ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ пролеће 2018.МЛАДИ јесен 2017.МЛАДИ пролеће 2017.
МЛАДИ јесен 2016.МЛАДИ пролеће 2016.МЛАДИ пролеће/јесен 2015.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 96 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

ФК ТРСТЕНИК – 97 година постојања
КАДЕТИ-ШАМПИОНИ првенства 2016/17.
ts_kadeti_sampioni16-17_sts_kadeti_fkts17_intro_s Не хвале се, не рекламирају се, не болују од кича и шунада, тек развијају своја нејака фудбалска крила и спремају се да полете. У многим тренуцима запостављани и игнорисани од управе клуба, а они стојички и стамени. Увек са и уз своје младе тренере, а у сендвичу маште и сна својих родитеља. Имали су један једини штит за одбрану, ts_kadeti_sampehar_sts_kadeti_napodbr_sљубав за фудбалском игром-надигравањем и ПОБЕДИЛИ СУ! Кадети ФК Трстеник, су прваци лиге ФС РИС првенство 2016/17, оставивши иза себе далеко веће и моћније градове и клубове. Победили су (читај преслишали су) вршњаке директних конкурената: Раднички из Ниша резултатом 5:1 код куће и 3:1 у Нишу, Напредак из Крушевца са 4:1 код куће и 2:2 у Крушевцу. Једини пораз су доживели у гостима код комшија Жупе из Александровца од 0:1. Њихову игру краси импресиван биланс, од одиграних 20 утакмица имају 17 победа, 2 ремија и 1 пораз, уз гол разлику 65:13 (+52) и освојена 53 бода. (Преузето са званичног сајта ФС РИС). Ову будућност нашег фудбала уче и воде већ 6-7 година млади трстенички тренери: Златко Марковић, Владимир Крстић, ts_kadeti_fkts17_pehar_sts_kadeti17_razgv_sДрагољуб Павловић, Марко Миловановић и Никола Вукадиновић, које прати садашњи координатор школе фудбала ФК Трстеник, Бобан Димитријевић.
** Са промоције првака и уручења победничког пехара кадетима од стране директора лиге ФС РИС Зорана Јањића, ево за почетак пар фотографија са кратком репортажом са мале свечаности коју су приредили најмлађи петлићи клуба са тренерима и родитељима.
– Како играју кадети ФК Трстеник, изабери у видео галерији; Млађе категорије-Кадети.

КАДЕТИ, разиграно + ефикасно = убитачно
Утакмица, одложеног 24. кола:
Трстеник 8. јун 2017. год.

КАДЕТИ: Трстеник ППТ – Јединство (Параћин) 4:3 (2:2)

ts_kadeti_fkts17_jedpn_4-3_s
– Чврста и неизвесна утакмица, али препуна лепих голова и занимљивих акција, на обе стране. Иако изгубили, Параћинци задовољни својим головима честитали победу домаћину. А трстеничке наде и даље незадрживи до трона. Ево свих голова и најлепших акција.
– Галерија5, већи формат видеа; Млађе категорије-Кадети.

Књажевац, 4. јун 2017. год.
Кадети: Тимочанин – Трстеник ППТ 0:5 (0:4)
– Када разиграност и лепршавост надмаше појединачност, па пређе у ТИМ-ску игру, онда нема препрека до победе. То сваки тренер жели да види у својој екипи. Са 3 гола Веселиновића и по једним голом Пецића и Миловановића, трстенички кадети претворили игру домаћина у прах, забележивши још једну „петарду“ и у гостима. Све честитке и од нас за успехе, изванредну игру и достојно представљање свог града и клуба.
Петлићи I лига ФС РИС
Трстеник, 27. мај 2017. год.
Петлићи: Трстеник ППТ – Тимок (Зајечар) 2:0 (1:0)
ts_petlc_fkts17_timk_2-0_s
– И петлићи као старији другари, истим резултатом савладали госте из Зајечара. Међутим иако камера није забележила лепо први гол домаћина (потпуно изненађен и голман и камера), ипак је забележила и један спорни детаљ код признатог другог гола Трстеничких „клинаца“. Погледајте и ви.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Петлићи;

Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 27. мај 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – Тимок (Зајечар) 2:0 (0:0)
ts_pion_fkts17_timk_2-0_s
– Пионири Трстеника, после пораза од Напретка, кренули у нове сусрете, победом. Гости из Зајечара нису имали више од 12 играча, па је само резервни голман заменио свог колегу. Игра није била на завидном нивоу, али су виђена два лепа гола трстеничких „клинаца“.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
Петлићи I лига ФС РИС
Трстеник, 25. мај 2017. год.
