СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2017/18
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, лето-јесен првенство 2017/18.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 97/98 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 97 година клуба
Српска лига – ИСТОК 2017/18, припреме
Уређење терена и обнова игралишта
ts_uredjter17_s Поред припрема и одиграних утакмица (играло се и са екипом Темнић 1924 у Варварину новим чланом Прве лиге (читај, некада Друга лига), почело се и са озбиљнијим уређењем самог травнатог терена, тј. голманског простора-петераца. Мења се комплетна трава и поставља нова уз стално заливање. Поред тога, набављене су и нове кућице за екипе и делегата сусрета, мењају се лимени поклопци за хидранте поред голова, врши се исправљање и уређење саме ограде око игралишта, која задаје велику муку клубу, одавно. Забележили смо пар детаља са самог терена, како то сада изгледа и како напредују радови. Управ клуба се озбиљно ухватила у коштац са свим проблемима, као што тренери и играчи вредно и пуном снагом тренирају, сваког дана у два термина.
– Погледајте репортажу у већем формату, Видео1718-Галерија5;

Трстеник - Г. Рибник, 26. јул 2017. год.
РИБНИК – ТРСТЕНИК ППТ 3:3 (1:1)
Игралиште у Горњем Рибнику. Гледалца: 50. Судија: Александар Новичић (Трстеник). Стрелци: Славковић у 33. и 74 (из једанаестерца) и Војиновић у 53. за Рибник, а Васиљевић у 2, Васић у 49. и Марко Радивојевић у 62. минуту за Трстеник ППТ.
РИБНИК: Јовановић, Луковић, Трошић, Војиновић, Пантелић, Славковић, Ђонић, Лазаревић, Трнавац, Тоскић, Иричанин. Играли су још: Караџић, Вељковић.
ТРСТЕНИК ППТ: Игњатовић, Васовић, Поповић, Џатић, Гашић, М. Миловановић, И. Миловановић, Андрејић, Васиљевић, Матовић, Срејић. Играли су још: Миодраговић, Младеновић, Радивојевић, Егерић, Унић, Васић, Перчевић, Пецић, Апостоловић, Пантелић.
– Рибник, члан окружне лиге Расинског округа, изненадио је српсколигаша. У другој провери Трстеничани су потпуно подбацили. Три пута су Трстеничани водили. У 2. минуту стрелац је био Васиљевић на асистенцију Андрејића, други пут искусни Ненад Васић је добро реаговао на центар шут Марка Радивојевића, а треће вођство, које није било довољно за победу, је дело спретног Радивојевића. Статична, шупља и неорганизована одбрана и неефикасан напад у игри гостију, домаћи су искористили на прави начин и головима Славковића из слободног ударца и са пенала и Војиновића у 22. минуту и успели да изборе нерешен резултат. У суботу Трстеничани имају најтежи тест, гостују новом прволигашу Темнићу.
– Репортер „ЖУРНАЛА“, М. Веселиновић.
Трстеник, 22. јул 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Гоч (Врњачка Бања) 1:0 (0:0)
ts_fktsjes17_gocvid_s* ФК Трстеник је отпочео припреме за нову сезону 2017/18 пуним темпом са тренинзима две пута дневно (пре подне и поподне), мада како су нам тренери рекли са малим закашњењем, али постићи ће се све до почетка првенства. А када смо данас посетили игралиште и играче пре неколико дана, стекли смо утисак да све делује, свеже, подмлађено, пуно ведрине, оптимизма, али озбиљно и радно. Помислили смо да је не лето у пуном јеку, већ, да даааа... па то је пролеће стигло у ФК Трстеник. Нови млади тренери, доста младих квалитетних играча из кадета и јуниора у првој постави, са прекаљеним првотимцима и асовима, чак око 25 играча конкурисаће за места у тиму ! А и неколико „одлуталих ласта“ враћа се у своје гнездо. Верујемо и стојимо увек уз трстеничке момке (који су одиграли и прву припремну утакмицу, овог пута и са новим браон дресовима са клубским грбом на грудима). Сам терен се већ неколико дана по највећој врућини стално одржава и залива новим воденим топовима (прскалице јачег домета и снаге). Све делује много зрелије, озбиљније и што је по нама најважније-уредније и вредније. Само напред... * (webadmin-trstenicani.rs)
ts_fktsjes17_gocpripr_sТРСТЕНИК – Гледалаца: 50. Судија: Миленко Димитријевић (Трстеник). Стрелац: Џатић у 55. минуту.
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић, Васовић, Стојаковић, Гашић, Младеновић, Матовић, Пецић, Поповић, Васиљевић, Васић, Срејић. Играли су још: Унић, Џатић, Грујић, Апостоловић, Перчевић, Егерић, Миловановић, Марко Радивојевић и Митар Радивојевић.
ГОЧ (Врњачка Бања): Шурбатовић, М. Гавровић, Игњатовић, Лазаревић, Милић, Црноглавац, Столић, Миленковић, Дробњак, Бучукаревић, А. Гавровић. Играли су још: Илић, Симовић, Васић.
– У првој провери комшије из Врњачке Бање оставиле су повољнији утисак у првом полувремену. Тек у наставку, са постпуно измењеним саставом, домаћин је заиграо много зрелије, стално нападао и успео да забележи минимналну победу голом Џатића после добро изведеног корнера Николе Миловановића. И поред несносне врућине (36 °Ц), оба ривала су се прописно истрчали, жестоко се борили за сваку лопту, па тренери Иван Радивојевић и Предраг Гроздановић, у овој фази припрема, могу бити задовољни.
– Репортер „ЖУРНАЛА“ – М. Веселиновић.
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1718-Галерија5;
СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2017/18| www.trstenicani.rs |