ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ јесен 2017.МЛАДИ пролеће 2017.МЛАДИ јесен 2016.
МЛАДИ пролеће 2016.МЛАДИ пролеће/јесен 2015.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 97 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

Петлићи одличном игром до побде
Трстеник 27. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Раднички (Пирот) 3:1 (1:0)

ts_petlc18_fkts_radnickip_3-1_s
– Најмлађи фудбалери Трстеника и Пирота, одушевили на игралишту крај Мораве. Иако изгледа убедљива победа трстеничких „клинаца“, уз мало среће за госте, могло је да буде лако и 2:2 или 3:3. Но у сваком случају било је много трчања, много зноја на жарком подневном сунцу, пуно воље и љубави за фудбалом и надигравањем на обе стране. То је оно што радо гледамо на утакмицама најмлађих. Лепе акције и шансе се смењују веома брзо, а ми смо одабрали оне најлепше и наравно голове. На утакмици је озбиљније повредио руку при незгодном паду, млађани Пироћанац Војкан Мадић. Желимо овом јунаку зеленог терена, што бржи опоравак и повратак међу своје другаре уз фудбалску бубамару.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Ослабљени – пуном снагом до ефектног
Трстеник 19. мај 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Лугомир (Ракитово-Јагодина) 4:0 (3:0)

ts_omld18_fkts_lugomir_4-0_s
– Иако доста ослабљени неиграњем неколицине најискуснијих, трстенички омладинци лако, сигурно и ефектним головима, савладали и надиграли чврсте и упорне госте. Радује највише ипак, повратак после дуже паузе због повреде леђа, капитена Андрије Васовића у екипу. Његово искуство, таленат и игра ће сигурно много унапредити и осигурати игру Трстеничана. Ево уз добру музику за њих, у следећим сусретима нека заиграју још боље и ефикасније.
– Галерија5, већи избор видеа; Млади-Видео HTML5.

Пуно жара, пуно борбе - па и повреда
Трстеник 13. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Раднички (Ниш) 1:3 (1:2)

ts_petlc18_fkts_radnickin_1-3_s
– Много хтења, жара и борбености за сваку лопту код обе екипе, надигравање на сваком делу терена, али у том заносу и доста неопрезних стартова, па је било више повреда (на сву срећу лакших), што није умањило драж ове утакмице. Петлићи из Ниша су били бољи и заслужено се радовали победи, али са неколико неискоришћених прилика домаћина, када се ломио резултат, све је могло да крене на другу страну. Све честитке нишким и трстеничким надама на залагању, трчању и пожртвовању за сваку лопту - што на жалост није могло ни мало да се види код првотимаца ФК Трстеника у претходном првенственом мечу. Треба да се стиде што најмлађи имају више љубави према свом клубу и грбу који носе, да јер деца не играју за новац.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Пионири „нокаутирани“ од лидера првенства
Трстеник 13. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Раднички (Ниш) 1:3 (0:2)

ts_pioniri18_fkts_radnickin_1-3_s
– Одличне Нишлије, разиграно и ефикасно показали у Трстенику да заслужено воде у првенству. Повели лако са 0:2, створили доста прилика, погађали стативе и пречке. Домаћи плавци, од две изгледне прилике искористили једну. Мало створених прилика за домаћина, фер игра, а по кад-кад и право фудбалско надмудривање потезима појединаца, праћено је здушним навијањем родбине и другара.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Гостима и домаћину припало – по полувреме
Трстеник 6. мај 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Будућност (Поповац код Ниша) 3:2 (1:2)

ts_omld18_fkts_budcn_3-2_s
– Одавно нисмо видели блеђе издање домаћих омладинаца код куће. Колико су играли слабо у првом полувремену, говори и вођство гостију од 0:2, па чак је и срећа послужила дебело Трстеничане, јер је могло да буде и 3-4 гола разлике за госте. Момци из Поповца код Ниша, нису случајно на другом месту лиге омладинаца ФСРИС, играли су у првом делу одлично. Међутим када промашиш у фудбалу много изгледних прилика стиже казна, па су трстенички момчићи смањили резултат пре свега изванредном поготку главом младог Младеновића. У другом полувремену, мало другачија игра домаћих, више су притискали на гол гостију, више се залагали и одмах је дошао и изједначујући погодак. А онда је опет, на набачену лопту скочио и главом изненадио и надвисио све противнике, високи Поповић. Тако су Трстеничани од немила стигли ипак до заслужене победе, али једно велико алиии... Ружне и неспортске сцене у кошкању, гурању и ударању на самом крају утакмице, па је судија сасвим оправдано показао црвени картон и искључио играча домаћих, а гостујућем дао жути картон. Очигледно је да боравак по кафићима и слике неспортског понашања са спортских терена утичу и на младе „пубертетлије“. Тренери би требали да истински фер-плеј уграђују у свест младих, а родитељи много више да васпитавају своју децу да буду људи, а не да пате од комплекса да им деца буду фудбалске звезде пуне новца...
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