Петлићи: Трстеник ППТ – Дуел Јуниорс 2 (Крушевац) 1:3 (0:0)
ts_pelici_fkts17_dujun2_1-3_s
– Најмлађи фудбалери Трстеника, поражени од гостију из Крушевца, у допадљивој игри и са головима који су лепи сваки на свој начин. Гости са својим младим нараштајем немају о чему да брину, стварају одличну екипу младих фудбалера за нека скора, будуће времена. Погледајте репортажу са утакмице.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Петлићи;
Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 25. мај 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – Напредак (Крушевац) 2:3 (1:2)
ts_pelici_fkts17_rdncp_5-1_s
– Ево и пораза код куће, али гост није био много убедљивији од домаћих пионира. Да их у самом финишу није спасла пречка после изванредног волеја трстеничке наде, мало је требало да све буде другачије.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
КАДЕТИ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ
Ниш, 21. мај 2017. год.
Кадети: Синђелић – Трстеник ППТ 0:1
– Како смо већ писали и показали на овим страницама, трстенички КАДЕТИ незаустављиви и у Нишу, надиграли домаће вршњаке са голом предности и вратили се са целим пленом са гостовања. Неки од њих већ су уврштени у први тим Трстеника, а многи озбиљно куцају на иста врата и више него су потребни свом посусталом клубу.
Петлићи I лига ФС РИС
Трстеник, 20. мај 2017. год.
Петлићи: Трстеник ППТ – Раднички (Пирот) 5:1 (2:0)
ts_pelici_fkts17_rdncp_5-1_s
– Како играју трстеничке фудбалске наде, најмлађи клинци-плавци, пропустили су сви који нису били на игралишту крај Мораве протекле суботе. Разиграно, растрчано са својих малених 12-13 година, постигли 5 голова, створили више шансти, претрчали много више од својих вршњака из Пирота и на крају надиграли их. Нису ни Пироћанци играли слабо, борили се, имали своје прилике које нису зналачки искористили, али пружили су спортски руку ефикаснијим Трстеничанима. Ево нисте ипак ништа пропустили, погледајте репортажу са утакмице и лепе голове нјмлађих, а посебно истичемо прелеп гол Јанка Јевремовића (његов други погодак на утакмици), млађаног унука бившег трстеничког прослављеног аса Душана Јевремовића-Јеврема. Овакав гол ретко постижу и много зрелији играчи у српском фудбалу. По јутру се дан познаје, да крв није вода...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Петлићи;
Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 20. мај 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – Раднички (Пирот) 3:1 (1:1)
ts_pion_fkts17_rdncp_5-1_s
– Пионири ФК Трстеник, иако су гости повели и у почетку надиграли дмаћина, успели су да се за само 15-ак минута врате у игру створе добре прилике и изједначе. После одмора заиграли још боље и брзо повели са 2:1, а на самом крају и осигурали победу лепим голом и акцијом.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
КАДЕТИ ОБЕЛЕЖИЛИ ФУДБАЛСКУ 2016/17. годину
Трстеник, 13. мај 2017. год.
Кадети: Трстеник ППТ – Напредак 2 (КШ) 4:1 (4:0)
– Мајсторије трстеничких кадета, „испрашиле“ и лидера са табеле за само 30 минута игре, напунивши им мрежу са 4 гола, коначан резултат 4:1!
ts_kadeti_fkts17_nprdks_4-1_s
– Младе трстеничке наде, заиграле тако зрело и одговорно, да су гости из Крушевца били надиграни за пола сата. Поред тога домаћи фудбалери су имали и више повољнијих прилика од гостију. Веома ефикасни, пожртвовани и што је најважније играли тимски-као екипа. Овде је очигледан и одличан рад тренера млађих категорија, које такође треба похвалити. Погледајте видео репортажу.
– Галерија5, већи формат видеа; Млађе категорије-Кадети;
ts_kadeti_fkts17_intro_s
– Играју смирено, борбено, паметно, ефикасно. На задњим утакмицама имају малтене више гледалаца на трибинама него први тим ФК Трстеник. Борећи се за прво место, не придају значај позицији на табели, већ првенствено игри, надметању са протовником и великој љубави за фудбалом. Играју једноставно, лако, просто и надаваше се голова (скоро 50, примили мање од 10 и имају 2-е утакмице мање одигране). Ево да их представимо и покажемо како то играју једноставно трстеничке фудбалске наде, а противнике да забринемо.
