СРПСКА ЛИГА – ИСТОК, сезона 2016/17, пролећни део
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, јесењи део првенства 2016/17.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 97 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 97 година клуба
Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 25.
Трстеник, 6. мај 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Дунав (Прахово) 1:1 (0:0)
ts_fktst17_dunav_1-1_s ТРСТЕНИК – Гледалаца: 150. Судија: Јелена Цветковић (Лесковац) 7. Стрелци: Тодоровић (аутогол) у 64. за Трстеник ППТ, а Богословски у 78. минуту за Дунав. Жути картони: Каровић, Миловановић (Трстеник ППТ), Симић (Дунав).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Каровић 6, Унић 6, Парис 6, Милић 6,5, Гашић 6, Марко Радивојевић 6 (од 79. Срејић -), Кнежевић 6, Митар Радивојевић 6 (од 57. Ристић 6), Васић 6, Миловановић 6 (од 82. Матић -).
ДУНАВ: Савић 7, Анђелковић 6, Чакаревић 6, Стојановић 6 (од 84. Островљановић 6), Тодоровић 6, Симић 6,5, Богдановић 6 (од 58. Миловановић 6), Пуљецовић 6, Вукић 6,5, Богословски 7,5, Живковић 6 (од 71. Мирковић 6). – Играч утакмице: Богословски (Дунав).
ts_fktst17_dunav-1-1_s– Још једно бледо издање Трстеничана пред својим навијачима. Гости из Прахова су тактички одиграли веома добро, желели су један бод и то су остварили. У првом полувремену домаћин је имао неколико полу-прилика. У 31. минуту Васић је у два наврата добро шутирао, а сигурни Савић оба пута још боље интервенисао. Нешто више узбуђења у наставку. Већ у 47. минуту домаћин је први запретио, али је Савић добро реаговао и одбранио ударац Николе Миловановића. После неколико обећавајућих акција домаћин је ипак дошао у вођство. После корнера у 64. минуту Тодоровић је неспретно захватио лопту пред својим голом и изненадио Симића. Гости се нису предавали и после неколико минута опасно су узвратили. Миодраговић је крајњим напором спасао сигуран гол, а после корнера, статива је спасила домаћина. У 78. минуту, после добре акцији по десној страни, сналажљиви Богословски је са ивице шеснаестерца био прецизан и савладао Миодраговића. – Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 24.
Бошњаце, 29. април 2017. год.
ФК Јединство (Б) – ФК Трстеник ППТ 0:0
ts_fktst17_sindjl_2-1_s Бошњаце – Гледалаца: 100. Судија: Данијел Нешић (Зајечар) 7. Жути картони: Грујућ (Јединство), Кнежевић (Трстеник ППТ).
ЈЕДИНСТВО: Данић -, Цакић 6,5, Н. Марковић 6, Грујић 7, Динић 7, Н. Костић 7, Митровић 7, Стојановић 6,5 (Д. Станковић -), Сретковић 6,5, (М. Костић 7), Петровић 6, З. Станковић 6.
ТРСТЕНИК ППТ: Костић 7, Павловић 6, Унић 6, Кнежевић 7, Парис 6, Гашић 6, Марко Радивојевић 7, Ристић 6 (Џатић 6), Митар Радивојевић 7, Васић 7 (Матић -), Срејић 6, (Егерић -).
Играч утакмице: Кнежевић (Трстеник ППТ)
– Прву прилику имали су гости у десетом минуту, али ударац Васића одбранио је Данић. После идеалног центаршута Стојановића, Марковић је за мало закаснио. И у другом делу по једна прилика на обе стране, уз иницијативу домаћина. Играо се 52. минут кад је покушао Марко Радивојевић, али није био прецизан, а три минута касније из слободногударца, Петровић је погодио стативу.
Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ В. Стевановић
ОФС Трстеник – КУП финале
Трстеник, 26. април 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Пољопривредник (Почековина) 8:7 (3:3, 2:0)
ts_ofskup_ts-polj_8-7_sТРСТЕНИК – Гледалаца: 150. Судија: Миленко Димитријевић (Трстеник) 7. Стрелци: Гашић у 28, Срејић у 39. и Павловић у 73. за Трстеник ППТ, а Васиљевић у 81. и 86. и Гашић (аутогол) у 90+3 за Пољопривредник. Жути картони: Егерић, Костић (Трстеник ППТ), Пантелић, Лазаревић (Пољопривредник). Стрелци из једанаестераца: Васић, Марко Радивојевић, Павловић, Парис, Матовић (Трстеник ППТ), Тимотијевић, Ђуровић, Васиљевић, Пантелић (Пољопривредник).
ТРСТЕНИК ППТ: Костић 8, Унић 7, Матовић 7, Парис 7, Кнежевић 6 (од 53. Павловић 7), Гашић 7, Срејић 7,5, Егерић 6,5, Матић 6 (од 59. Митар Радивојевић 6), Васић 6,5, Ристић 6,5 (од 59. Марко Радивојевић 6,5).
ПОЉОПРИВРЕДНИК: Лазаревић 7, Симић 7, Ђуровић 6,5, Миловановић 7,5, Милосављевић 7, Грујић 6,5, Тимотијевић 7, Пантелић 7, Васић 7, Васиљевић 8, Илић 6,5.
Играч утакмице: Марко Костић, Трстеник ППТ.
ts_fktst17_kup17_poljopr_8-7_s– Мало је недостајало да зонаш из Почековине изненади фаворизованог домаћина. Трстеничани су лако, већ у првом полувремену стекли предност од два гола. Гашић је добро реаговао у шеснаестерцу и савладао Лазаревића после доброг центар-шута младог Срејића у 28. минуту, а у 39. Минуту после две пропуштене прилике, Срејић је сјајним поготком дуплирао предност. Када је Павловић у 60. минуту повисио на 3:0 изгледало је да ће гости претрпети убедљив пораз. Међутим, расположени Васиљевић није мислио тако. За непуних пет минута, два пута је савладао Костића и наговестио преокрет до кога је дошло у трећем минуту судијске надокнаде времена. Предраг Васић је погодио стативу, а одбијена лопта је погодила Луку Гашића и завршила у мрежи.
– Код извођења једанаестераца, после пете серије било је нерешено, уз једну одбрану Костића и Лазаревића. Одбранили су ударце Симића и Митра Радивојевића. У шестој серији Марко Костић је још једном показао да је специјалиста за одбрану пенала и одбранио ударац Милосављевића, а победу за домаће донео је Филип Матовић. Пехар капитену Ненаду Васићу уручио је Душан Лазић, председник ОФС Трстеник; – Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић.
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;
Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 23.
Трстеник, 22. април 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Озрен 1:2 (0:1)
ts_fktst17_ozren_1-2_s Велике грешке одбране домаћих фудбалера, у многоме допринеле победи гостујуће екипе. Посебно је била рањива десна страна одбране плавих, а то су гости одлично искористили. Увек слободно крило гостију је постигло први гол, потпуно сам продирући ка голу домаћина, а када су Трстеничани својим нападима припремали и плели мрежу за други гол, катастрофална грешка опет по десној страни бека плавих, па је поклоњену лопту крило „зелених“ лако сместило иза леђа домаћег голмана. Много тога је шкрипало у одбрани Трстеничана, неиграњем стандардних центархалфова Милића и Каровића. То све не умањује сасвим заслужену победу гостију, који су више желели победу, изгарали за сваку лопту и борили се до задњег минута.
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;

Извештај репортера „Спортског ЖУРНАЛА“
ТРСТЕНИК - Гледалаца: 150. Судија: Јован Ђорђевић (Врање) 6. Стрелци: Матић у 72. за Трстеник ППТ, а Дељанин у 17. и 87. минуту за Озрен. Жути картони: Миловановић, Митар Радивојевић, Гашић (Трстеник ППТ), а Дељанин и Јовчић (Озрен).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Павловић 5, Унић 6 (од 70. Перчевић 6), Кнежевић 6, Парис 6, Гашић 6, Срејић 6 (од 46. Марко Радивојевић 7), Ристић 6,5, Митар Радивојевић 6 (од 60. Матић 7), Васић 7, Миловановић 6.
