СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2018/19
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник лето-јесен, првенство 2018/19.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 98/99 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 99 година фудбала
Српска лига – ИСТОК 2018/19. Коло 20.
Трстеник, 23. март 2019. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Јединство (Параћин) 0:1 (0:0)
ts_fktst_fkjedpn_0-1_sТРСТЕНИК  –  Стадион крај Мораве. Судија: Милош Грујић (Ниш) 7. Стрелац: Гавровић у 62. минуту. Жути картони: М. Ристић, Денић, Гавровић (Јединство). Црвени картон: Мирко Милутиновић (тренер Трстеника) у 42. минуту.
ТРСТЕНИК ППТ: Костић 8, Младеновић 6 (од 71. Ристић 6), Станојевић 6, Лазаревић 6,5, Каровић 6, Палуровић 6, Ђорђевић 6,5 (од 53. Смиљковић 6), Марковић 6, Вукосављевић 6, Вукчевић 6, Миловановић 6,5 (од 61. Перчевић 6,5).
ЈЕДИНСТВО (Пн): Драшковић 7, М. Ристић 6,5, Дељанин 6,5, Миленковић 7, Кнежевић 7, Пејчић 7, С. Ђурић 6 (од 46. Денић 6,5), Дрецун 7,5, Гавровић 7 (од 90. Д. Ђурић -),  Сибиновић 6,5, Михајловић 6  (од 66. Н. Ристић 7).
Играч утакмице:  Марко Костић.
– Посртање трстеничког српсколигаша се наставља. Изабраници тренера Мирка Милутиновића ни после првих пролећних 270 минута нису укњижили ни један бод, нити су затресли противничку мрежу. У првих пола сата обострано растрзна игра и без правих прилика. Нешто борбенији гости су први запретили у 34. минуту. Сибиновић је искоса са десне стране био сам испред голмана Костића, добро шутирао, а голман домаћих сјајно интервенисао. Шест минута касније, у сличној ситуацији се нашао Михајловић, а Костић се још једном истакао и спасао сигуран погодак. У 57. минуту могао је домаћин  до вођства. Вукчевић је са десетак метара шутирао за мало поред гола. Кратко је трајала надмоћност Трстеничана. Гости су већ у 62. минуту извели брз напад, а неспоразум у одбрани најбоље је искористио спретни Гавровић и лако погодио мрежу. Параћинци су могли и убедљивије да славе. Голман Марко Костић је још два пута на чудесан начин инервенисао и онемогућио Пејчића и Немању Ристића да се упишу у стрелце. – Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.
Видео галерија фудбала, добре музике и претходних сезона.

Српска лига – ИСТОК 2018/19. Коло 19.
Поповац (код Ниша) недеља 17. март 2019. год.
ФК Будућност (П) – ФК Трстеник ППТ 4:0 (2:0)
ts_fktst_19kolo_s Трстенички фудбалери су се у Поповцу представили у бледом издању, као да су још у зимском сну. У два кола пролећног дела првенства су без бодова и постигнутог гола, али имају прилику да се отрезне већ у суботу код куће у 20. колу. Не треба да размишљају много о пропуштеним приликама и неправдама, већ да „изоштре“ нишанске справе, јер само постигнутим головима а не причама, могу показати своје вредности. Па ево и од нас без „рекла-казала“, читајте извештаје новинара-репортера са терена, а наше репортаже гледајте...

Српска лига – ИСТОК 2018/19. Коло 18.
Трстеник, 9. март 2019. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Раднички (Пирот) 0:1 (0:1)
ts_fktst_fkradnpi_0-1_s1 ТРСТЕНИК – Стадион крај Мораве. Гледалаца: 200. Судија: Душан Марек (Лесковац) 5. Стрелац: Стојковић у 36. минуту (из једанаестерца). Жути картони: Лазаревић, Величковић, Марковић, Перчевић (Трстеник ППТ), Манчић, Петров, Станковић, Дојкић, Стојковић, Ћирковић (Раднички Пирот).
ТРСТЕНИК ППТ: Костић 7, Унић 6 (од 46. Марковић 6,5), Станојевић 6, Лазаревић 7, Каровић 6, Симовић 6,5, Величковић 6,5 (од 65. Перчевић 6), Палуровић 6,5, Вукчевић 6, Смиљковић 6 (од 46. Вукосављевић 6,5), Младеновић 7,5.
РАДНИЧКИ (Пи): Цветановић 6,5, Влајковић 7,5, Манчић 6,5, Марковић 7, Петров 6,5 (од 46. Станковић 6,5), Толић 7, Побулић 7, Дојкић 6,5, Стојковић 7 (од 85. Томовић -), Спасић 7, Ћирковић 6,5 (од 65. Илић 7).
Играч утакмице: Никола Влајковић (Раднички Пирот).
ts_fktst_fkradnpi_0-1_s2ts_fktst_fkradnpi_trener_s3– Трстеник је, на старту пролећног дела првенства, за ривала имао веома добре Пироћанце и пристрасног судију Душана Марека. Арбитар из Лековца је драстично оштетио домаћина у два наврата. Најпре је у 36. минуту, када се у шеснаестерцу домаћина нашло више играча у скоку за лоптом и на изненађење свих, па и играча гостију, показао на белу тачку. Стојковић је био сигуран са једанаест метара. Нову, много већу грешку, направио је у 61. минуту. Лука Марковић је био оборен пред голом Цветановића, али од пенала ништа. Ова два поклона била су довољна да Пироћанци забележе важну победу и опстану у трци са водећим Темнићем; – Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.
– Комплетно ПРВО ПОЛУВРЕМЕ – Комплетно ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ;
Видео галерија фудбала, добре музике и претходних сезона.