Кадети II лига ФС РИС пролећни део, сезона 2016/17.
Трстеник, 29. април 2017. год.
Кадети: Трстеник ППТ – Слога (Деспотовац) 4:0 (1:0)
ts_kadeti_fkts17_slgdsp_4-0_s
– И млади Слоге из Деспотовца убедљиво поражени од трстеничких кадета, примивши 4 гола. По хладноим, кишном и ветровитом времену, домаћа екипа играла зрелије и много боље од гостију нарочито у другом полувремену. Мора се и овога пута истаћи ефикасан напад, али и сигурна одбрана са добрим голманом Трстеничана. – Галерија5, већи формат видеа; Млађе категорије-Кадети;
Петлићи I лига ФС РИС
Трстеник, 15. април 2017. год.
Петлићи: Трстеник ППТ – СФС Борац (Параћин) 4:3 (2:1)
ts_pelici_fkts17_borac_4-3_s
– Они најмањи код обе екипе и набољи. Борци за сваку лопту, за бољи шут на гол, додати што бољи пас. Трчали су и били увек у шанси, дали и два гола. Како љубав за фудбалом побеђује и када се изгуби лопта, па се затим да гол и радују сви заједно. Погледајте све голове и најлепше акције најмалђих Параћинаца и Трстеничана, који су зујали моравским травнатим тереном као пчеле, од гола до гола, па су заслужили и да виде своја мала ремек дела. Тако то ради будућност српског фудбала, (надамо се)...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Петлићи;
Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 15. април 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – СФС Борац (Параћин) 6:4 (2:3)
ts_pionr_fkts17_borac_6-4_s
– Колико само радости и преокрета на обе стране; смењивање у вођству, 10 лепих голова, још више акција, потеза и дриблинга, а камера све бележила. На жалост толико је тога било, да би видео репортажа трајала малтене као и пренос уживо са терена крај Мораве. Трстенички пионири су показали и „другу страну медаље“; зато много озбиљније морају да прилазе утакмицама, да знају да је и клупа део фудбалског терена, да морају да чекају свој ред за улазак у тим, поготову морају да схвате, да се само константним тренирањем постиже и одржава висока форма, да су и гостовања још значајнија за њихову игру и дружења, а не само домаћи терен. Не смеју да дозволе да петлићи ФК Трстеник, делују зрелије, опасније као тим у игри, од њих. Најбоље је да не иду далеко, него да погледају игру својих другара-кадета.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
Кадети II лига ФС РИС пролећни део, сезона 2016/17.
Трстеник, 14. април 2017. год.
Кадети: Трстеник ППТ – Раднички 2 (Ниш) 5:1 (4:0)
ts_kadeti_fkts17_radnc_5-1_s
– Када су играли против ФК Ђердапа, скренули смо пажњу тренерима на пропуст, што се више не ослањају на најмлађе трстеничке наде и таленте, а утакмицом против Радничког 2 из Ниша, трстенички кадети су ОДУШЕВИЛИ, све присутне на терену и трибинама. Овако квалитетну игру нисмо одавно видели код млађих категорија Трстеника, па баш зато сви који воле прави фудбал, могу да зажале што нису били на трстеничком „Вашаришту“, где су се све фудбалске боје разлиле у безброј дугиних-фудбалских нијанси. Крајње одговорно, пожртвовано, озбиљно, маштовито, са дужним респектом према противнику на сваком кораку, без коментара и међусобних прича, сви за једног-један за све; зато ћемо их од данас звати „трстенички-мускетари“. Све што млади у фудбалу могу да прикажу, приказали су, па и више од тога.
Добили су заслужене аплаузе и од противничких тренера, па ако се од јутра дан познаје, трстенички фудбал има своје нове будуће легенде, сем ако их фудбалски мешетари и родитељи не упропасте...! Нисмо хтели да пишемо и приказујемо детаље са утакмице, одмах по обради видео материјала, због повреде Нишког кадета (голмана), који се са трстеничким центарфором сударио код постизања 2. гола домаћина. У први мах се чинило да је трстенички играч више повређен, али после 15-ак минута, гоман Нишлија је замењен, одмах је дежурни лекар упутио играча заједно са његовим присутним оцем у хитну помоћ Трстеника, а одатле је брзо пребачен у крушевачку болницу. Били смо у контакту са вођом пута нишке екипе, господином Гагијем, који нам је у вечерњим сатима јавио, да је млади голман прегледан и да је констатован лакши потрес мозга, али без последица и да је са оцем и чланом клуба након прегледа у Крушевцу, после 2-3 сата стигао у Ниш, без последица и да се осећа добро. Ми му желимо здраве и успешне голманске дане, а како су текли догађаји, постизани голови и како се играло у Трстенику, погледајте и уживајте уз 6 лепих голова, уз лепршаве акције и фудбалску маштовитост младих обе екипе...