ОЗРЕН: Ђорђевић 8, Петковић 7, Нешић 6,5, Шљивић 6 (од 46. Вељковић 6,5), Јовановић 7, Стевић 6,5, Младеновић 6,5, Тодоровић 7,5, Бранковић 7, Митић 6,5 (од 89. Јовчић -), Дељанин 8.
Играч утакмице: Дељанин
– Гости из Сокобање су великом жељом и борбеношћу савладали домаћина и дошли до вредних бодова. У не толико интересантном првом полувремену Трстеничани су имали две лепе прилике. У 10. минуту Ристић је одлично проиграо младог Митра Радивојевића, али је голман Ђорђевић храбром интервенцијом спасао сигуран гол. Први озбиљнији напад гости су претворили у вођство. Бранковић и Тодоровић су одиграли дупли пас на ивици шеснаестерца, а на левој страни лопту је прихватио брзоноги Дељанин и са десетак метара савладао Миодраговића. Шансу за поравнање пропустио је Ненад Васић у 37. минуту после доброг центаршуата Срејића. Само што је ушао у игру, Марко Радивојевић је у 46. минуту добро прошао по левој страни и идеално упослио брата Митра, који је неспретно, са пар метара шутирао преко гола. Неколико минута касније Ристић је био сам испред Ђорђевића и послао лопту поред стативе. Нападачка игра домаћина донела је резултат у 72. минуту. Марко Радивојевић је центрирао са леве стране, а високи Матић главом послао лопту у мрежу. Уследила је нова серија напада домаћих, али изванредни Ђорђевић је био несавладив. Сјајно је интервенисао и одбраанио ударце Васића и Марка Радивојевића. Када се очекивало да Трстеничани направе преокрет, груба грешка бека Павловића у 87. минуту, а спретни Дељанин је још једном погодио мрежу за вредну победу гостију. – M. Веселиновић

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 22.
Ниш, 15. април 2017. год.
ОФК Синђелић – ФК Трстеник ППТ 1:1 (1:1)
ts_fktst17_sindjl_2-1_s Трстеничани, иако су били на тешком искушењу у Нишу, доста ослабљени, уз бројне повреде, отказивања играча и картоне, успели су великим залагањем и борбеношћу да све проблеме разбију у парам-парчад, евро-голом свог фудбалског мајстора Ненада Васића. На одлично проигравање Перчевића, искусни ас је захватио лопту „сувим листом“ тако снажно, да је домаћи голман само погледом успео да испрати лопту до мреже. Овим поготком резултат је изједначен.
У другом полувремену пенал за домаћина, одличан ударац, изванредном интервенцијом одбранио је голман Трстеничана Костић, коме је у овом сусрету пружена прилика да се докаже, у чему је апсолутно и успео. Како нам је рекао тренер плавих Срђан Гашић, видно је било велико пожртвовање играча и борбеност за сваку лопту. Чак су Трстеничани изненадили домаћина у првом полувремену, играјући са два истурена играча, стављајући му до знања да су дошли да се надигравају и дају голове.
– Утакмица је и била достојна реномеа два клуба, пуна динамике, темпа и акција. Вођство ФК Трстеник истиче право гостопримство руководства и играча домаћина Синђелића, ...као да смо играли код куће... Овом приликом им се захваљују на свему. Лоше по плаве са Мораве из Ниша је повреда капитена Милића, који је пре завршетка утакмице напустио игру због повреде. Шта да закључимо сем, све честитке за домаћина на указаном гостопримству и БРАВО за трстеничке фудбалере који су показали да им је фудбалска игра ипак, на ПРВОМ месту.

