ТУРНИРИ У МАЛОМ ФУДБАЛУ – Трстеник 2018/19

fkts_grbfkts_gallnew_sСтраница посвећена извештајима са Турнира у малом фудбалу.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 97/98 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ТРСТЕНИК 2018/19 – турнир у малом фудбалу

МАЛИ ФУДБАЛ лето 2019. Терен Школског центра

ts_tst_malifudb19_finale_sts_tst_malifudb19_sНастављена дуга традиција у Трстенику, Турнир у малом фудбалу од 1/9. јула 2019. Као и претходних година на терену Школског центра, завршио се Турнир у малом фудбалу. Одигране су квалитетне утакмице, виђени су прави фудбалски потези и мајсторије са лоптом фудбалских зналаца. Овом приликом подсећамо на дугогодишњу традицију организовања турнира у малом фудбалуу Трстенику, још од 50-их година прошлог века. ts_turmfudb1963_sЕво и фотографије победничке екипе са турнира „Три корне-пенал“ из далеке 1963. године, када је тадашња екипа фудбалера ФК Трстеник са називом „Парни ваљак“ (играчи остварили исте године и улазак у Прву српску лигу), „прегазила“ све учеснике и освојила, тада пехар „СОФК“-е.
НОВО СЛАВЉЕ БРЗЕ ХРАНЕ „ВАЈАТ“
– Традиционални летњи турнир у Трстенику окупио је велики број екипа, од петлића до ветерана. Учествовало је 18 сениорских и 28 кадетских екипа из Трстеника и околине. Канцеларија за младе из Трстеника се још једном показала као добар организатор и манифестација је у овим врелим јулским даним била право освежење за гледаоце. Као и прошлих година, трибине терена за мале спортове Техничке школе биле су пуне, а посебно на завршној вечери турнира.
– У финалној утакмици сениора мегдан су поделиле трстеничка екипа Брза храна „Вајат“ и гости из Ниша „Борко“ (фирма Борко флор тек-Смиљковић). Домаћин „Вајат“ је после занимљиве и неизвесне борбе забележио минималну победу од 2:1 и други пут за редом освојио пехар. Повела је екипа „Борка“ голом Верољуба Вукадиновића, али су „вајатовци“ смогли снаге да направе преокрет. Најпре је Александар Тимотијевић погодио за изједначење, а у финишу, исксусни Попадић савладао је Стефановића. За „Вајат“ су играли: Марко Станојевић, Милан Спасић, Радиша Попадић, браћа Ненад и Предраг Васић, Александар Тимотијевић, Владица Палић и Ђорђе Јовановић, а за екипу „Борко“ између осталих настуили су Верољуб Вукадиновић, Стефан Крстић, Мирослав Стефановић, Ненад Ранчић и Данило Костић. За играча Турнира проглашен је Александар Тимотијевић, најбољи голман је Мирослав Стефановић, а први стрелац Иван Вулетић са шест погодака.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.

ДВА БРАТА – победници Новогодишњег турнира
Трстеник, 21/30 децембар 2018. год.
ts_nvgturn18_mlfudb_full_sts_nvgturn18_mlfudb_pobednici_s– На овогодишњем турниру у малом фудбалу такмичило се чак 46 екипа у свим категоријама. Сам турнир је трајао девет дана, од надметања по групама, до финалних утакмица. У последњем дану такмичења гледао се одличан мали фудбал, све екипе су извлачиле свој максимум игре да дођу до финала. Код сениора у финалу су играли „ДВА БРАТА“ – „ТАША СПОРТ“. Победила је екипа „ДВА БРАТА“, (браћа Кљајић из Новог села), резултатом 4:2 (3:0).
ts_nvgturn18_mlfudb_III_mesto_sts_nvgturn18_mlfudb_kadeti_s– У најатрактивнијим категоријама за младе, посебно је била неизвесна и пуна преокрета, финална утакмица кадета „Брза храна ЦЕЗАР“ – „Теретана ФИТМАКС“. У регуларном току је резултат био 1:1 (0:0), а после извођења пенала победила је „Теретана ФИТМАКС“ резултатом 3:4. Посебно да нагласимо да је на финалној вечери турнира било око 400 навијача свих екипа. Организација турнира свих девет дана је била на завидном нивоу, а похвале стижу и од самих учесника овог веома посећеног Новогодишњег турнира у малом фудбалу; Трстеник 30. децембар 2018. год.
Опширно, извештај репортера.


СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2017/18| www.trstenicani.rs |