А то није све, пионири и петлићи ФК Тртстеник су у својим лигама забележили победе над СФС Борцем из Параћина, пионири су победили резултатом 6:4, а петлићи са 4.3. Најмлађи су нас баш запослили са 17 голова (пуне руке посла за монтажу), што са ових 6 голова кадета укупно чини снимљених 23 гола. Браво и за нас. Све ћемо представити за предстојеће Усркшње празнике, да би сви уживали у фудбалској игри најмлађих, а тренери фудбалских школа које воде, могу да буду поносни на своје изабранике.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Кадети;
Кадети II лига ФС РИС пролећни део, сезона 2016/17.
Трстеник, 2. април 2017. год.
Кадети: Трстеник ППТ – Ђердап (Кладово) 5:0 (3:0)
ts_kadeti_fkts17_djerd_5-0_s
– Већ више година куцају сасвим оправдано на врата првог тима ФК Трстеник. Кадети, са својих 14-16 година настављају скоро 30 година да сасвим успешно овладавају најбољим фудбалским техникама, пролазећи све категорије матичне Фудбалске школе „Југ Богдан“. И овог пута су показали колико само младих фудбалских талената у Трстенику чека да буде позвано у „најјачи погон“. Међутим, све више је тренера који долазе са стране у наш град и којима није стало до несигурних, голобрадих трстеничких момака, већ доводе са стране фудбалере, који им „осигуравају“ бодове у утакмицама, не водећи при томе рачуна да ће нпр. ФК Трстеник за 2-3 године остати без дечака са трстеничке калдрме у својим најбољим редовима-првом тиму. Још већу грешку праве сами родитељи младића, који их воде „од мила до недрага“, разним мешетарима у јурњави за новцем. О овом великом пропусту, треба много више размишљати и разговарати, да бисмо сви на дуже стазе подигли фудбалску игру у нашем крају и самом граду, на много виши-здравији ниво. А ево како се деца боре за своје фудбалске идеале...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Кадети;
Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 19. март 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – ФК Дуел (КШ) 1:0 (0:0)
ts_pionr_fkts17_duel_1-0_s
– По прохладном и кишном времену пионири приказали допадљиву игру. Трстеничани имали мали више од игре и више шанси, па заслужено победили. Међурим забележили смо и један ружан детаљ па скрећемо пажњу тренерима и родитељима да много више треба посветити пажње на спортском васпитавању најмлађих...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
Петлићи I лига ФС РИС пролећни део, сезона 2016/17.
Трстеник, 19. март 2017. год.
Петлићи: Трстеник ППТ – ФК Дуел (КШ) 2:0 (1:0)
ts_pionr_fkts17_duel_1-0_s
– Лоше време им није сметало да покажу бољу игру од својих старијих другара. Са много трачања, воље и труда су се борили за сваку лопту, за бољи пас, за јачи шут. Мало „кршнији“ Трстеничани су имали бољу дуел игру, па и више кондиције и зато су заслужено победили госте из Крушевца, са два гола разлике.
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
Пионири I лига ФС РИС
Трстеник, 19. март 2017. год.
Пионири: Трстеник ППТ – ФК Дуел (КШ) 1:0 (0:0)
ts_pionr_fkts17_duel_1-0_s
– По прохладном и кишном времену пионири приказали допадљиву игру. Трстеничани имали мали више од игре и више шанси, па заслужено победили. Међурим забележили смо и један ружан детаљ па скрећемо пажњу тренерима и родитељима да много више треба посветити пажње на спортском васпитавању најмлађих...
– Галерија5, већи формат видеа (за таблете и мобилне такође); Млађе категорије-Пионири;
  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  Разиграно са комшијама из Крушевца
  Трстеник, 25. мај 2017. год.
  – Пионири Трстеника играли са вршњацима Напретка из Крушевца; гости водили са 0:3, али умало од готовог вересија. Код резултта 2:3 за пионире Напретка, у последњим минутима домаћи погодили пречку...
  – Петлићи играли са екипом Дуел Јуниорс 2 из Крушевца и у правом комшијском надметању гости сигурнијом и квалитетнијом игром, уз доста пропуштених прилика, заслужено победили са 1:3.
  – Обе видео репортаже су у припреми...
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генерација, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на неким фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2016/17.