ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ јесен 2017.МЛАДИ пролеће 2017.МЛАДИ јесен 2016.
МЛАДИ пролеће 2016.МЛАДИ пролеће/јесен 2015.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 97 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

Најмлађи били домаћин вршањацима из летњег кампа Црвене Звезде
Трстеник, јун 2018. год.
Школа фудбала „Југ Богдан“ ФК Трстеника, домаћин вршњацима из летњег кампа Црвене Звезде

ts_skolefudb18_sts_skolefudb18_s2 Права ревија фудбалске љубави. Док се њихови одрасли идоли „играју фудбала“ са „дриблинзима“ ка новцу и туговању, дотле најмлађи имају само једну жељу: да дају гол више противнику и да се радују. На трстеничком игралишту, на неуништивој зеленој моравској трави права поплава боја, граје и деце. Преко сто малишана узрста од 2002. годишта до 2009-ог годишта, из бројних градова Србије и из расејања (у летњем кампу ФК Црвена Звезда било је деце из САД-Аризона, Аустралије, Русије, из земаља ЕУ...), по кишном и суморном времену, нису давали ни пет пара на воду, мокре чарапе, тренерке и дресове. Важно је шутнути бубамару и надиграти противника головима, а на крају једни другима пружити руку и заједно се радовати. Сви су задовољни јер су дали голове и дружили се; Погледајте репортаже у пуној брзини на мобилном и таблету: Петлићи, Кадети.
– Галерија-5, избор видео клипова петлића, пионира и кадета; Млади-Видео HTML5.

Петлићи одличном игром до победе
Трстеник 27. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Раднички (Пирот) 3:1 (1:0)

ts_petlc18_fkts_radnickip_3-1_s
– Најмлађи фудбалери Трстеника и Пирота, одушевили на игралишту крај Мораве. Иако изгледа убедљива победа трстеничких „клинаца“, уз мало среће за госте, могло је да буде лако и 2:2 или 3:3. Но у сваком случају било је много трчања, много зноја на жарком подневном сунцу, пуно воље и љубави за фудбалом и надигравањем на обе стране. То је оно што радо гледамо на утакмицама најмлађих. Лепе акције и шансе се смењују веома брзо, а ми смо одабрали оне најлепше и наравно голове. На утакмици је озбиљније повредио руку при незгодном паду, млађани Пироћанац Војкан Мадић. Желимо овом јунаку зеленог терена, што бржи опоравак и повратак међу своје другаре уз фудбалску бубамару.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Ослабљени – пуном снагом до ефектног
Трстеник 19. мај 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Лугомир (Ракитово-Јагодина) 4:0 (3:0)

ts_omld18_fkts_lugomir_4-0_s
– Иако доста ослабљени неиграњем неколицине најискуснијих, трстенички омладинци лако, сигурно и ефектним головима, савладали и надиграли чврсте и упорне госте. Радује највише ипак, повратак после дуже паузе због повреде леђа, капитена Андрије Васовића у екипу. Његово искуство, таленат и игра ће сигурно много унапредити и осигурати игру Трстеничана. Ево уз добру музику за њих, у следећим сусретима нека заиграју још боље и ефикасније.
– Галерија5, већи избор видеа; Млади-Видео HTML5.

Пуно жара, пуно борбе - па и повреда
Трстеник 13. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Раднички (Ниш) 1:3 (1:2)

ts_petlc18_fkts_radnickin_1-3_s
– Много хтења, жара и борбености за сваку лопту код обе екипе, надигравање на сваком делу терена, али у том заносу и доста неопрезних стартова, па је било више повреда (на сву срећу лакших), што није умањило драж ове утакмице. Петлићи из Ниша су били бољи и заслужено се радовали победи, али са неколико неискоришћених прилика домаћина, када се ломио резултат, све је могло да крене на другу страну. Све честитке нишким и трстеничким надама на залагању, трчању и пожртвовању за сваку лопту - што на жалост није могло ни мало да се види код првотимаца ФК Трстеника у претходном првенственом мечу. Треба да се стиде што најмлађи имају више љубави према свом клубу и грбу који носе, да јер деца не играју за новац.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Пионири „нокаутирани“ од лидера првенства
Трстеник 13. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Раднички (Ниш) 1:3 (0:2)

ts_pioniri18_fkts_radnickin_1-3_s
– Одличне Нишлије, разиграно и ефикасно показали у Трстенику да заслужено воде у првенству. Повели лако са 0:2, створили доста прилика, погађали стативе и пречке. Домаћи плавци, од две изгледне прилике искористили једну. Мало створених прилика за домаћина, фер игра, а по кад-кад и право фудбалско надмудривање потезима појединаца, праћено је здушним навијањем родбине и другара.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Гостима и домаћину припало – по полувреме
Трстеник 6. мај 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Будућност (Поповац код Ниша) 3:2 (1:2)

ts_omld18_fkts_budcn_3-2_s
– Одавно нисмо видели блеђе издање домаћих омладинаца код куће. Колико су играли слабо у првом полувремену, говори и вођство гостију од 0:2, па чак је и срећа послужила дебело Трстеничане, јер је могло да буде и 3-4 гола разлике за госте. Момци из Поповца код Ниша, нису случајно на другом месту лиге омладинаца ФСРИС, играли су у првом делу одлично. Међутим када промашиш у фудбалу много изгледних прилика стиже казна, па су трстенички момчићи смањили резултат пре свега изванредном поготку главом младог Младеновића. У другом полувремену, мало другачија игра домаћих, више су притискали на гол гостију, више се залагали и одмах је дошао и изједначујући погодак. А онда је опет, на набачену лопту скочио и главом изненадио и надвисио све противнике, високи Поповић. Тако су Трстеничани од немила стигли ипак до заслужене победе, али једно велико алиии... Ружне и неспортске сцене у кошкању, гурању и ударању на самом крају утакмице, па је судија сасвим оправдано показао црвени картон и искључио играча домаћих, а гостујућем дао жути картон. Очигледно је да боравак по кафићима и слике неспортског понашања са спортских терена утичу и на младе „пубертетлије“. Тренери би требали да истински фер-плеј уграђују у свест младих, а родитељи много више да васпитавају своју децу да буду људи, а не да пате од комплекса да им деца буду фудбалске звезде пуне новца...
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

