БАСКЕТ – 3Х3 Новогодишњи турнир Трстеник 2019

Пролећни део првенства Јесењи део првенства
Трстеник, 30. децембар 2018.
Трстеник – завршен Новогодишњи турнир у баскету Трстеник 2019.

ts_basket19_finale_strts_basket19_Ipoluf_strУ хали спортова се завршио турнир у баскету (10-12. јануара 2019. год) у 5 категорија. Победник турнира у сениорској категорији је екипа „ПИН-БЕТ“; код ветерана победила је екипа са истим именом „ПИН-БЕТ“, а код младих 2005. годиште и млађи, победила је екипа „Брза храна ВАЈАТ“. Најбољи извођач тројки је Сташевић са 13 постигнутих тројки за 1 минут испред млађаног Мојсиловића који је постигао 12 тројки. Како су погађали „тројке“ баскеташи погледајте почетак финалне утакмице сениора.
ts_basket19_IIpoluf_str– Ево и репортажа са најбољих утакмица сениора: I полуфинале, II полуфинале и наравно репортажа са ФИНАЛНЕ утакмице у којој су се састале екипе „Пин-Бет“-а и „Пицерије Пастер“. У репортажама ћете видети малтене комплетне утакмице па и спорне детаље, а било их је, нарочито у I полуфиналу, када су гости из Крагујевца незадовољни судијском одлуком, одлучили да при крају не наставе утакмицу код резултата 14:11 за противника!? Гости су спортски честитали својим противницима и отишли разочарани.
ts_basket19_veterani_str– Погледајте три извештаја које смо припремили и одабрали са Новогодишњег баскета, првог дана такмичења. Турнир су отворили најмлађи кошаркаши, девојчице и дечаци КК Трстеник и КК Прва петолетка. Пријављено је било више од 30 екипа, а за финални део турнира који се играо у суботу 12. јануара, пре финалних утакмица у вечерњем термину око 18:30 h, наступила је позната трстеничка рок група „Безваздушни простор“ са сплетом својих нумера. ts_basket_srbnvg19_сseniori_strts_basket_srbnvg19_strПогледајте надметање ветерана који се ни у позним годинама за баскет не „предају“. Издвојили смо такође и утакмицу сениора у којој је било неизвесно до самог краја, када је домаћа екипа у завршници победила госте из Крагујевца. Организатор турнира у баскету је Спортски центар Трстеник, а суорганизатор је КК „Прва петолетка“ Трстеник.
– Победници по по категоријама, опширније.

Streeet Basketball – 8. Streetball Challange Трстеник 2018

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник, 29. јул – 5. август 2018.
ts_streetball18_s1ts_streetball18_s2И ове године се наставила традиција дуга осам година. На Омладинском тргу од 29. јула стартовао је велики турнир у Streeet Basketball-у за малтене све узрасте, од 7-77 година. Пријављено је било 38 екипа у 5 категорија са преко 150 играча. Турнир је трајао 7 дана, свакаке вечери од 19-24 сата. ts_streetball18_s3ts_streetball18_s4Најмлађи су имали имати своја групна такмичења, сениори такође, а посебно су били занимљиви сусрети старих ветерана, бивших играча „КК Прве петолетке“, заљубљеника у баскет и њихових пријатеља из околних градова. Турнир је пратио велики број посетилаца на Омладинском тргу код caffe-a „ТС-ЦЕНТАР“, који је и овога пута несебично помогао неколико екипа, ts_streetball18_s5 ts_streetball18_s6пре свега најмлађих, ширећи тако спортски дух, дружење и неговање fair play-a код младих, ми се надамо будућих асова трстеничке кошарке. Поред игре најбољих баскеташа, организовано је и шутирање ТРОЈКИ за најпрецизније играче са кошаркашком лоптом. У другој полуфиналној утакмици, забележили смо НАЈДРАМАТИЧНИЈИ МИНУТ и завршницу на турниру. ts_streetball18_s7ts_streetball18_s3 Победник турнира (сениори) је екипа „ПинБЕТ“ из Трстеника у саставу: Дејан Вучковић капитен, Радиша Попадић, Милан Сташевић и Миљан Радевић (на слици с' десна у лево). Они су у узбудљивом финалу победили своје суграђане екипу „Ресторан ЛОТОС“ резултатом 22:16. Уједно се захваљујемо свим посетиоцима турнира, који се препознају у нашим репортажама, јер су нам улепшали видео :-) !
– ТСТ Streetball галерија, видео репортаже (нове и старе), посети.

