи кошаркаши играли одлично само у првом полувремену, када су декласирали госте и водили са 22-23 поена разлике. За једно полувреме дали 53 коша, отишли на заслужени одмор-полувреме и „заспали“. Када је почео други део утакмице постојала је само један екипа на терену, гостујућа. Играчи у зеленој опреми почели су да смањују разлику Петолетке, из минута у минут, тако да су већ половином последње четвртине дошли и до првог вођства од 71:73 у своју корист. Трстеничани су покушавали шутевима из даљине, али сем покушаја није било резултата и екипа из Раче, Зекас 75 је однела вредну победу и два бода из Трстеника. Домаћину после ове утакмице предстоји тешка борба за сваки поен на следећим утакмицама за голи опстанак у лиги.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Друга женска лига група Југ-Б, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Коло 13.
Трстеник 3. фебруар 2018. год.
КК Трстеник – КК Хајдук Вељко (Неготин) 66:52 (33:25)
ts_devkos17_sТакмиче се у Другој женској лиги група Југ-Б, у другом делу првенства забележиле важну победу над добром екипом из Неготина која је пласирана у горњем делу табеле. Домаће кошаркашице су водиле током целе утакмице, са 4 до 12 кошева разлике и то вођство задржали до краја меча. Да све није изгледало лако, говори и податак да су се гошће половином задње четвртине приближиле само на поен разлике. Шлаг на победоносној торти је била, тројка домаћина дата скоро са центра игралишта уз звук сирене. Трстеничке кошаркашице су новајлије у овом рангу такмичења, али се боре свом снагом и знањем па су и резултати солидни у првенству. Овом приликом погледајте комплетна полувремена са овог занимљивог сусрета. Већи формат, за таблете и мобилне ТСТ КОШ-18;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 26. јануар 2018. Првенствена, коло 15.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – СТУДЕНТ (Бајина башта) 71:68 (38:23)
ts_ppt17_student_71-68_sПовреде и прехладе десетковале трстеничку екипу. Домаћин је водио и са 20 поена преднности, а у последњем минуту задње четвртине гости смањили на поен предности за домаћина и имали напад. међутим лоше су извели тај напад на 22 секунде до краја, изгубили лопту, домаћин је постигао кошеве и самим тим обезбедио победу у задњим тренуцима утакмице. Очигледно је да су били исцрпљени у последњих 5-6 минута меча, јер је неколико играча играло неопорављено од прехлада и повреда.
– Изаберите још утакмица из кошарке: ТСТ– YouTube;

Кошарка почетна