Из историјата

Народна библиотека„Јефимија“ Трстеник, располаже фондом од око 50000 књига и разноврсним фондом периодике, са просечним бројем од 1500 чланова. У њеном саставу је библиотека у Великој Дренови са фондом од 15000 књига. Сав библиотечки фонд је дигитално евидентиран. Од 2008. год. библиотека је у јединственом дигиталном библиотечком систему COBISS.SR.

Савремена српска проза

Image 07

Новембар, 2011. Линк, Фотографија | Детаљи

Народна библиотека „Јефимија“ је поред осталог и организатор манифестације „Савремена српска проза“, која се одржава у континуитету већ скоро 30 година.

Опширније

Јефимијини дани

Image 01

Септембар, 2011. Линк, Фотографија | Детаљи

...Више од шест векова како је у рукама монахиње Јефимије утрнула животна, златна жица која је зауставив време полома допрла до наших дана: речју, сликом, мишљу... (Јефимија, часопис за књижевност, уметност и духовност), 2011. год.

Опширније

Збирка легат ЕД

Image 09

Јун, 2006. Линк, Фотографија | Детаљи

ЗБИРКА ЗАВИЧАЈНИ УМЕТНИЦИ–Легат Електродистибуције Трстеник, је запоћео са формирањем још давне 1986. године, када је урађена слика дела старог Трстеника где је била просторија дежурних електричара, а слику су заједнички урадили Слободан Оролић и Чедомир Јовановић... После две деценије систематског улагања, прикупљања и чувања радова завичајних уметника, поседујемо збирку од 195 уметничких дела, које је створило 52 аутора овога краја...

Опширније