Петлићи са другом победом код куће
Трстеник 2. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – ОФК Параћин 3:2 (2:1)

ts_petlci18_fkts_ofkaracin3-2_s
– Најмлађи, петлићи Трстеника забележили и другу победу код куће. Били су за један гол бољи од својих вршњака из Параћина. Важно је поменути да иако су гости водили са 0:1, домаћи преокренули разултат и задржали вођство до краја. Али, посебно истичемо други гол домаћина, јер је акција текла школски, а изврстан шут младог Вељковића, треба да погледају и много старији и искуснији фудбалери, сигурно ће се постидети својих траљавих и непрецизних шутева.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.
Пионири ефикасни и разиграни
Трстеник 2. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – СФС Борац (Параћин) 4:2 (3:0)

ts_pioniri18_fkts_sfsborac_4-2_s
– Убедљиви и ефикасни у првом полувремену, пионири Трстеника потпуно надиграли госте из Параћина и повели са 3:0 лагано. Међутим у другом умало да буде и изједначења, гости одлични, продорни са капитеном, и за час смањили на 3:2, чак имали и погођену стативу. И када се стрепело за резултат, продор Трстеничана по десној страни, дугачка „теледиригована“ лопта домаћих; сви су мислили да је офсајд, али камера показује сасвим супротно, гости се споро извлачили из своје половине, а после је све било касно. Истичемо и стопроцентну шансу пионира Трстеника коју је уз жалостан поглед пропратио млади Алекса Јовичић.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Да старији уче од младих
Трстеник 22. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Дуел Јуниор (Крушевац) 1:1 (0:0)

ts_petlci18_fkts_dueljun_1-1_s
– Најмлађи фудбалери који се такмиче, иако су играли добро, промашили неколико зрелих шанси и погодили стативу. Лопта их није хтела, али су играли борбено и пожртвовано. На тренутке су се играли са лоптом и тимски стварали скоро све шансе.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Дуел Јуниор (Крушевац) 3:2 (1:0)
ts_pioniri18_fkts_dueljun_3-2_s
– И ова утакмица са комшијама из Крушевца била веома веома занимљива и са доста голова. Домаћи играчи су постигли и два лепа гола, а и гости један одличан. Баш за тај један гол више и са више шанси, домаћи фудбалери и залужено победили. Гости се нису обрукали, имали су и они своје пропуштене прилике. По лепом дану, са добрим акцијама и шансама родитељи и гледаоци на трибинама уживали и гласно навијали. Да су старији фудбалери гледали ову утакмицу, имали би доста тога да виде боље одрађено него код њих, а на неким потезима младалачке маштовитости и да позавиде, па и да науче.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Пионири „убитачно“ са 7:0
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 7:0 (3:0)

ts_pioniri18_fkts_slogale_7-0_s
– Играју сигурно, маштовито и ефикасно. Мада им вршњаци из Лесковца нису дорасли у свим фудбалским надигравањима, тирстеничке наде нису омаловажиле противника, играли су озбиљно и полетно па је резултат лако могао бити и двоцифрен. Посебно су задовољили што је малтене свком голу претходила осмишљена, акција и идеја, а то је сви знамо донето из трстеничке Школе фудбала и рада тренера.
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Радост петлића заслуженој победи
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕЛИЋА: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 4:0 (1:0)

ts_petl18_fkts_slogale_4-0_s
– Иако у протоколу са утакмице пише да су победили са 3:0, петлићи ФК Трстеника дали 4 лепа гола вршњацима из Лесковца и радовали се победи као „профи“ играчи. На табели су при дну као и њихови првотимци клуба, али они не стрепе већ се радују и играју фудбал из љубави. Уживајте у дечјој машти и головима које су постигли...
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Омладинци плавих стартовали пролећном победом
Трстеник 17. март 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Реал (Ниш) 3:0 (2:0)

ts_omld18_fkts_real_3-0_s
Сигурном и добром игром, трстенички омладинци победили вршњаке из Ниша. Прва два гола постигли одличним акцијама: први продором и ефектним шутем Ђорђевића, а други из корнера правим центаршутом на петерац за скок и трзај главом Поповића. После брзог и сигурног вођства, домаћи млади су мало посустали, а гости постигли аутогол у другом полувремену. Плави момци нису дозволили гостима да се пуно размахну јер је и дбрана Трстеничана била чврста и несавладива.
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  Разиграно са комшијама из Крушевца
  Трстеник, 25. мај 2017. год.
  – Пионири Трстеника играли са вршњацима Напретка из Крушевца; гости водили са 0:3, али умало од готовог вересија. Код резултта 2:3 за пионире Напретка, у последњим минутима домаћи погодили пречку...
  – Петлићи играли са екипом Дуел Јуниорс 2 из Крушевца и у правом комшијском надметању гости сигурнијом и квалитетнијом игром, уз доста пропуштених прилика, заслужено победили са 1:3.
  – Обе видео репортаже су у припреми...
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генерација, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на неким фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2016/17.