• Ни мање вароши ни више боксерских легенди у њој

  ts_bokslegts19_sТСТ 20. фебруар 2019. године – мала варош, а данас су се у њој нашла четири великана „племените вештине“-бокса. Да, оног правог аматерског (како га данас називају Олимпијски бокс), који је одавно изгледа утонуо у заборав. Некада су бокс називали „племенитом вештином“ јер се одликовао, префињеном техником, брзином, борбеношћу и срчаношћу боксера, који су побеђивали надмуривши свог противника и задавши му више удараца. А не као данас, понижавањем свог противника па и затварањем у кавез „за дивље животиње“ где се туку до бесвести. Некада су на крају борбе-меча, боксери један другом пружали руку, грлили се, спортски трпећи и судијске неправде, пратећи свог противника са ринга. Тако су некада боксовали асови југословенског, а данас великани и легенде српског бокса. Ових дана су били наши гости. ts_legboksa_tkacar_s1ts_legboksa_mpuzovic_s2Дошли су са својим спортским пријатељима (Славољубом Крњинцем, легендарним трстеничким голманом и Илијом Егерић-Пајом спортским радником, чији је рођак крајем 30-тих година прошлог века, донео прве боксерске рукавице у нашу чаршију). Дошли су са разлогом, да посете своје велике другаре и колеге, пре свих Светислава Селета Копривицу, као и Мирка Петковића, Жарка Јаћовића... То могу само спортсмени, великани како у спорту, тако и у души. Зна их и сећа се њихових мечева цела Србија: Тадија Качар, Мирко Пузовић, Драгомир Вујковић и Миливој Лабудовић. Препоручили бисмо многима да се угледају на наше великане бокса, јер број златних, сребрних и бронзаних медаља које су освојили њих четворица на Олимпијским играма, Светским и Европским првенствима, на Медитеранским и Балканским играма, не може се избројати. Част нам је, да смо били са њима.

РЕГИОНАЛНА ЛИГА ШУМАДИЈА

 • БК Трстеник – враћен златни сјај трстеничком боксу

  ts_bktst_ucing_sТрстенички бокс је добио новог репрезентативца Србије. То је млади Урош Чингелић, који је на протеклом државном првенству, које је одржано у Ваљеву, освојио прво место и златну медаљу у својој категорији. Ових дана је постао репрезентатива. и са државном екипом се налази на припремама за Првенство Европе, које ће се одржати ових дана маја у Бугарској. Како и сам истиче у причи уредника ТВ Трстеник, све је ово постигао са својим другарима из клуба (Милан Игњатовић је освојио сребрну медаљу, Марко Терзић бронзану медаљу), захваљујући свом тренеру, легендарном великану трстеничког бокса, Светиславу Копривици-Селету. Поуларни Селе са својим пријатељима неуморно ради већ више година на откривању правих талената племените вештине, и ево успео је у томе. Вратио је некадашњи сјај трстеничког бокса, који сви памтимо из некада популарне „Летње баште“ биоскопа Трстеник, која није могла да прими преко 2000 гледалаца. Успео је наш Трстеничанин да младе заљубљенике боксерских вештина изнедри на светску позорницу, из једне мале вароши у срцу Србије, заједно са својим сином Бојаном и неизоставним Трстеничанима из дијаспоре, који су несебично средствима, увек помагали спорту и најмлађима. Препоручујемо да погледате причу Александра Ђалића и ТВ Трстеник, (кликни на слику горе лево); – За већи избор филмова о боксу ТС-галерија5.

 • БK Трстеник - Марко Терзић велика нада трстеничког бокса

  ts_mterzic_bktst17_sts_mterzic_brb_sМарко Терзић, заљубљеник у бокс и неоткривени потенцијал и велики таленат. Дошао је пре непуне 3 године у Трстеник из Врбе. Гледајући и одрастајући поред свог брата бившег боксера, заволео и сам аматерски бокс. Желео је да га у Трстенику учи „племенитој вештини“ легендарни трстенички ас и учитељ бокса, Светислав Селе Копривица. За кратко време, иако није учио боксерске тајне од малих ногу, наметнуо се свима својом, скромношћу, марљивим радом и великом истрајношћу. Од 18 мечева, изгубио је само један на прегласавање. ts_bktst17_novenade_sКако каже популарни тренер Копривица, сада Марко интезивно тренира за предстојеће првенство Србије у марту, где ће покушати да освоји шампионски трон у својој категорији до 64 кг, а има само 19 година. Тиме би се квалификовао за Балкански шампионат, са успесима на том шампионату широм би му се отворила и врата за међународна такмичења и првенство Европе. Представљамо овог младог спортисту, који иако тренира у ts_bktst17_urcing_sскромним условима са дотрајалом опремом и реквизитима, постиже завидне резултате.Већ је на мети великих боксерских клубова. Ево укратко да вам представимо, нови трстенички драгуљ у аматерском боксу. Посебна нада је школарац Урош Чингелић, који је већ прошао 50 борби у кик-боксу, а у аматерском незна за пораз у својој категорији. Овај вредни Краљевчанин, или како га називају „кобац“, већ привлачи пажњу највећих стручњака, али има дана пратићемо га и представити и у репортажама из борби заједно са најмлађим Миланом Игњатовићем, који у највеће тренира са Марком.
  – За већи формат видеа ТС-галерија5.

