• ts_mrv-cvetic_lg4

  Pozorište Paraćin:
  -Kabare PN-

  Tekst i režija: Tomislav Đorđević.
  POBEDNIČKA – NAJBOLJA PREDSTAVA po oceni stručnog žirija.

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg1

  Gradsko pozorište Ruma:
  -Šigi migi i čarobni poljubac-

  Tekst: Sara Strižak i Zoltan Fridman; Režija: Zoltan Fridman

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg2

  Zvorničko dramsko pozorište:
  -Zvezdano dete-

  Tekst: Oskar Vajld; Režija: Božica Ostojić, profesor.

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg3

  Gradsko pozorište Jagodina:
  -Začarano magarence-

  Tekst: Branislav Nedeić; Režija: Dragan Bunjevac.

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg5

  Teatar „Resava“ Despotovac:
  –Bajka o Petroniju–

  Tekst: Tode Nikoletić; Režija: Miroljub Ivanović.

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg5

  Opštinsko pozorište „Branislav Nušić“
  Malo Crniće: -Baš čelik–

  Tekst: Igor Bojović; Režija: Fuad Tabučić.

  Pogledaj
   
   
 • ts_mrv-cvetic_lg5

  Gradsko pozorište Smederevska Palanka
  –Uspavana lepotica–

  Tekst: Ljubivoje Ršumović; Režija: Milorad Mihailović.

  Pogledaj
   
   

Prvi dečji festival dramskih umetnosti u Trsteniku

1

Pozorište Paraćin: Kabare PN

 

ts_kabarePN_s1

Predstava „Kabare PN“ iz Paraćina je proglašena za najbolju od strane stručnog žirija i žirija dečje publike. Dobila je i prvu nagradu za najbolju režiju, za najbolju scensku koreografiju i naj ulogu za glumu, devojčici-babi, na prvom festivalu dečjeg dramskog stvaralaštva u Trsteniku, 26. maja 2018. godine.

ts_kabarePN_s2

Najbolja predstava po oceni stručnog žirija, na prvom festivalu dečjeg dramskog stvaralaštva u Trsteniku, maj 2018. godine.
...Predstava furioznog tempa sa promišljenom koreografijom i scenskim pokretom u funkciji priče i dramske radnje koja sa publikom ostvaruje aktivan kontakt uvlačeći je u zajednički čin pozorišne magije protkane smehom... (Izvod iz obrazloženja Stručnog žirija).

 
2

Pozorište Sm. Palanka: USPAVANA LEPOTICA

 

ts_usplepotica_s

SPECIJALNA NAGRADA PO OCENI STRUČNOG ŽIRIJA:

– ZA ŠMINKU predstavi „Uspavana lepotica“ Gradskog pozorišta Smederevska Palanka.

 

 
3

Pozorište „B. Nušić“ Malo Crniće: BAŠ ČELIK

 

ts_bascelik_s

Nagradu za GLAVNU ULOGU žiri dodeljuje Stefanu Pavlovskom za ulogu „Baš čelika“ u predstavi „Baš Čelik“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ (Malo Crniće). Glasom i stasom, koristeći pokret, gest, kostim, jasan i razgovetan, a nadasve zao i strašan Stefan Pavlovski je na uverljiv i uzbudljiv način u naslovnoj ulozi izgradio veliki deo predstave „Baš Čelik“.

SPECIJALNA NAGRADA PO OCENI STRUČNOG ŽIRIJA:

– ZA GLUMAČKU MINIJATURU Aleksandri Pavlović za ulogu „Diva Nosonje“ u predstavi „Baš Čelik“, Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ – Malo Crniće.

 

 
4

Teatar Resava Despotovac: Bajka o Petroniju

 

ts_petronije_s

Nagradu za SCENOGRAFIJU žiri dodeljuje Vlatki Milenković i Miroljubu Ivanoviću za predstavu „Bajka o Petroniju“ Teatra „Resava“ iz Despotovca. Jasna je podela prostora na „svet neba“ (oblaci kao sa dečjeg crteža na kojima žive „Žuto Sunce“ i „Plavi Mesec“) i na „svet zemlje“ (seoska koliba sa verigama i vatricom ispred praga i kokošinjac i korpa za malo jaje koje postaje petlić Petronije). Klupica na sredini proscenijuma i mogućnost koju ceo prostor pruža razvoju mizanscena uz usklađenost sa rešenjem kostima i svetla čine ovo maštovito scenografsko rešenje celovitim i funkcionalnim. A sve sa vedrim bojama primerenim priči o petliću namenjenoj najmlađim gledaocima.
Nagradu za ORIGINALNE SONGOVE žiri dodeljuje Vuku Starincu za predstavu „Bajka o Petroniju“ Teatra „Resava“ iz Despotovca. Vedri songovi na šaljiv način prate pustolovine malog Petronija od jajeta do veselog petlića. Daju ritam predstavi - publika tapše i pleše zajedno sa junacima i povezuje se u jedinstven prostor kolektivnog pozorišnog čina.

SPECIJALNA NAGRADA PO OCENI STRUČNOG ŽIRIJA:
– PRESS nastup na festivalu, Teatru „Resava“ Despotovac.

 
5

Pozorište Jagodina: Začarano magarence

 

ts_zacaemagr_s

SPECIJALNA NAGRADA PO OCENI STRUČNOG ŽIRIJA ZA ULOGU GLUMCA POD MASKOM – Isidori Trajković za ulogu „Magarenceta“ u predstavi „Začarano
magarence“ Gradskog pozorišta Jagodina;

 
6

Zvorničko pozorište: Zvezdano dete

 

ts_zvzddete_s

Nagradu za IZBOR MUZIKE žiri dodeljuje Ranku Ostojiću za predstavu „Zvezdano dete“ Zvorničkog dramskog pozorišta. Izabrana muzika, uz maštovito upotrebljene zvučne efekte oluje i nevremena, unela je u tekst Oskara Vajlda zlokobnu atmosferu i stvorila potku za priču o dečaku Zvezdanu. Probudila je i produbila naše saosećanje za njegovu izgubljenost i pokajanje.
SPECIJALNA NAGRADA PO OCENI STRUČNOG ŽIRIJA ZA IZBOR TEKSTA, dobila je predstava „Zvezdano dete“, Oskara Vajlda Zvorničkog dramskog pozorišta;

 
7

Pozorište Ruma: Šigi-Migi i čarobni poljubac

 

ts_sigimigi_s

Nagradu za KOSTIM žiri je dodelio Ljiljani Pantelić-Fridman za predstavu „Šigi–Migi i čarobni poljubac“ Gradskog pozorišta Ruma. Vatromet boja kostima ove ansambl predstave kroz koju nas u tamnim odorama sa visokim šeširima vode dva trapava blizanca čarobnjaka Šigi i Migi ostavio je upečatljiv utisak na male gledaoce. Kostimi u skladu sa karakterom likova prate dramaturgiju priče. Jasno su karakterno razdvojeni prinčevi oko kojih se čarobna mala ružičasta princeza dvoumi, a akcenti jarkih boja crvenih šalvara, malih sekundanata i svih aktera dodatno čine ovu predstavu živom i dinamičnom.