Припремна-тренинг утакмица
Трстеник, 2. март 2019. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Слога (Краљево) 3:1 (2:1)
ts_fktst_fkslgkv_3-1_sИгралиште крај Мораве: Гледалаца: 30. Судија: Стефан Тополац (Трстеник). Стрелци: Симовић у 4, Вукчевић у 24. (из једанаестерца) и Ристић у 76. за Трстеник ППТ, а Филиповић у 8. минуту за Слогу.
ТРСТЕНИК ППТ: Костић, Младеновић, Унић, Палуровић, Лазаревић, Симовић, Вукосављевић, Смиљковић, Величковић, Вукчевић, Станојевић. Играли су још: Перчевић, Ристић, Грковић, Бучукаревић, Симић.
СЛОГА (КВ): Пантовић, Гушани, Вулић, Павловић, Столић, Колаковић, Бојанић, Зрнзевић, Стевић, Чамагић, Филиповић. Играли су још: Пајовић, Игњатовић, Милојевић, Томић.
– Јак ветар, тврд и нераван терен нису дозволили актерима генералне пробе да, пред наставак првенства, прикажу оно што су учинили у припремном периоду. У таквим условима боље се снашао трстенички српсколигаш. Већ у 4. минуту, после не тако прецизног додавања Душана Вукчевића и неспретне интервенције голмана Пантовића, сналажљиви Симовић је лако погодио мрежу. Слично се догодило и четири минута касније, после кикса Вукосављевића и прекршаја на ивици шеснаестерца домаћих. Краљевчани су преко Филиповића, из слободног ударца, изравнали резултат. Нешто офанзивнији домаћин је у 24. минуту поново дошао до предности са беле тачке. Зрнзевић је оборио Вукчевића пред својим голом, а нападач Трстеника је био сигуран реализатор. У наставку више се играло на половини домаћих. Гостима је у томе помогао и ветар у леђа. Створили су неколико полуприлика, али полуконтре и контре Трстеничана биле су опасније. Из једне такве, омалени Марко Ристић је, после асистенције Перчевића, из тешке позиције поставио коначан резултат.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић;

Припреме теку у пуном јеку
Трстеник, фебруар 2019. год.
Скоро месец дана тренинзи - пуном паром
ts_fktst_priprm1_sts_fktst_priprmtren_sТрстеник ППТ у финишу припремног периода комплетирао тим за пролеће:
У НАСТАВАК СА НОВИМ СНАГАМА
Трстенички српсколигаш је, са недавно завршеним зимским прелазним роком, кренуо у завршну фазу припрема за пролећни део првенства. За разлику од почетка, када је више фудбалера најавило одлазак, а затим и добило исписнице,  шеф стручног штаба Мирко Милутиновић нашао се на великим мукама. Нts_fktst_novigr_sешто слично догодило се и почетком првенства у августу прошле године. Данас, после зимског прелазног рока, тренеру Трстеничана је лакнуло. Клуб, на челу са председником Зораном Стајићем, се потрудио да пронађе адекватне замене. Уместо Немање Мајдевца, Јована Милошевића, Филипа Минаковића, Небојше Вукојичића и Слободана Јовановића, у наставку првенства у тиму ће бити више новајлија, младих и талентованих фудбалера. Трстенику су приступили млади голман Вукашин Ћурић, штопер Никола Палуровић, Петар Станковић, Предраг Величковић, Марко Ристић, Филип Матовић и двојица повратника, искусних и прекаљених бораца, играчи средине терена, Владимир Симовић и Никола Миловановић.
– Пре четири године био сам на клупи Трстеника. Трстеник је тада завршио  на четвртом месту српсколигашког Истока. Сада сам кренуо од почетка и после јесењег дела налазимо се у средини табеле са 24 бода. Задовољан сам постигнутим, мада смо могли и више. Кренули смо с циљем да задржимо српсколигашки статус, а сада, у наставак првенства улазимо са амбицијама да тимовима испред нас помрсимо рачуне и на крају будемо у горњем делу табеле. Доста смо урадили у досадашњем делу припремног периода. Одиграли смо више контролних мечева. Новајлије су се већ уклопиле у тим и из утакмице у утакмицу све су бољи –  каже тренер Трстеника Мирко Милутиновић.
Десет дана пре наставка сезоне, Трстеничани ће одиграти још једну утакмицу-генералну пробу. У суботу,  2. марта,  дочекују Слогу из Краљева у14 сати, а на отварању пролећног дела првенства, на игралишту крај Мораве гостује другопласирани тим, Раднички Пирот.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.

Из фудбалске архиве: дерби сусрети - времеплов
Трстеник, фебруар 2019. год.
У очекивању дербија ФК Трстеник ППТ – ФК Раднички (Пирот); из сезона 2011, 2013 и 2014.
ts_fktst_fkrdnpi_mix_sДок фудбалери већ одавно тренирају и припремају се за наставак првенства, у Српској лиги-ИСТОК (сезона 2018/19), на самом отварању почетком марта ове године, права фудбалска посластица. Дерби првог пролећног кола између старих ривала и познаника, састају се Трстеник ППТ и Раднички (Пирот). У јесењем делу су Трстеничани у сред Пирота, једини успели да узму бод домаћину, који је тренутно на другом месту и главни је кандидат за титулу шампиона лиге. Утакмице ова два клуба су увек биле неизвесне до последњег тренутка, а гости из Пирота су на досадашњих 13 сусрета победили 6 пута, Трстеничани 4 пута и 3 утакмице су завршене поделом бодова. Из наше богате видео архиве, изабрали смо најлепше голове и детаље из 2011. 2013 и 2014. године. Вреди погледати...

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2018/19| www.trstenicani.rs |