СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2015/16
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, јесењи део првенства 2015/16.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 95 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 95 година клуба
Јесењи део 5. коло првенства
Трстеник 12. септембар 2015. год.
ПЛИТКА МОРАВА ЗА ДУНАВСКЕ АЛАСЕ, који напунише мреже са целим пленом - сва три бода !

ТРСТЕНИК ППТ – ДУНАВ (Прахово) 1:2 (0:0)
fkts1516_dnv12_splМоравски брзаци мачји кашаљ за Дунавце из Прахова. Више желели, више показали, и лако отпловише са сва три бода освојена у последњим секундама надокнаде времена, право Моравом у Дунав. Док су трстенички фудбалери више причали и викали једни на друге, то су Дунавци опасно претили, градили лепе акције и из брзе контре победили. Трстенички фудбалери играли прави свој препознатљив фудбал, само 15-ак минута у другом полувремену, што није било довољно ни за један бод; нападали стихијски, имали две-три лепе прилике и погођену стативу, али неефикасност и брзоплетост у одлучним тренуцима су скупо платили, губитком сва три бода. Боље је да сами видите све у видео репортажи.
Видео репортажа већи формат видеа-бољи квалитет, (mp4 file);
Победа гостију заслужена - извештај репортера „ЖУРНАЛА“, М. Веселиновић

Јесењи део 4. коло првенства
Књажевац 5. септембар 2015. год.
Tрстеничке видре, победом у гостима, удариле „врућ шамар“ својој управи и проблемима...

ТИМОЧАНИН – ТРСТЕНИК ППТ 0:1 (0:0)
Књажевац – Гледалаца: 200. Судија: Александар Илић (Параћин) 6;
Стрелац: Мајдевац у 50. минуту. Жути картони: Николић и Спасовски (Тимочанин), Перчевић, Савић и Арсић (Трстеник). Црвени картони: Петровић (Тимочанин) и Васић (Трстеник).
ТИМОЧАНИН: Костић 6,5, Антић 6 (Милић 6), Спасовски 6, Стојановић 6, Петровић 6, Цвијовић 6, Дељанин 6, Петковић 5,5 (Првановић 6), Николић 7, Машић 6,5, Милетић 6.
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Јанковић 6, Адамац 6, Савић 7, Милић 7, Срејић 6,5 (Миловановић -), Крњинац 7, Васић 6, Смиљковић 6 (Арсић -), Вукосављевић 6, Перчевић 6 (Мајдевац 7).
Играч утакмице: Савић.
tmc_tst_0-1_sМало тога је виђено у првом делу утакмице. Једину шансу направили су домаћини у 27. минуту кад је хитроноги Машић прошао задњу линију гостију и идеално проследио лопту до Дељанина који је из близине упутио шут, али је пантерском интервенцијом Миодраговић сачувао мрежу.
Други део почео је шансом домаћина. Изгледну прилику пропустили су у истом нападу Стојановић и Машић. Први је недовољно добро шутирао, а Машић је за мало остао кратак да спроведе лопту у мрежу гостију. Казна је стигла брзо, уследила је контра преко резервисте Мајдевца, који се попут фурије сјурио у шеснаестерац домаћина и оштрим шутем савладао немоћног Костића.
До краја је утакмица протекла у настојању Тимочанина да дође до изједначења, борбеном игром гости су сачували предност. У финишу, судија Илић је из игре искључио Васића из Трстеника и Петровића из Тимочанина. Остаје нејасно због чега је искључен капитен домаћина, кога је непосредно пре искључења ударио Васић у моменту кад је био прекид игре.

Дописник „Спортског журнала“ из Књажевца - К. Симић

Из трстеничког „углића“ – Да ли има лепшег мелема за рану на срца трстеничких фудбалера, од вредна и тешком муком зарађена 3 бода на папреном терену у Књажевцу. И поред свих недаћа и мука које им задаје неадекватна управа клуба и пратећи „страначки тимови“, трстеничке видре се увек уздигну поново из пепела. У неформалном разговору са играчима пар дана пред одлазак на друго тешко гостовање, уз причу смо се дотакли године на грбу-симболу клуба, (1920.). Подсетили смо их шта значи та година за клуб, како да се поносе истом, да је никада не обрукају и да се срцем боре за те симболе и у победи и у поразу. Улазећи на полувремену у терен, млади Мајдевац је баш то урадио, погледао у грб свог клуба, чврсто га стегао руком и исцепао мрежу Тимочанина, на радост свих својих играча и тренера. А овај гол-шамар, се још пуши на образима многих чланова управе клуба и њихових страначких пратилаца, који ни незнају о ретком јубилеју у фудбалској Србији-да се пре 95 година популарна „кедерка“ закотрљала на овим нашим трстеничким моравским пољанчићима... (webadmin sajta trstenicani.rs / trstenicani.com).

Јесењи део 3. коло првенства
Ниш 30. август 2015. год.
ТРСТЕНИЧАНИ КАПИТУЛИРАЛИ у самој завршници утакмице...