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 10. март 2018. Првенствена, коло 21.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – РАДНИЧКИ (Крагујевац) 89:85 (49:33)
ts_ppt18_radkg_sТрстенички кошаркаши после пет узастопних пораза коначно борбени и орни за надметање, савладали ни мање ни више, искусну и треће пласирану екипу из Крагујевца. После дужег времена Трстеничани су сво време утакмице водили и само у једном тренутку дозволили противнику да се приближи на поен-два разлике, али су одмах својим „снајперским тројкама“ брзо противника враћали на безбедно одстојање. Издвајамо неспортски тренутак тренера гостијућих кошаркаша, који је правим „фудбалским волејом“ шутнуо флашу са водом, револтиран слабом игром свог млађаног играча. Зато је добио праву салву звиждука ватрене трстеничке публике, која је увек била на страни младих голобрадих играча, ма за кога они играли. Погледајте комплетна полувремена са ове вредне победе Трстеничана у борби за опстанак у лиги.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 24. фебруар 2018. Првенствена, коло 19.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЖЕЛЕЗНИЧАР (Чачак) 58:90 (33:48)
ts_ppt18_zelzca_sГости из Чачка водили током целог меча и та разлика је увек износила од 15-22 поена разлике. Домаћи играчи већ 4 утакмице не знају за победу изгубили су и четврту утакмицу за редом. Дно табеле се све више ближи и већ се може рећи да ће трстеничким кошаркашима следеће утакмице бити све утакмице за спас и опстанак у лиги. Мора се далеко озбиљније и више тренирати за овај ранг такмичења, а не играју се само утакмице на домаћем терену, већ се бодови освајају и у гостима. Али то су нека давна, али добра времена, трстеничке кошарке.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Друга женска лига група Југ-Б, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Коло 15.
Трстеник 17. фебруар 2018. год.
КК Трстеник – КК Актавис (Лесковац) 72:28 (40:14)
ts_kktst18_leg_mdesp_sts_kktst18_aktav_sМладе кошаркашице одличном игром убељиво победиле директног конкурента на табели гошће из Лесковца екипу КК Актавис, резултатом 72:28 (40:14). Овом прилико су показале да у својим редовима имају неколико младих и одличних талената. После утакамице забележили смо тренутак за историју кошарке у нашем крају. Иако у дубоким 80-им годинама, легендарни бивши трстенички кошаркаш и тренер Милен Деспотовић, који не пропушта прилику да дође и гледа кошарку, фотографисао се са младим кошаркашицама после утакмице. Један од првих кошаркаша Трстеника из давне 1952/53 и генерација младих кошаркашица данас, после тачно 65 година кошаркашке традиције. Видео репортаже, за таблете и мобилне ТСТ КОШ-18;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 10. фебруар 2018. Првенствена, коло 17.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – ЗЕКАС 75 (Рача) 89:94 (53:31)
ts_ppt18_zekas_sПобеда гостујуће екипе сасвим заслужена. Домаћи кошаркаши играли одлично само у првом полувремену, када су декласирали госте и водили са 22-23 поена разлике. За једно полувреме дали 53 коша, отишли на заслужени одмор-полувреме и „заспали“. Када је почео други део утакмице постојала је само један екипа на терену, гостујућа. Играчи у зеленој опреми почели су да смањују разлику Петолетке, из минута у минут, тако да су већ половином последње четвртине дошли и до првог вођства од 71:73 у своју корист. Трстеничани су покушавали шутевима из даљине, али сем покушаја није било резултата и екипа из Раче, Зекас 75 је однела вредну победу и два бода из Трстеника. Домаћину после ове утакмице предстоји тешка борба за сваки поен на следећим утакмицама за голи опстанак у лиги.
– Комплетна полувремена са утакмице: ТСТ– YouTube;

Друга женска лига група Југ-Б, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Коло 13.
Трстеник 3. фебруар 2018. год.
КК Трстеник – КК Хајдук Вељко (Неготин) 66:52 (33:25)
ts_devkos17_sТакмиче се у Другој женској лиги група Југ-Б, у другом делу првенства забележиле важну победу над добром екипом из Неготина која је пласирана у горњем делу табеле. Домаће кошаркашице су водиле током целе утакмице, са 4 до 12 кошева разлике и то вођство задржали до краја меча. Да све није изгледало лако, говори и податак да су се гошће половином задње четвртине приближиле само на поен разлике. Шлаг на победоносној торти је била, тројка домаћина дата скоро са центра игралишта уз звук сирене. Трстеничке кошаркашице су новајлије у овом рангу такмичења, али се боре свом снагом и знањем па су и резултати солидни у првенству. Овом приликом погледајте комплетна полувремена са овог занимљивог сусрета. Већи формат, за таблете и мобилне ТСТ КОШ-18;

Прва мушка регионална лига - ЗАПАД, сезона 2017/18.

Пролећни део првенства – Јесењи део првенства
Трстеник 26. јануар 2018. Првенствена, коло 15.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА – СТУДЕНТ (Бајина башта) 71:68 (38:23)
ts_ppt17_student_71-68_sПовреде и прехладе десетковале трстеничку екипу. Домаћин је водио и са 20 поена преднности, а у последњем минуту задње четвртине гости смањили на поен предности за домаћина и имали напад. међутим лоше су извели тај напад на 22 секунде до краја, изгубили лопту, домаћин је постигао кошеве и самим тим обезбедио победу у задњим тренуцима утакмице. Очигледно је да су били исцрпљени у последњих 5-6 минута меча, јер је неколико играча играло неопорављено од прехлада и повреда.
– Изаберите још утакмица из кошарке: ТСТ– YouTube;

Кошарка почетна