Петлићи са другом победом код куће
Трстеник 2. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – ОФК Параћин 3:2 (2:1)

ts_petlci18_fkts_ofkaracin3-2_s
– Најмлађи, петлићи Трстеника забележили и другу победу код куће. Били су за један гол бољи од својих вршњака из Параћина. Важно је поменути да иако су гости водили са 0:1, домаћи преокренули разултат и задржали вођство до краја. Али, посебно истичемо други гол домаћина, јер је акција текла школски, а изврстан шут младог Вељковића, треба да погледају и много старији и искуснији фудбалери, сигурно ће се постидети својих траљавих и непрецизних шутева.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.
Пионири ефикасни и разиграни
Трстеник 2. мај 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – СФС Борац (Параћин) 4:2 (3:0)

ts_pioniri18_fkts_sfsborac_4-2_s
– Убедљиви и ефикасни у првом полувремену, пионири Трстеника потпуно надиграли госте из Параћина и повели са 3:0 лагано. Међутим у другом умало да буде и изједначења, гости одлични, продорни са капитеном, и за час смањили на 3:2, чак имали и погођену стативу. И када се стрепело за резултат, продор Трстеничана по десној страни, дугачка „теледиригована“ лопта домаћих; сви су мислили да је офсајд, али камера показује сасвим супротно, гости се споро извлачили из своје половине, а после је све било касно. Истичемо и стопроцентну шансу пионира Трстеника коју је уз жалостан поглед пропратио млади Алекса Јовичић.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Да старији уче од младих
Трстеник 22. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕТЛИЋИ: Трстеник ППТ – Дуел Јуниор (Крушевац) 1:1 (0:0)

ts_petlci18_fkts_dueljun_1-1_s
– Најмлађи фудбалери који се такмиче, иако су играли добро, промашили неколико зрелих шанси и погодили стативу. Лопта их није хтела, али су играли борбено и пожртвовано. На тренутке су се играли са лоптом и тимски стварали скоро све шансе.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Дуел Јуниор (Крушевац) 3:2 (1:0)
ts_pioniri18_fkts_dueljun_3-2_s
– И ова утакмица са комшијама из Крушевца била веома веома занимљива и са доста голова. Домаћи играчи су постигли и два лепа гола, а и гости један одличан. Баш за тај један гол више и са више шанси, домаћи фудбалери и залужено победили. Гости се нису обрукали, имали су и они своје пропуштене прилике. По лепом дану, са добрим акцијама и шансама родитељи и гледаоци на трибинама уживали и гласно навијали. Да су старији фудбалери гледали ову утакмицу, имали би доста тога да виде боље одрађено него код њих, а на неким потезима младалачке маштовитости и да позавиде, па и да науче.
– Галерија5, избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Пионири „убитачно“ са 7:0
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 7:0 (3:0)

ts_pioniri18_fkts_slogale_7-0_s
– Играју сигурно, маштовито и ефикасно. Мада им вршњаци из Лесковца нису дорасли у свим фудбалским надигравањима, тирстеничке наде нису омаловажиле противника, играли су озбиљно и полетно па је резултат лако могао бити и двоцифрен. Посебно су задовољили што је малтене свком голу претходила осмишљена, акција и идеја, а то је сви знамо донето из трстеничке Школе фудбала и рада тренера.
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Радост петлића заслуженој победи
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕЛИЋА: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 4:0 (1:0)

ts_petl18_fkts_slogale_4-0_s
– Иако у протоколу са утакмице пише да су победили са 3:0, петлићи ФК Трстеника дали 4 лепа гола вршњацима из Лесковца и радовали се победи као „профи“ играчи. На табели су при дну као и њихови првотимци клуба, али они не стрепе већ се радују и играју фудбал из љубави. Уживајте у дечјој машти и головима које су постигли...
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Омладинци плавих стартовали пролећном победом
Трстеник 17. март 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Реал (Ниш) 3:0 (2:0)

ts_omld18_fkts_real_3-0_s
Сигурном и добром игром, трстенички омладинци победили вршњаке из Ниша. Прва два гола постигли одличним акцијама: први продором и ефектним шутем Ђорђевића, а други из корнера правим центаршутом на петерац за скок и трзај главом Поповића. После брзог и сигурног вођства, домаћи млади су мало посустали, а гости постигли аутогол у другом полувремену. Плави момци нису дозволили гостима да се пуно размахну јер је и дбрана Трстеничана била чврста и несавладива.
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  Разиграно са комшијама из Крушевца
  Трстеник, 25. мај 2017. год.
  – Пионири Трстеника играли са вршњацима Напретка из Крушевца; гости водили са 0:3, али умало од готовог вересија. Код резултта 2:3 за пионире Напретка, у последњим минутима домаћи погодили пречку...
  – Петлићи играли са екипом Дуел Јуниорс 2 из Крушевца и у правом комшијском надметању гости сигурнијом и квалитетнијом игром, уз доста пропуштених прилика, заслужено победили са 1:3.
  – Обе видео репортаже су у припреми...
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генерација, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на неким фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2016/17.