СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2016/17
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, јесењи део првенства 2016/17.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 96 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 96 година клуба
Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 15.
Трстеник, 19. новембар 2016.
ФК Трстеник ППТ – ФК Пуковац 4:2 (3:1)
ts_fktsjes16_pukv_4-2_1sts_fktsjes16_pukv_4-2_sТРСТЕНИК – Гледалаца: 200. Судија: Немања Митровић (Прокупље) 8. Стрелци: Срејић у 2, Васић у 8. и 13. и Марко Радивојевић у 80. (из једанаестерца) за Трстеник ППТ, а Јанковић у 24. и Петровић у 52. минуту за Пуковац. Жути картони: Смиљковић (Трстеник ППТ), Петровић (Пуковац).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 6,5, Апостоловић 6,5, Жупањац 7, Стојковић 7, Милић 7, Симовић 7,5, Марко Радивојевић 8, Ристић 7 (од 80. Матовић -), Митар Радивојевић 6,5 (од 56. Смиљковић 6), Васић 8, Срејић 7 (од 65. Перчевић 7).
ПУКОВАЦ: Стошић 6, Петковић 6, С. Станковић 6, Н. Станковић 6, Петровић 6,5, Смиљковић 6, Ранђеловић 7, Перић 7, Јанковић 7,5, Мишић 6,5, Маринковић 5 (од 46. Антић 6).
Играч утакмице: Марко Радивојевић.
– Силовит почетак Трстеничана и већ у 13. минуту три гола у мрежи Стошића. У другом минуту, сјајна акција домаћих нападача. Испред шеснаестерца гостију, Васић и Радивојевић су дуплим пасом изиграли одбрану, а несебични Радивојевић је упослио Срејића за вођство домаћих. Шест минута касније, Марко Радивојевић је изашао сам испред голмана Стошића, али није шутирао већ проследио лопту Васићу коме није било тешко да погоди мрежу. Још једна мајсторија искусног Ненада Васића, када је у 13. минуту, на асистенцију Жупањца, у соло акцији преварио двојицу чувара и савладао Стошића.
ts_trener_pukv_1sts_trener_fktst_2sПосле двадесетак минута доминације и високог вођства несхватљив пад у игри домаћина. Гости су то искористили и у 24. минуту неочекивано умањили предност. Капитен Стојан Јанковић је добро реаговао пред голом Миодраговића и лако погодио мрежу. У финишу првог дела гости су још два пута запретили преко опасних Јанковића и Перића. Амбициозни Пуковчани су се у наставку определили за брзе контранападе и у 52. минуту Перић је одлично центрирао са леве стране, а Петровић правовремено утрчао и савладао Миодраговића. Тек тада су се домаћи пробудили и, после неколико пропуштених прилика и поништеног гола због сумњивог офсајда у 80. минуту, оверили победу голом Марка Радивојевића са пенала. Претходно је Радивојевића у пуном налету, пред својим голом непрописно зауставио Петровић;
– Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић.
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 14.
ФК Табане 1970 – ФК Трстеник ППТ 2:0 (1:0)
Јагодинци зауставили госте из Трстеника...
ts_fktst_tbn_feb16_sЈагодина – 12. новембар 2016. Гледалаца: 50. Судија: Никола Бабић (Ниш) 6. Стрелци: В. Петровић у 22. и Димитријевић у 49. минуту. Жути картони: Ристић (Табане 1970), Стојковић (Трстеник ППТ).
ТАБАНЕ1970: Васић 7,5, Влајковић 7, Живић 7, Ристић 7, Станић 7, Ђ. Петровић 7, Ивљанин 6,5 (од 89 Милутиновић -), Радосављевић 6,5, Димитријевић 7, В. Петровић 7,5, Унковић 7 (од 84. Бајић -).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Апостоловић 6,5 (од 46. Маринковић 6), Стојковић 6,5, Каровић 7, Милић 7, Симовић 6, Радивојевић 6,5, Жупањац 6, Смиљковић 6 (од 53. Срејић 6,5), Васић 6,5 (од 53. Перчевић 6,5), Ристић 6,5. Играч утакмице: В. Петровић.
– Играо се осми минут кад је Васић, после контранапада, био у сјајној прилици, али је млако шутирао на гол. У 17. минуту прва прилика за домаћине, Владимир Петровић је поред истрчалог голмана Миодраговића упутио лопту на гол, али је са линије у поље избацио Милић. И Влајковић је имао шансу да погоди мрежу, за мало није био прецизан. Јагодинци су до водећег гола дошли кад је Ивљанин набацио лопту, а код друге стативе дочекао је В. Петровић и убацио у небрањени део мреже. Домаћини су предност удвостручили у 49. минуту, после контранапада лопту је добио В. Петровић, кад му је у сусрет пошао голман несебично је убацио у празан простор, натрчао је Димитријевић и био прецизан. Димитријевић је, у 68. минуту, пропустио прилику да се реваншира Петровићу, желео је да заврши акцију, лобовао је голмана Миодраговића, који је врховима прстију ипак успео да скрене лопту у корнер. Гости су, у финишу, имали иницијативу, неколико пута су опасно припретили, а голман Васић је био несавладив.

Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ – 3. Миловановић

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 13.
Трстеник, 5. новембар 2016.
ФК Трстеник ППТ – ФК Раднички (Св) 3:2 (2:1)
ts_fktsjes16_radnsv_3-2_sТрстеник - Гледалаца: 200. Судија: Братислав Јовић (Ниш) 7. Стрелци: Марко Радивојевић у 9, Митар Радивојевић у 11. и Срејић у 86. за Трстеник ППТ, а Ђорђевић у 38. (из једанаестерца) и Недељковић у 51. минуту за Раднички. Жути картони: Кнежевић, Митар Радивојевић, Жупањац (Трстеник ППТ), Аћимовић, Поповић (Раднички).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Апостоловић 7, С. Кнежевић 7, Каровић 8, Стојковић 7, Симовић 7,5, Марко Радивојевић 7 (од 73. Перчевић 7), Жупањац 7, Мит ар Радивојевић 8 (од 84. Срејић 7), Васић 7, Ристић 6,5 (од 59. Смиљковић 7).
РАДНИЧКИ (Св): Бјелица 7, Живадиновић 6,5, Цветковић 6, Аћимовић 6,5, Вујичић 7, Милић 6,5 (од 76. Благојевић -), Синђелић 6,5, Поповић 7, Ђорђевић 7, Недељковић 7,5, Јоловић 6,5 (од 64. Илић 6,5).
Играч утакмице: Митар Радивојевић.
– Трстеничани су после два узастопна пораза обрадовали своје навијаче. Против гостију из Свилајнца изабраници новог тренера Срђана Гашића кренули су силовито, а у главним улогама била су браћа Радивојевић. Старији Марко је у 9. минуту подигао гледаоце на ноге сјајним поготком из слободног ударца са 35 метара, а два минута касније млађани Митар је, на асистенцију искусног Васића, побегао чуварима и савладао Бјелицу. У финишу полувремена гости су искористили прву повољну прилику. Поповић је у 38. минуту са десне стране улетео у шеснаестерац, а после интервенције С. Кнежевића, судија Јовић је показао на белу тачку. Ђорђевић је преварио Миодраговића и умањио предност домаћина.
У 51. минуту гости су искористили смушеност у одбрани домаћих и после лепе акције и повратне лопте Ђорђевића, Недељковић је из прве, са 16 метара погодио угао Миодраговића. Прави шок за Трстеничане. Међутим неколико измена код домаћих убрзо су дале резултат. После неколико стопостотних прилика Васића, Марка Радивојевића и Смиљковића, млади Милован Срејић, само што је ушао у игру, у 86. минуту, донео је велику радост домаћину. Перчевић је добро центрирао са десне стране, а у великој гужви најбоље се снашао Срејић и главом погодио мрежу. – Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;
Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 12.
ФК Јединство (П) – ФК Трстеник ППТ 1:0 (1:0)
Исхитрена одлука управе = ПОРАЗ !
ts_fktst_jedp_3-1_jun2014_sПараћин 29. октобар 2016. Гледалаца: 300. Судија: Митровић (Малошиште)  7. Стрелац: И. Трифуновић у 6. минуту. Жути картони: Ковачевић и Урошевић (Јединство), Џатић и Перчевић (Трстеник ППТ).
ЈЕДИНСТВО (П): Јокић 7, Милетић 7, Миленковић 7, Крстић 7 (од 83. Марковић -), Гајић 7, Перовић 7,5, J. Урошевић 7,5, Трифуновић 7, Јовановић 6,5, Павловић 6,5 (од 61. Живановић 6), Ковачевић 6,5 (од 66. Радојевић -).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Апостоловић - (од 16. Џатић 6,5), С. Кнежевић 6,5, Стојковић 6,5, Милић 7, Симовић 7, Марко Радивојевић 6,5, Ристић 6 (од 72. Матовић -), Смиљковић 7, Перчевић 6,5, Срејић 6 (од 58. Маринковић 6. – Играч утакмице: Л. Урошевић
– Теже него што се очекивало, Параћинци су савладали Трстеничане, које је поново предводио Срђан Гашић, бивши штопер Јединства. Почетак је много обећавао, већ у 6. минуту Јединство је повело: Урошевић је лепо продро по десној страни, правовремено упослио Трифуновића који је затресао мрежу гостију. Ређале су се шансе, поново је Урошевић убацио употребљиву лопту у срце шеснаестерца, уследио је ударац Перовића, али је пречка била савезник гостију. Одличну прилику имао је и Koвачевић, али је Миодраговић одбранио ударац. Још једну прилику створио је Урошевић, али је ударац Трифуновића одбранио голман гостију. Трстеничани су опасно припретили у 42. минуту, али Јокић је одбранио ударац Џатића. У другом делу меча, много слабији фудбал, обе екипе имале су по две лепе прилике; ударац Марка Радивојевића је Јокић једва укротио, а у 64. минуту, после продора Јовановића, Ковачевић је у трку захватио лопту и погодио пречку.

Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ – В. Влаховић

Српска лига-ИСТОК 2016/17
ТЕЛЕФОНСКА СМЕНА ТРЕНЕРА РАДИВОЈЕВИЋА
Трстеник ППТ уручио отказ шефу стручног штаба
ts_fkts-sindj_2-1_irad_sТрстеник 25. октобар 2016. - Тренерској вртешки у трстеничком спрпсколигашу нема краја. Од почетка ове године на клупи Трстеника било је три тренера. Половином јануара ове године, у јеку припрема за наставак првенства, Трстеник је напустио Срђан Гашић и прихватио ангажман у раду са млађим категоријама у Јагодини, а на његово место постављен је Милан Бабић, некадашњи фудбалер Кикинде, Црвене звезде и крушевачког Напретка. Вртешка је настављена ове јесени. После три одиграна кола и стопроцентног учинка Трстеничана, Бабић је неочекивано смењен и за шефа струке постављен Иван Радивојевић, тренер који је претходно у четири сезоне са пуно успеха водио Трстеник ППТ. Одмах после утакмице у дербију и пораза са Темнићем 1924, потпуно неочекивано, УО Трстеника ППТ је истог дана, на телефонској седници, донео одлуку да смени Радивојевића и његовог помоћника Драгољуба Павловића.
ts_fkts_sgasic_s– Неуспех против Темнића и половични учинак Радивојевића на клупи, био је повод да УО донесе одлуку о смени тренера. Очекивали смо много више. Реаговаали смо хитно и одмах после утакмице, донели одлуку да сменимо Радивојевића. Наредног дана, лично сам га поруком обавестио да је смењен и после састанка у просторијама клуба и званично сам му саопштио одлуку УО – рекао је председник УО Дејан Апостоловић. Сада, бивши тренер Трстеника, Иван Радивојевић је изненађен одлуком УО и кратко је рекао:
– Затечен сам. Немам коментар на ову исхитрену одлуку.
За новог тренера постављен је Срђан Гашић, који ће после непуних годину дана поново бити на клупи трстеничког српсколигаша.

Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ – M. Веселиновић

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 11.
Трстеник, 22. октобар 2016.
ФК Трстеник ППТ – ФК Темнић 1924 2:3 (2:3)
ts_fktsjes16_temnic_2-3_sТрстеник - Гледалаца: 300. Судија: Милан Илић (Ћуприја) 6. Стрелци: Каровић у 21. и Марко Радивојевић у 23. за Трстеник ППТ, а Павловић у 15. и 19. и Мајдевац (аутогол Кнежевића) у 26. минуту за Темнић. Жути картони: Каровић, Васић, Матовић, Л. Кнежевић (Трстеник ППТ). Петковић, Вукајловић, Станојевић, Сибиновић (Темнић). Црвени картони: Каровић у 59. и Л. Кнежевић у 86. минуту (Трстеник ППТ).
ТРСТЕНИК ППТ: Милановић 6, Срејић 6 (од 46. Стојковић 6), Жупањац 7, Милић 6,5, Ристић 6,5, Марко Радивојевић 7,5, Каровић 7,5, Митар Радивојевић 6,5, Васић 6,5, Перчевић 6 (од 62. Матовић 6.
ТЕМНИЋ 1924: Костић 6,5, Милетић 7, Петковић 6 (од 70. Ћосић -), Радовановић 7, Вукајловић 7, Станојевић 7,5, Мајдевац 7,5, Рајковић 7, Павловић 8 (од 85. Живковић -), Петровић 7,5, Сибиновић 6 (од 67. Мирковић 7). Играч утакмице: Игор Павловић.
– Дерби је оправдао очекивања. Сјајна фудбалска представа на игралишту крај Мораве, а прво полувреме дуго ће остати у сећању посматрача ове утакмице. Први су запретили домаћини у 13. минуту када је млади Митар Радивојевић одлично упослио Васића, али је сигурна одбрана гостију изблокирала покушај искусног нападача. Само неколико минута касније, стигла је казна. После корнера, корпулентни Павловић је надскочио одбрану Трстеничана и главом послао лопту у мрежу. Када је Павловић из сличне ситуације, после центаршута Милетића у 21. минуту још једном савладао Милановића, мало је ко поверовао да збуњени Трстеничани могу учинити нешто више. Све је демантоваао већ у 21, минуту сналажљиви Каровић после корнера Марка Ристића, а два минута касније одлична соло акција Марка Радивојевића и права бомба са 20 метара за изједначење. Неопрезна одбрана домаћина поклекла је још једном већ у 26. минуту. Мајдевца је одбијена лопта погодила у ногу и нашла се у мрежи изненађеног голмана Милановића. У 59. минуту Трстеничани су остали са играчем мање. Каровић је добио други жути картон и посао гостију је знатно олакшан. Иако ослабљени, домаћини су нападали и пропустили неколико повољних прилика. Пет минута пре краја искључен је и Лазар Кнежевић и сви покушаји домаћина остали су безуспешни. – Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;
ts_fktsjes15_temn1-1_sНепоражени Темнић у суботу гост захукталих Трстеничана. Сусрети Трстеника и Темнића, тренутно водећих тимова српсколигашког „Истока“, одувек су привлачили пажњу љубитеља фудбала у овом крају. Ривалитет ова два клуба датира више деценија уназад. Комшијско одмеравање снага, по ко зна који пут, представљао је дерби без обзира на ранг такмичења и позицију на табели. Податак да је Трстеник ППТ од формирања 1920. године, рачунајући Жупу из Александровца и Копаоник из Бруса, највише мечева одиграо баш против Варваринаца, довољан је да потврди о каквом се ривалству ради. Меч на игралишту крај Мораве је прави дерби и има огроман значај за оба клуба. Темнић је после десетог кола непоражен и први на табели. Трстеник ППТ заостаје седам бодова и дели другу позицију са Моравац Орионом и Табаном 1970. Сва три бода на врућем терену у Трстенику за Темнић, значио би корак ближе ка прволигашком друштву, а тријумф Трстенична би наставак првенства учинио много неизвеснијим;
– У дербију улогу фаворита препуштамо гостима. Долази нам тим који незна за пораз и сигурно ће дати све од себе да избори позитиван резултат. То не значи да се предајемо, напротив, и у ову утакмицу улазимо са победничким амбицијама. Надам се да ћемо обрадовати навијаче и са сва три бода првенство учинити занимљивијим – поручио је тренер Трстеничана, Иван Радивојевић.

Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ – M. Веселиновић

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2016/17| www.trstenicani.rs |