Извештај репортера „Спортског ЖУРНАЛА“
Ниш – Гледалаца: 150. Судија: Јелена Цветковић (Лесковац) 7. Стрелци: Мијатовић у 19. за Синђелић, Васић у 24. минуту за Трстеник ППТ. Жути картони: Гашић, Унић, Миловановић (Трстеник ППТ).
СИНЂЕЛИЋ: Бабић 6, Алија 7, Јовановић 6, Јовић 7, Симов 7, Мијатовић 6,5, Стојиљковић 5,5 (од 60. М. Петровић 5), Икић 6,5, Стоицев 5 (од 60. Миљковић 6), С. Петровић 5,5, Стојановић 5 (од 46. Ракочевић 5.
ТРСТЕНИК ППТ: Костић 7, Унић 5,5, Каровић 7, Кнежевић 6,5, Милић 6 (од 53. Егерић 5,5), Гашић 6, Срејић 5,5, Ристић 5,5, Перчевић 6, Васић 7, Миловановић 5,5.
Играч утакмице: Костић (Трстеник ППТ).
Орлићи су повели голом Мијатовића у 19. минуту када је са десет метара матирао Костића. Трстеничани су изједначили преко искусног Васића, са 20 метара ефектно је лобовао Бабића. Стефан Стојиљковић у 47. минуту није искористио најстрожу казну, Костић је одбранио; М. Гијевски

Српска лига-ИСТОК 2016/17, коло 21.
Трстеник, 12. април 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Радан (Лебане) 2:1 (1:1)
ts_fktst17_radan_2-1_sts_fktst17_radan_2-1_s ТРСТЕНИК – Гледалаца: 200. Судија: Младен Веселиновић (Књажевац) 6,5. Стрелци: Васић у 2. и Кнежевић у 77. за Трстеник ППТ, а Милошевић у 13. минуту за Радан. Жути картони: Парис, Перчевић, Миодраговић (Трстеник ППТ), П. Костић, Дојчиновић (Радан). Црвени картон: Парис (Трстеник ППТ) у 78. минуту.
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Павловић 7, Каровић 7, Парис 6,5, Милић 7,5, Гашић 7, Перчевић 7, Срејић 6,5 (од 73. Тоскић -), Матић 6 (од 57. Кнежевић 7), Васић 7,5 (од 90. Унић -), Миловановић 7,5.
РАДАН: Митић 7, Смиљковић 7, Крстић 7, Цветковић 7, Недељковић 6,5, Милошевић 7, П. Костић 6,5, С. Костић 6,5, Стојковић 7,5, Дојчиновић 7, Гроздановић 6,5 (од 85. Д. Додић -).
Играч утакмице: Миловановић.
– Трстеничани су против веома доброг Радана освојили сва три бода и прекинули низ од четири утакмице без победе. У отвореној игри, већ на почетку, два гола. Домаћин је у 2. минуту искористио један брз напад и Ненад Васић је рутински савладао Митића на асистенцију Горана Перчевића. У 13. минуту, после другог узастопног корнера Дојчиновића, Милошевић је волеј ударцем са 15 метара погодио горњи десни угао Миодраговића. Гости су до краја полувремена више нападали, али без праве прилике за погодак.
Домаћин је почетком другог дела кренуо нешто агресивније. У 49. минуту Матић је добро шутирао са ивице шеснаестерца, а Митић одлично интервенисао. Нешто касније млади Срејић је пропустио лепу прилику, а погодак за сва три бода постигао је Кнежевић у 77. минуту после слободног ударца Миловановића. У 78. минуту Милош Парис је зарадио други жути картон и искључење, али бројчану предност гости нису искористили. Одбрана домаћих, на челу са капитеном Миланом Милићем, одрадила је посао без грешке;
– Репортер „Спортског ЖУРНАЛА“ M. Веселиновић
– Погледајте репортажу са утакмице у већем формату, Видео1617-Галерија5;
СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2016/17, пролећни део првенства | www.trstenicani.rs| ТС презентација ©  март, 2017. ТС-ФУДБАЛ