ЦАР КОНСТАНТИН – ТРСТЕНИК ППТ 1:0 (0:0)
fkts15_cknst12_s Ниш – Гледалаца: 250. Судија: Младен Веселиновић (Књажевац) 7. Стрелац: Мићуновић у 88. минуту. Жути картони: Тодоровић, Благојевић, Н. Митровић (Цар Консгантин), Перчевић (Трстеник ППТ).
ЦАР КОНСТАНТИН: Пејчиновић 7, Д. Коцић 6,5, Марковић 6, Ценић 6, Д. Благојевић 6,5, Н. Митровић 6, Ми. Јовановић 7, Миленковић 6,5 (од 70. Ристић -), Бранковић 5,5 (од 46. Ђорђевић 7,5), Стефановић 5,5, Тодоровић 5,5 (од 64. Мићуновић 7).
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 7, Јанковић 6, Адамац 7, Савић 6, Милић 6, Љубисављевић 5,5, Крњинац 6,5, Перчевић 5,5, Смиљковић 5,5, Вукосављевић 5,5 (од 58. Васић 6), Мајдевац 6,5 (од 73. Васиљевић -).
Играч утакмице: Ђорђевић
После брзе акције Коцића и Миленковића, лопта је дошла до Милана Јовановића, али идеалан центаршут Бранковић са осам метара није крунисао. Новајлија Филип Ђорђевић унео је много живости у игру „царића“, и у 58. минуту умало бомбом није савладао Аздејковића. Милан Јовановић је маказицама погодио пречку, а после слалома Ђорђевића, лопта се шетала по гол линији и нико није успео да је угура у мрежу. Уследили су још жешћи атаци, Јовановић је повукао са леве сгране, идеално центрирао, a Мићуновић код друге стативе је лако погодио мрежу.

М. Гијевски

Јесењи део 2. коло првенства
Трстеник 22. август 2015. год.
ГОСТИ ИЗ ЈАГОДИНЕ ИСПРАЋЕНИ ПРАЗНИХ ШАКА !

ТРСТЕНИК ППТ – ТАБАНЕ 1970 1:0 (1:0)
fkts1516_tb10_splfkts1516_tb10_b_s Минималном победом Трстеничани испратили Јагодинце, који су дошли да покажу све ружно из фудбала, симулирајући фаулове, коментаришући, провоцирајући и приговарајући судији, подижући тиме тензију беспотребно, (утакамицу је судила Ана Минић из Ниша, која се није најбоље снашла у многим ситуацијама); у приговорима и добацивању, вршећи стални притисак на судију, је предњачио пре свих, тренер гостију који је много пре истека регуларног времена, требао бити истеран са терена, а не тек у самом финишу меча. Очигледно су гости мислили да могу лако доћи до бодова у Трстенику. Тешко су се преварили, па могу бити задовољни што нису примили бар још 2-3 гола; томе да захвале неспретности и брзоплетости домаћих млађих нападача и одличним интервенцијама свог голмана. Мора се истаћи да су код домаћина, неки од најискуснијих фудбалера играли далеко испод својих могућности. Евроголом Милорада Савића, који је постигнут главом на центаршут Перчевића, запечаћено је гостовање Јагодинаца, и то још у 30. минуту утакмице...
Већи формат видеа, бољи квалитет (за таблете и мобилне, бржи сервер);
Велика борбеност и залагање домаћина - извештај репортера „ЖУРНАЛА“, М. Веселиновић

Јесењи део 1. коло првенства
Пирот 16. август 2015. год.
ДЕРБИ КОЛА ПРИПАО ДОМАЋИНУ !

РАДНИЧКИ (П) – ТРСТЕНИК ППТ 3:0 (2:0)
fkts15_rdnp21_s Пирот - Градски стадион. Гледалаца: 500. Судија: Милан Милутиновић (Сврљиг) 6. Стрелци: Ристов у 10, Спасић у 20. и М. Манчић у 90. минуту. Жути картони: П. Манчић, Спасић, Ристов (Раднички), Јанковић, Милић, Срејић (Трстеник).
РАДНИЧКИ (П): Перић -, Танасковић 7, Б. Манчић 7 (Н. Петров 7), Марковић 7, Николић 7,5, Д. Петров 7,5, Илић 7, Салиховић 7,5, Пашић 8 (Тодоровић -), Ристов 8, М. Манчић 7,5.
ТРС
ТЕНИК ППТ: Аздејковић 6, Јанковић 6, Адамац 5 (Арсић -), Каралић 5, Милић 6, Љубисављевић 6, Крњинац 5, Мајдевац 6, Смиљковић 5 (Срејић -), Васић 6, Перчевић 5, Васиљковић 6.
Играч угакмице
: Спасић. Успела премијера на стадиону крај Нишаве, фудбалери Радничког заслужено су славили - 3:0. Све је почело после теледиригованог центаршута Б. Манчића, а на месту је био Денис Ристов и ударцем гпавом погодио мрежу. Десет минута касније, после добре асистенције Ристова, Спасић је био прецизан за 2:0. У другом делу оппште разочарење игром и односом према обавезама, иако гости нису озбиљније угрозили Перића. Када су сви кренули са стадиона, капитен Марко Манчић је из гужве ставио тачку.

Б. Митић

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2015/16| www.trstenicani.rs | info@trstenicani.com |