  ТРЕЋЕ КОЛО ТАКМИЧЕЊА

  ts_bssmd16_3kl_sПосле годину дана, град Трстеник и истоимени клуб, под покровитељством Скупштине општине и Савеза спортова Трстеник, били су домаћини и организатори још једне успеле боксерске манифестације. У оквиру трећег кола Регионалне лиге БС Шумадије наступило је 44 такмичара из 16 градова Србије. Вредни организатори су овом приликом направили преседан и „побегли“ из Хале спортова, ринг су поставили на отвореном, у центру Трстеника на Омладинском тргу испред Дома културе. Уз идеалне временске услове ово је био пун погодак.
  – На овакав потез одлучили смо се из више разлога. Желели смо да младе љубитеље бокса још више приближимо племенитој вештини, а оне најстарије подсетимо на најуспешнији период трстеничког бокса, када су се мечеви, пре педесет година, одржавали у препуној Летњој башти тадашњег биоскопа, а нешто касније и на терену за мале спортове Техничке школе у Трстенику – рекао је Светислав Копривица-Селе, легенда трстеничког бокса, сада тренер у клубу. За комплетне резултате са такмичења погледајте извештај репортера „Спортског журнала“, М. Веселиновића.
  Бокс-галерија5 (видео репортаже са ревије)

 • ts_tmil_s1

  Тамара шампион Србије 2015, G&F бокс-клуб

  ts_boks_tmilr_2sУ Финалним борбама, у Трстенику је завршено тродневно надметање на Појединачном првенству Србије у Олимпијском стилу бокса за пионире и младе у мушкој, и све такмичарске узрасте у женској конкуренцији. Велику радост домаћину подарила је Тамара Милорадовић, освојивши титулу државне првакиње у свом првом наступу у сениорској конкуренцији. У перо категорији (57 кг.), против неугодне и високе Ање Флориани из БК Фонтана из Београда, доминирала је све четри рунде и до прве титуле у сениорској конкуренцији дошла је једногласном одлуком судија. Сениорке: 57 кг. Флориан (Фонтана) - Милорадовић (G&F) 0:3
  Бокс-галерија5 (видео репортажа са меча).

 • Челичне даме из Трстеника

  У пријатељском мечу између репрезентација Србије и Мађарске, који је одржано 4. маја 2013. год. у Трстенику, младе даме нашег града својим одличним борбама, допринеле победи Србије од 12:8. Јована, Крстић, Тамара Милорадовић, Милена Матовић и Марија Стојановић, показале како се срцем и душом бори за боје своје земље и понос свог града.
  Опширније (видео репортажа са два меча).
  Други Куп нација, одржан у „Кристалној дворани“ у Зрњанину, слободно се може рећи, протекао је у знаку трстеничких такмичарки. У конкуренцији 111 девојака из 15 земаља, чланице БК G&F Марија и Александра Стојановић, Милена Матовић и Тамара Милорадовић, са тренером Верољубом Манџукићем, превазишле су сва очекивања и, у град на Западној Морави, донеле четири медаље: три златне , бронзану и велики пехар за најуспешнији женски боксерски клуб у Србији.
  Бокс-галерија5 (видео репортажа са меча).
  Комплетан извештај; М. Веселиновић, дописник ЖУРНАЛА.

 • Племенита вештина (некада)

  Бокс плени младе својом лепотом и техникама. Међутим, врло често се забораве ове две најлепше одлике и прерасте у ударање, немоћ, премор и неспремност. Некада је окупљао млaде и развијао чула, инстикт, рефлексе и здраво тело. Подсетимо се тих дана и дружимо се са старим боксерским асовима: Светислав Селе Копривица.

 • Неустрашиви

  Популарни чика Миодраг-Мија Вукадиновић, у свом стилу–левим крошеом је обарао своје противнике, или их доводио у нок-даун. У надалеко познатој трстеничкој Башти лети је боксом са својом екипом успевао да привуче и више од 1000 гледалаца...!

Посетите бокс-видео

– Видео галерија бокса, која прати најновија дешавања у овом спорту на нашим просторима. Видео материјали су доступни на свим електронским медијима (таблети, мобилни); – БОКС-галерија5.

Да ли сте знали ?

 • Прве боксерске рукавице

  1937/38. године, Влада Егерић

  Рођени брат Илије-Ике Егерића, као официр српске војске, донео је из крушевачког Обилића где је радио пре II Светског рата, својим суграђанима Животију-Жиkи Милисављевић (Жики-Бубњу), Светиславу-Свети Јовановић (сениору), Миомиру Радовановић-(Миле-Галама), Раденку Стојаковић и Миленковићу, да спарингују међусобно; тако се покренуо бокс у Трстенику.
  Бокесрска борба у Трстенику 1943. (Погледај !)

 • Међународне ревије бокса

  Боксери из иностранства

  Трстенички боксери су врло често имали међународне мечеве са боксерима из Русије, Немачке, Мађарске, Италије... Чак је лети било и неколико мечева у вечерњим сатима. То је било златно доба трстеничког бокса. На тим традицијама и данас се сваке године одржавају и више ревијалних и промотивних мечева, мада боксерки клуб Трстеник, више не постоји...(на жалост).

Назив стране| www.trstenicani.rs | trstenicani.rs@gmail.com |